Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чиновници и т.н., разделена от "Среща на форума"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Чиновници и т.н., разделена от "Среща на форума"

Gaden Gogi написа
    Айде бе Пловдив е на 120 км само, даже до там се стига по-бързо отколкото до Младост примерно.
    Да бе, ама някои сме на работа и в събота, особено напоследък съботите са все така ... За което главна "благодарност" изказвам на държавните чиновничета. Тия хора не могат да живеят, ако не си изменят кардинално графиците, идеите, проектите поне веднъж за деня. БЕз техните кретении съботата щеше да ми е почивен ден, тяхната ...
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Абсолютно си прав!
    П.В.

Comment

Нека споменем поименно държавните чиновници участващи във форума" Пламен и Тъндъра.

Comment

messire Woland написа
        БЕз техните кретении съботата щеше да ми е почивен ден, тяхната ...
        Мерси, мерси и твойта така...
        Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Съди сам - сега, по техните именно заповеди, се отпускат за маркировка по пътищата доста над 5 млн. лева и още близо 100 млн. за полагане на асфалт. Стартовата дата за тези проекти още не е уточнена (!!!), макар да е знайна крайната дата - декември тази година. А маркировка и асфалт да се слагат при лошо време е съвършено безсмислено. Подобна работа и с пътните знаци. Тоест, всички тия пари отиват на вятъра, а на нас ни губят времето. И това при положение, че през пролетта и лятото практически не бяха отпускани средства за целта. А точно тогава е времето за тези дейности. Но явно тук нещата седят по друг начин. Така че, следващия път, когато видите дупка на пътя знаете кого да псувате.
          Сега убеди ли се? Според мен всеки данъкоплатец би трябвало да потърси сметката за тези пари, хвърляни с лека ръка от държавните чиновници. Все пак това са нашите пари.
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Daa за транспорта точно Тъндъра е виновен. кръвопиец народен. Той сам ще си признае къде работи

Comment

Gaden Gogi написа
              Daa за транспорта точно Тъндъра е виновен. кръвопиец народен. Той сам ще си признае къде работи
              Бъркаш нещо фундаментално дете заблудено. Парите за пътищата въобще ги отпуска чичко Церовски, не ние.

Comment

messire Woland написа
                Съди сам - сега, по техните именно заповеди, се отпускат за маркировка по пътищата доста над 5 млн. лева и още близо 100 млн. за полагане на асфалт. Стартовата дата за тези проекти още не е уточнена (!!!), макар да е знайна крайната дата - декември тази година. А маркировка и асфалт да се слагат при лошо време е съвършено безсмислено. Подобна работа и с пътните знаци. Тоест, всички тия пари отиват на вятъра, а на нас ни губят времето. И това при положение, че през пролетта и лятото практически не бяха отпускани средства за целта. А точно тогава е времето за тези дейности. Но явно тук нещата седят по друг начин. Така че, следващия път, когато видите дупка на пътя знаете кого да псувате.
                Сега убеди ли се? Според мен всеки данъкоплатец би трябвало да потърси сметката за тези пари, хвърляни с лека ръка от държавните чиновници. Все пак това са нашите пари.
                Така като гледам времето си е хубаво така че вместо да мрънкаш по-добре да сложиш тая събота маркировката. Ако не ти се работи, не администрацията е виновна за това.

Comment

Типично ... съждение.
                  1. Маркировка за няколко милиона (и освен това по пътищата из цялата страна) не се полага за "една събота". Не че аз я полагам, за това си има хора. Няма да стане и за 2 месеца. Това е работа, която в други условия се върши от май до септември. Е, за държавния чиновник няма проблем да каже "за една събота", което и става ...
                  2. Асфалт и особено маркировка се полагат единствено при съвсем суха основа.
                  3. Посоченото беше пример - и то не единствен. Хаоса в държавните институции е просто страшен. Там сигурно има и кадърни и знаещи хора, но началниците им, с административно-командния си стил създават атмосфера, в която няма как те да се изявят. Явно докато не се сменят хората, израснали и научили се да "работят" по съветската система, у нас все ще е батак.
                  Проект 22.06.1941 г.

Comment

messire Woland написа
                    Типично ... съждение.
                    1. Маркировка за няколко милиона (и освен това по пътищата из цялата страна) не се полага за "една събота". Не че аз я полагам, за това си има хора. Няма да стане и за 2 месеца. Това е работа, която в други условия се върши от май до септември. Е, за държавния чиновник няма проблем да каже "за една събота", което и става ...
                    2. Асфалт и особено маркировка се полагат единствено при съвсем суха основа.
                    3. Посоченото беше пример - и то не единствен. Хаоса в държавните институции е просто страшен. Там сигурно има и кадърни и знаещи хора, но началниците им, с административно-командния си стил създават атмосфера, в която няма как те да се изявят. Явно докато не се сменят хората, израснали и научили се да "работят" по съветската система, у нас все ще е батак.
                    Типично е и твойто. "Тия са що ме карат да бачкам събота, то за една събота няма да стане..."
                    Да ти кажа аз от почти две години съм в администрацията и началници със съветски стил на работа не познавам. Даже и старата гвардия работи по новому(и добре и се удава). Смело мога да твърдя, че в централната администрация хаоса не е чак толкова страшен, хаоса е по-скоро делови. И още нещо не бъркай държавната (централната) с общинската администрация.
                    Айде със здраве

Comment

Хъм, без да ми се иска да влизам в ролята на нечий адвокат,но Воландв случая е прав - времето на годината не е подходящо за каквито и да е мащабни пътностроителни работи. Най-много за дребни ремонти. Но явно някои в съответната административна служба не го е еня за товаи няма нищо против да похаби малко пари (нали не са негови). Това определено си е типично, поне аз доколкото съм запознат с администрацията.
                      Естествено, това не означава, че всички работещи там действат по този начин.
                      Та в тая връзка едва ли е необходимо ти, Thunderchief, да се засягаш. Или поне на мен така ми се струва.

Comment

Ами, явно не съм се изразил правилно. Аз самият работя в частна фирма и работата в събота е по изключение - когато имаме повече поръчки. В случая обаче с работа в гореупоменатия ден нищо няма да се оправи, тъй като сроковете просто не са достатъчни. А за маркировката и тъй нататък - там се гърчат колегите, за които мисля споменах, колко горе-долу време им трябва за да се свърши цялата работа. Е, а според теб, от 1ви ноември до 31ви декември колко дни са? И, ако наистина са толкова велики, как чак сега се сетиха за тая работа?
                        И още нещо не бъркай държавната (централната) с общинската администрация.
                        Къде съм сбъркал едното с другото според теб? Аз нещо не виждам такъв момент. Ако обичаш - изясни се.
                        Проект 22.06.1941 г.

Comment

Аха то си било ваша работа (на частната ви фирма) ама държавната администрация е виновна. Но темата беше за среща: какво ще кажете другата седмица? Примерно петък?

Comment

Гоги, откъде извади това изумително заключение? Това е една от дейностите на фирмата ни, но не ние определяме къде и кога. Държавата решава кога и къде ще се полагат грижи за пътната мрежа. Ние сме една от частните фирми, които изпълняват държавната поръчка. И не е нашата частна фирма отговорна за това, че държавата е решила по това време и в тези безумни срокове да се започнат тези работи. Това ясно ли е вече? Да не прочета утре други странни заключения ...
                            Проект 22.06.1941 г.

Comment

За Воланд и моето ИЗУМИТЕЛНО заключение: ами вие сте частна фирма бе, никой не ви кара да приемате поръчката, и като се замислиш точно ВИЕ сте едни от тези дето ще се огушат от чиновническото слабоумие.

Comment

Working...
                              X