не виждам смисъл да повтарям казаното до тук, тъй като общо взето изложих тезата си и виждам, че си ме разбрал. признавам, че историята постига задоволително ниво на достоверност за по-близките до наши дни периоди, или по-скоро за периодите, за които има достатъчени като брой и качество извори (археологически и летописни). но от петгодишния си опит с античността и праисторията, а в някои случаи особено много със средновековието съм разбрал доколко историята е манипулируема и доколко се осланя на хипотези при непълни доказателства. в този смисъл мисля, че постигнах целта си да опонирам на Мехмед 2 фатих за твърдението му, че
"историята се базира на спомени от рзлични хора участвали в събитията от даден момент, а не на някакви хора заврени в тъмни килии пишещи с паче перо "
оф, абе утре ще довърша, не си давай труд да ми отговаряш сега, моля те. ама както съм казвал и преди - владееш го писаното слово, дума да няма...
"историята се базира на спомени от рзлични хора участвали в събитията от даден момент, а не на някакви хора заврени в тъмни килии пишещи с паче перо "
оф, абе утре ще довърша, не си давай труд да ми отговаряш сега, моля те. ама както съм казвал и преди - владееш го писаното слово, дума да няма...
Comment