Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко спам

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ами Рамазай, трябва да ти кажа, че аз бях баш линеен надзорник в казармата . И неформален командир на отделение с точно същите макарички, с тая разлика, че щатът ни беше 10 км линия (20 макари). И разпъването от камион (който есетствено не е предназначен специално за тази цел (за разлика да речем от немските или съветски камиони през ВСВ)) беше голяма забава . Но при нас прибирането се правеше на ръка, а не от камион. И не беше кой знае колко забавно. А най-забвано е разпъването от лафет (това беше при учение в пресечен терен, където камионът нищо не можеше да свърши).

Comment

Parabellum написа
      Аз служих по времето, когато нямаше новобрански центрове.Старите бяха стари, младите бяха по-стари от старите, защото военните имаха нещастието да вкарат 700 души перничани новобранци на 50 души стари .Всички се познавахме! Ходехме на групички по 10-20 момчета и се пазехме взаимно от старите :twisted: .После когато станахме стари, не искам да си го спомням това време-просто ми става жал за нашите новобранци.Като се замисля 10 години по-късно толкова ми бил акъла да тормозя младите войничета.
      Някой стрелял ли е по човек в казармата?
      Ха ха, "стари". След клетвата ме разпределиха в Карлово, и там някакъв 18 годишен посерко (аз бях на 22), дето само като го изгледам на криво и ще получи фрактура, седнал да ми нарежда и да ми се прави на важен. Аз му обясних как стоят нещата (без насилие) пък пикльото почна да ми се вайкла :ама защо не ни двате да вит ормозим, нас знаеш как ни мъчеха :cry: :cry: :cry: хе хе, че като си бил лайно, к'во очакваш. А п0сле ме преместиха в Пловдив и ротния ми мрънкаше че аз съм бил тормозел някакъв стар. :cry: :cry:

Comment

Една сродна душа Под лафет да не би да имаш предвид количката?Защото ние само така разпъвахме.На ръка.Не че много кабел съм опънал защото бях в школата 3 месеца(средно по 2 макари на ден около 6о дни абе някаде 50-60км ,а мойе и повече ).След като я завърших ме върнаха обратно в баталионите на свързочния полк да си дослужа по спецялноста но от там след пет дена ме разпределиха в една малка база (доста весело място ) където се водехме РОВ (работно охранителен взвод)И дотам беше мойта одисея с кабела

Comment

Галиполи-Заключената врата

Е, моята си беше седемесечна по идея (колкото е престоя в "бойното" поделение). Реално сме опъвали повече на учения и такива неща, но по пълната програма - 10 км (но това да е било два-три пъти). Но бих казал, че от "количка" (лафет е по-точно, според мен, защото си е точно това) е по-лесно да се разпъва, от камион е значително по-гадно, особено по път (и най-вече за този, който тича отзад и отхвърля кабела в канавката, особено ако шофьорът се е поразбързал). Но без съмнение по-неприятно е прибирането на кабела след това, а най-неприятно е изчистването и пренавиването на макарите.
          Останалото време си бяхме по-скоро караулно-ремонтно подразделение (защото често ни използваха като работна сила при кабелни повреди в близки селища).

Comment

Абе да те питам ти къде си служил?Аз бях в Пловдив.Там изкарах 3-те месеца школа.Поделението не беше голямо и се намираше близко до центъра.Спомням си че там бяхме нон-стоп пияни.Много коняк се изпи. :drink2: :weird:

Comment

В свързочната бригада в Горна Малина. Има две поделения - доста големи (едното се водеше секретно, аз бях в по-нормалното). Случвало се е да пиянстваме, но по-рядко - дисциплината беше сравнително затегната (е, не достатъчно в никакъв случай). Но там има огромни складове за техника, ГСМ и какво ли не и основната функция на повечето войници беше караулна.

Comment

Не ми говори за караул имам 100. иначе само 2 месеца без да отстъпя(януари и февруари.)през ден беше доста ударно.Накрая на 2-рия месец караулната група беше придобила доста зъл вид :twisted: Приличахме на зомбита от недоспиване можех да легна и да спя а до мен да бачка канго няма никъкав проблем.А това продължи още 4 месеца :evil:

Comment

А случвало ли ти се е да спиш прав или с отворени очи?
                  "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                  нека четат пред вратите
                  нашата памет остъклена
                  с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Не Може да се унесеш докато си прав но чак да спиш трудно казано.

Comment

Working...
                    X