Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще направите за да промените България

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

E, то политиката е такова нещо, Има свестни хора, тях ги има навсякъде. Както ги има и ония. Работата е кой ще доминира.
    Естествено, че националната политика не значи диктатура. Това са различни неща.

Comment

Националната политика - не, но националистическата, за каквато всъщност по-често става дума - да.
      "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Политкомиссар написа
        А злобата ми идва от това, че не съм видял някой, който да поеме отговорност за грешките допуснати по време на управлението на неговата полит.сила или на него самия.И политик който да не се облагодетелства от служебното си положение.Като има доста фрапантни случаи.Направо да се чудиш как е възможна такава наглост и безочие.Тия хора нямат съвест.
        Какво има да се чудиш, същите неща се наблюдават навсякъде в обществото ни, само мащабите са по-малки. Политиците не са някакви "други", отделни от нас българите. Те са част от нас, продукт на същото това общество. И ако трябва да се променя нещо ...трябва да се променя в цялото общество. А това е бавен процес...и без образование няма да мине. Просто тая работа няма как да стане отведнъж...
        Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Политкомиссар написа
          Сам човек нищо не може да направи
          Да, успокоявай се ти с това и пиши само разни глупости за убийства на президенти, без да се замисляш и грам за битието си и за елементарните стъпки, които могат да променят начина на мислене на обществото.

Криете се повечето тука зад разни общи фрази, хана пък я било срам да си каже, навивате като оня тъпанар сидеров за разни общи работи, повечето пълни глупости. Много ли ви харесва колективната отговорност? Комунистическия мироглед не прощава май...

Говорете си вие за макроикономика и плюйте по улиците. Молодци.

Comment

Мислите ли, че е нужно да се карате един с друг, все пак този форум не е за караници.

Истина е, както вече бе казано - че сам човек нищо няма да направи.
            Нищо няма и да се случи, докато всеки се крие в ъгълчето си, говори против управлението, против законите, управляващите, данъците, котката на съседа, колко било лошо в България и т.н, гласуват за "по-малкото зло" и се надяват в следващите години да се случи чудо с управлението...
            А на повечето им се насажда някакво чувство, ще така или иначе са в България за малко, защо да се занимават с нея ... правиш 18 и си отиваш...
            ... и къде отиде родолюбието? ...

Със сигурност не в буквара, от чието съдържание искаха да махнат "Аз съм Българче", не знам дали дори не го махнаха....
            "Нима, Създателю,
            съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
            мигар аз самият съм те молил
            от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Сам човек може да ГЛАСУВА. Като преди това МИСЛИ

Comment

rambler написа
                Националната политика - не, но националистическата, за каквато всъщност по-често става дума - да.
                Но умерена

Comment

Криете се повечето тука зад разни общи фрази, хана пък я било срам да си каже, навивате като оня тъпанар сидеров за разни общи работи, повечето пълни глупости
                  А, не съм съгласен. Аз навивам тези от Атака да си сложат на форума конкретна програма.
                  Къде е програмата на "Атака"

Тревожно е, че на тези избори почти не се споменава за програми. А това означава само едно - от избирателите се очаква само да посочат, кой ще може да краде на воля. Допуснем ли това, тежко ни.

И не се връзвайте, че трябва да гласувате само за тези, които са в парламента. Гласът си е само ваш и за него единствената награда е държавата да се управлява добре.

Важно е да се гласува за този, който считате за достоен, а не за този, който би могъл да спечели. Нали до сега не "губихме гласове"? И докъде я докарахме?

Гласуването не е познаване кой е победителя. То решава бъдещето на страната.

За стореното в тъмната стаичка само вашата съвест ще ви бъде съдник.

Comment

Galahad написа
                    Тревожно е, че на тези избори почти не се споменава за програми.
                    Напротив, за пръв път от 10на години преди избори се шуми толкова много около програмите на партиите. Това, което казваш просто не е вярно.
                    Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Galahad написа
                      И не се връзвайте, че трябва да гласувате само за тези, които са в парламента. Гласът си е само ваш и за него единствената награда е държавата да се управлява добре.

Важно е да се гласува за този, който считате за достоен, а не за този, който би могъл да спечели. Нали до сега не "губихме гласове"? И докъде я докарахме?

Гласуването не е познаване кой е победителя. То решава бъдещето на страната.

За стореното в тъмната стаичка само вашата съвест ще ви бъде съдник.
                      Вярно, че не само за тези в парламента. Но трябва и да се гледа да не се гласува за някой, който само кряка в скрита услуга на някой от големите.

Comment

Аз не бих направил нищо за родината си .Първо ще се захвана да направя нещо за мястото където живея .Бих му оправил улиците ,уличното осветление .Ще потърся фирми който да инвестират във общината където живея .Във каквото и да било ,само да намеря работа на хората .Ще наложа ембарго на циганската махла .Токово И водно И нека да се оплакват на когото искат .До сега съм постигал каквото иска работата ми ,с едни цигани ли няма да се справя .
                        Някой ще каже че мнението ми е много авторитарно .Според мен няма друг на4ин .Или един човек казва как да бъдат нещата (и поема отговорноста си ) или има демокрация А демокрацията никъде не е донесла добро .Само излъгани надежди .
                        Човек се учи докато е жив.

Comment

cell написа
                          Според мен няма друг на4ин .Или един човек казва как да бъдат нещата (и поема отговорноста си ) или има демокрация А демокрацията никъде не е донесла добро .Само излъгани надежди .
                          Както и авторитаризма. Донякъде самата демокрация е просто понапудрен и гримиран авторитаризъм. Така че . нищо не може да се нарави и това е.Пък и какъв смисъл има, след няколко милиарда години слънцето и без това ще се превърне в свръхнова....
                          "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Напротив, за пръв път от 10на години преди избори се шуми толкова много около програмите на партиите.
                            Ако приемем няколкото мъгляви и неясни фрази за програми има. Но нещо по ясно какво и как ще се прави няма, а това е програмата. Преди въпросните 10 г., че даже и след това публикуваха програми във вестниците и ги пускаха по кутиите. Сега няма такова нещо.

Comment

"Или един човек казва как да бъдат нещата (и поема отговорноста си ) или има демокрация"
                              Наблягам на "и поема отговорноста си" защото сега никой не поема отговорност .
                              Rambler ,съветнико ,ти би ли се съгласил да ако не си изпълниш обещанията пред хората (народа) да бъдеш съден за предателство ?Национално ? Защото аз си държа на думата .А тя не е понятие което може да бъде тълкувано така и така .Мога да кажа че не мога нещо и го направих вчера ,обаче когато мога си казвам.И го правя .Така че ако понятието отговрност не ти е познато като съдържание не коментирай темата .
                              Иначе си говори ,имаш правото по закон
                              Човек се учи докато е жив.

Comment

cell написа
                                Или един човек казва как да бъдат нещата (и поема отговорноста си ) или има демокрация А демокрацията никъде не е донесла добро .Само излъгани надежди .
                                A, втасахме я сега. Демокрацията е донесла възход в целия запад, заради културата на прилагащите я народи. Може да се оспорва в страни като нашата, но това е грешка, тъй като:
                                1) Това сегашното е полудемокрация; атернативата му е или поправена такава, на българска почва, или авторитаризъм и някакъв диктат;
                                2) НО, ние като не можем да имаме читава демокрация, смяташ ли, че можем да имаме читава диктатура?!
                                Може - ако СЛУЧАЙНО някой по-читав вземе властта. Ама де го? Ти готов ли си да делегираш на някой като Жорж правото да диктаторства? Защото, като няма корективи на властта, тя почва да те натиска.
                                Чили се е оправила, ама много други не са ....

rambler написа
                                Донякъде самата демокрация е просто понапудрен и гримиран авторитаризъм. Така че . нищо не може да се нарави и това е.Пък и какъв смисъл има, след няколко милиарда години слънцето и без това ще се превърне в свръхнова....
                                Донякъде, ама не. Всичко зависи от това как се чувства средният и нормално социаизиран човек в такава демокрация. Аз пък твърдя, че там, където тя работи, а това са много и все напреднали места по света, той се чувства пределно добре.
                                "Да не си затваряме очите пред видимите неща."
                                Last edited by ; 09-06-2005, 09:52. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Working...
                                X