Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко спам

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

gollum написа
    Е, точно тези бяха и моите мотиви да премина оттам.
    Инак всичко това може да се научи и от "Швейк", да речем - хем ще е много по-приятно и полезно, хем няма да загубиш време .

Швейк... :tup: :tup: :tup: Имам я седем пъти :tup:

Между другото тотално се отклонихте от темата а именно - казармени спомени!!!
    Наваксвайте ей!

Comment

Незнам защо си мислите че мизерията в казармата ви прави мъже.То по тази логика мангалите са най-големите мъже.Според мен възмажаването идва от това че вече няма мама тате и трябва сам да се оправяш.А и мизерията не е супер голяма както казват повечето хора.Има си и мръсни места в казармата и ако си бил там на работа то след това отиваш на баня.Чаршафите се сменят всяка седмица(е може да се случи и да няма чисти за смяна поради хиляди причини от машините за пране до старшинката който не си върши работата и да изкарате цял месец с едни но в такива ситуаций чаршафа се обръща и калъфката за лъзглавницата също Спокойно от това не се умира .)Кенефите били мръсни :o Ами те се подържат от вас :!: подържайте ги чисти и ще са чисти.И друго казармата била изгубено време.Ама чакайте вие какво очаквате всеки ден да убивате минимум по един или да стреляте нон стоп.Армията изпълнява и други функции.Тя се явява за България като "момче за всичко" ако мога така де се изразя.Хилядите загасени пожари,при бедствия войската има с какво да помогне,ремонтни работи и др.А ако си фен то тогава нищо не може да те спре.Каде другаде можеш да караш танкове и други изродски машини, да стреляш от калашник до гаубица освен в армията.Брат ми не искаше да ходи и аз се бях навил да отида вместо него вече бях изкарал една служба но нашите нещо много се разбесняха

Comment

Хъм, Рамазай, явно не си уловил иронията в написаното от нас . Нищо в казармата не може да те направи "повече мъж" - не и в сравнение с живота ти навън.
        Колкото до мизерията и останалите неща - може би просто си имал късмета да попаднеш на малко по-привлекателно място (защото условията на службата са много различни, в замисимост от това къде служиш). Приеми го като късмет .
        Армията е загуба на време, защото не учи на нищо друго, освен мързел, лентяйство и отучва от мислене и самостоятелност. Тези качества ги има казармата навсякъде и винаги, но в различна степен. Проблемът е, че в България (според личните ми наблюдения), те са преобладаващото съдържание на казарменото битие.

Comment

Е не ме разбирайте и мене погрешно.В казармата не е като в аптека Има си ги хлебарките,плъховете,лайната и помията която остава след ядене :lol: Голям майтап Само като се сетя.А ето и една снимка от моя новобрански център 8)

Comment

Мдаа мй всичко зависи от това къде служиш............

Comment

какви са тия рецидивисти бре
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Е тука сме с гъзарските униформи да ни беше видял с въшкарник и шинел зимата където и пеизажа е черно бял 100% щеше да се изкефиш.Бяхме като войници от ВСВ.Ако се замислиш на едно не много голямо разстояние с шинела и старите каски силуета ни е перфектен.Приличаме на фашаги а и АК-то може да се приеме за SG-44.
                Иначе аз сам този с дървения приклад, а другия спеше на вишката под мене.Беше страшна горила.В действителност той е висок колкото мене а е и доста по тежък.

Comment

Imperial Friedrich написа
                  какви са тия рецидивисти бре
                  Като чеченци... Такава ми е асоциацията на мен :fire: :twisted:

Comment

Да.Доста зле изглеждаме имам предвид като цяло един калашник, малко зелен бризент и едни кубинки с допълнение кожен колан.По отвратително и евтино не можаха да ни екипират.
                    Но иначе имам много приятни спомени от новобранския.
                    На едни стрелби се напушихме с марихуана.А те бяха доста мащабни имаше и стрелба на артилеристите чувахме свиренето на снарядите и виждахме каде падат.Бше много яко защото първо чуваш изсрела след това чуваш и самия снаряд и най-накрая виждаш огъня от попадението и как хвърчи земята,каманите и дърветата и чак след1-1.5сек се чуваше тътена от гърмежа.Звуковия фон беше като на фронт автоматни откоси и стрелба на артилерия.А ние през цялото време си лежахме на тревата(трябваше да изчакаме 3 роти да стрелят преди нас, а това са 100 човека-стрелбата се извършваше от по 10 човека трябваха десет цикала за да дойде нашия ред като се има в предвид че един цикъл трае 25-30 мин.то ние си почивахме поне 5 часа) доста весели

Comment

Аз служих по времето, когато нямаше новобрански центрове.Старите бяха стари, младите бяха по-стари от старите, защото военните имаха нещастието да вкарат 700 души перничани новобранци на 50 души стари .Всички се познавахме! Ходехме на групички по 10-20 момчета и се пазехме взаимно от старите :twisted: .После когато станахме стари, не искам да си го спомням това време-просто ми става жал за нашите новобранци.Като се замисля 10 години по-късно толкова ми бил акъла да тормозя младите войничета.
                      Някой стрелял ли е по човек в казармата?
                      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

А карал ли си някаква школа в казармата?

Comment

Не съм карал! Само съм ходил на армейски учения и съм спал три дена в окопи на Трънската граница-зимата.Голям кеф беше.Полка се беше изгубил и само нашият първи взвод с три МТЛБ-ета беше успял в мъглата да си намери позициите.Бяхме всичко на всичко 8 души с три машини.
                          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Аз бях в школа за свързочници.Бяхме разделени на две групи радисти и линейчици.Аз бях командир на ТКО(тежко кабелно отделение)
                            Разпъването на кабела беше равносилно на оране.Това са тия големите макари ако се сещате за какво ви говоря не тези дето се разпъват от гръб.Цялото полагане на кабела се извършва от трима души.Сега ще ви обясня какво следва при полагане на 6км. кабел.
                            Едана макара е 500м.За 6 км. трябват 12 макари.Това е горе долу един камион.Макарите се натоварват на камйона и се тръгва към къра.По някое време лейтенанта решава че е настанало време за кабела.Ние тримцата слизаме с нас е и един младши сержант, лейтената и щофъора на камйона.Има една спецялна количка с две колела на която се закача макарата един я хваща и почва да я тегли другия върви след него и оправя кабела да минава по точното място за окопаването ,а третия го окопава и замаскира за разпъването на една макара има норматив както се сещате и за това не може много да се туткаш при цялата операция.Та значи камиона си върви по пътя шофъора си засича по километраж 500м. и спира мл.сержанта от каросерията избутва една макара и продалжават да карат бавничко След като се опънеш 12 макари идва и тяхното прибиране.За целта количката се качваше в каросерията объщаше се наопаки.(имаше си и една манивела в комплекта )слагаше се празната макара закачаше се манивелата и се почваше едно лудо въртене.След като се прибереме ние размотавахме на ново кабела измивахме го и го намотавахме пак с тази манивела като при последното намотаване на кабела го навивахме перфектно като чисто нова макара с конец.Изобщо голяма хамалогия.Окопаването на кабела,катеренето по дърветата.Но за сметка на това остават приятни спомени.А девизът ни беше готин:- УМРИ НО СВРЪЗКА ДАИ -

Comment

това ми звучи не като модерна армия ами като червената армия от гражданаската им война
                              albireo написа
                              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Ramazai написа
                                А девизът ни беше готин:- УМРИ НО СВРЪЗКА ДАИ -
                                Свръзка дай и се скатай-това познато ли ти е?

Comment

Working...
                                X