Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чиновници и т.н., разделена от "Среща на форума"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Plamen написа
    аз имам 5 годишен стаж в държавната администрация и мога да заява отговорно, че е зле организирана, изпълнението, ако въобще има такова е половинчато, всеки гледа да краде, а частникът е много по-добър стопанин - това са парадоксите в нашата страна.Гоги, ти между другото не работиш ли на държавно???
    Е ако при вас в енергетиката е така, това не значи че цялата администрация е такава. Може би просто се налага да ви сложат министър дето да ви насвие сърмите да си свършите работата(нашия ни е подгонил отдавна). После айде да си говорим честно, мислиш ли че някой на ниво по-ниско от зам.-министър(а той/тя не е чиновник а политическо лице - "член на политическия кабинет") в определени ресори може да открадне нещо? Ако питаш мене няма как. Да твърдиш обратното си е евтин популизъм.
    Воланд ми като не те кефят колегите от МРРБ и ИАП сменете си предмета на дейност вместо да мрънкате.
    Can't talk! Got to Shoot!

Comment

messire Woland написа
      Гоги, ти преди известно време (може би седмица) спомена, че работиш нещо свързано с държавния бюджет, а и като те знам къде работиш, как така да не си държавен служител? Откъде идва заплатата ти? Ако е от бюджета на държавата няма как да не си държавен служител.

А колкото до спора - спор заради самия спор не ми се води, така че аз спирам дотук с това.
      Ami zaplataта ми идва от там от където работя, а не от РБ, А сме вързани за РБ до толкова до колкото изплащаме разни пенсии дето са "несвързани с трудова дейност" демек са социални помощи. И както няколко пъти съм повтарял :не съм държавен служител и (за съжаление) не се ползувам от техните привилегии, за да разберете какви са те може да прочетете съответния закон.
      Към Тъндъра: винаги е по-лесно (особенно в БГ) да се мрънак и друг да е виновен.

Comment

Кво ти по-лесно, у нас това си е стандартна практика

Comment

А иначе Пламен може и да е прав за тяхното министерство, особенно като ми разправяше на какви семинари е ходел, в средата на сезона на семинар на Слънчев бряг.....

Comment

Гоги ти не си държавен служите, но НСИ е държавно учреждение, ако не ме лъже паметта.По повод на твърдението, че държавните служители са мошеници - вярно е и не е вярно.Нишите държавни служители на експертни и изпълнтилески длъжности не са корумпирани и са честни, защото нищо не зависи от тях и те се поставят в движение от шефове, често дори изпълняват задачи и поръчки, от които шефовете се облагодетелстват.Примерно то приватизацията в енергетиката да не мислиш, че са се облагодетелствали държавните чиновници - директорите на дирекции, зам-министри, лобистки интереси и т.н
            П.В.

Comment

Ами аз не работя в НСИ, а директорът на дирекция (тука имаме един "генерален директор на генерална дирекция") не е администратор а парашутист, демек политически десантиран да дадено място.

Comment

Е, а къде работиш?
                П.В.

Comment

Т.е., ако трябвада се оббощи, в държавната администрация се създава хаос и се краде единствено от най-високото ниво служители - директори, зам.-министри, министри и т.н. Т.е., там където се сливат политическата и висшата административна касти.
                  А, Гоги, ако можеш поясни къде всъщност работиш. Защото ако работиш в държавно учреждение едва ли може да си частник. Или аз не разбирам нещо?

Comment

В НОИ работя, Иначе Голум доста точно го е обобщил. Но това е далеч не на всяко място, просто не всички ведомства имат достъп до финанси пък и тук-таме се намират съвестни хора. За мен лично най-течащо място е Здравната каса.

Comment

Там където работиш да не е частно????Нои си е държавно Отделен е въпроса, че има една камара допълнителни пенсионни осигурителни дружества!
                      П.В.

Comment

Plamen написа
                        Там където работиш да не е частно????Нои си е държавно Отделен е въпроса, че има една камара допълнителни пенсионни осигурителни дружества!
                        Както и да го погледнеш обаче за разлика от мене и тебе(поне по закон) Гошко не е държавен служител.

Comment

Гоги, аз ходя на обучение, но обучение провеждат ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА, но и частните фирми.Там присъстваха представители на приватизираните дружества ЛУк-Ойл, електроразпределителните дружества и т.н.Аз ходих на едно от най-мизерните.Има пътуващи - в чужбина - в няколко града и пак те учат на същото, а колко го възприемаш е друг въпрос.
                          П.В.

Comment

много странна военноморска тема 8)

Comment

Ми това не е морска тема, освен че Пламен е бил на море на държавна сметка.

Comment

Plamen написа
                                Гоги, аз ходя на обучение, но обучение провеждат ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА, но и частните фирми.Там присъстваха представители на приватизираните дружества ЛУк-Ойл, електроразпределителните дружества и т.н.Аз ходих на едно от най-мизерните.Има пътуващи - в чужбина - в няколко града и пак те учат на същото, а колко го възприемаш е друг въпрос.
                                Да бе и де го това "мизерно" в Слънчев бряг?

Comment

Working...
                                X