Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще направите за да промените България

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Политкомиссар написа
    Това да искаш.
    За да може да работят наистина качествено и без необмислени действия нашите управляващи то трябва закон който да гласи,че при една издънка от правителството с нац.характер на каквито бяхме свидетели и ние през изминалите 15-тина години(Пирамиди,инфлация ..и др)Всички управници замесени и имащи отошене по проблема да бъдат арестувани, имуществото им отнето в полза на дяржавата и за възтановяване на щетите,а на самите личности да им се отнеме правото да влизат в БГ(като на Чорни)Ако може даже бих им отел и българското гражданство.
    Наясно си надявам се, че имплементирането на подобен род закони в съдебната ни система и такъв тип мислене в юридичеката ни практика би могло да стане само с ролята и под давлението на някои политик тип "силна ръка", което неоминуемо означава въвеждане на режим подобен на диктатура (или пък директно диктатура), защото се погазват някои основни граждански свободи.
    Оттук нататък, ако ще ти пиша по този въпрос, ще ти пиша вече в ролята си на член на форумната управа, а не като потребител.

Предлагам още веднъж да се запознаеш с форумния правилник (не допускам мисълта, че въобще не си го чел), за да не се налага да ти пращам предупреждения във връзка с нарушаването му. Ок?
    И още нещо ..далеч съм от мисълта да ти поправям всички правописни грешки - на всекиго може да се случи. НО моля те следващия път, когато изписваш България, пиши го с главна буква!
    Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

albireo написа
      Наясно си надявам се, че имплементирането на подобен род закони в съдебната ни система и такъв тип мислене в юридичеката ни практика би могло да стане само с ролята и под давлението на някои политик тип "силна ръка", което неоминуемо означава въвеждане на режим подобен на диктатура (или пък директно диктатура), защото се погазват някои основни граждански свободи.
      Оттук нататък, ако ще ти пиша по този въпрос, ще ти пиша вече в ролята си на член на форумната управа, а не като потребител.

Предлагам още веднъж да се запознаеш с форумния правилник (не допускам мисълта, че въобще не си го чел), за да не се налага да ти пращам предупреждения във връзка с нарушаването му. Ок?
      И още нещо ..далеч съм от мисълта да ти поправям всички правописни грешки - на всекиго може да се случи. НО моля те следващия път, когато изписваш България, пиши го с главна буква!

Къде точно мислиш се погазват гражданските права на човек докарал страната до ръба на гражданска война или глад.
      Истинския политик сам трябва да даде клетва,че ако недай си боже се случи такова нещо сам ще си пръсне мозъка.
      На тия смотаняци (политиците) трябва да им се каже, че сгазят ли лука, ще ги залюлее вятъра загледани в месечината.

Comment

Erich Von Manstein написа
        Е хайде сега - политиката е най-мръсната работа и всички го знаем добре. Знаете ли колко усилия им трябват на политиците за да станат такива! То не е лесно да ходиш само по хубави неща, да сключиш договор с дявола, да си продадеш душата, да крадеш тайно, да крадеш явно, да се усмихваш от време на време, да се возиш в хубави коли, да гледаш грозни коли, да ти става лошо от хайвер, да караш другите да търсят зеления хайвер, да ти е лошо в самолет, да пътуваш до морето и да се къпеш в студена вода, да чукаш манекенки, да издържаш майките на манекенките после да ги псуваш и най-вече знаете ли колко е трудно като мине периодът на всички тези неща? Горе-долу 4-5 години м?

Не ги обвинявайте. И те са хора.
        Ти го каза.... Горе-долу и аз съм на същото мнение...
        "Нима, Създателю,
        съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
        мигар аз самият съм те молил
        от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Проблемът на България е липсата на правосъзнание у хората...Като почнете с безразборно хвърления боклук по улиците, неспазването на правилата за движение по пътищата, пасуването когато в градския транспорт контролата хване бабаит без билет ( тази реакция винаги ме е учудвала - вие сте си купили билет, а онзи тарикат не - бива изловен от контролата и онзи се репчи; но всички редовни пътници вземат неговата страна !?! ) и пр.дребни неща... та стигаме до престъпленията ...Според мен България има много добри закони, добри като философия, като дух, но какво от това, след като не се спазват ? Най-важното в момента е да се култивира у хората уважение към закона ( към правилата на играта, които да са точно и асно определени ) което значи - съзнанието за спазването на всички норми на поведение. Начините за това са доста..
          SEMPER AGRESSUS

Comment

Е, застават на негова страна заради не по-малката простотия на проверяващия.
            Културата трябва да почне с държавата и нейните представители.

Comment

HELLCAT написа
              .................Според мен България има много добри закони, добри като философия, като дух, но какво от това, след като не се спазват ? Най-важното в момента е да се култивира у хората уважение към закона ( към правилата на играта, които да са точно и асно определени ) което значи - съзнанието за спазването на всички норми на поведение. Начините за това са доста..
              Има си много обективни и мотивирани причини за това и те най вече се събират в една точка с фразата, че пред закона всички са равни, обаче има и някои които са по-равни..... както и факта че няма работещи възможности за граждански контрол
              may the Force be with you

Comment

Какво бих направил за да променя родината си ли?Ми аз го правя всеки ден.Е ,не като някои да плащам големи данъци и да не си хвърлям кутията на пътя.И пуша.Но винаги пускам маломерните пъстърви обратно в реката/то аз пускам всички пъстърви де ама както и да е.../.Какво бих направил АКО мога...Е да ама момчета ние не можеме да промените коренно нищо.Един човек сам по себе си не би могъл ако ще и да управлява еднолично.Но заедно и постепенно-да.И го правим,при това всеки ден.Поне тези които останахме тук.Иначе хипотетично какво бих направил аз?
                1.Тотална реформа в наказателниа кодекс.Ма не "саботаж спрямо държавата " и тем подобни.Едно съвременно законодателство.За да се озаптят онези павиани с 50 те души охрана.
                2.По-добра социална политика.Боли ме сърцето като гледам как стари хора ровят в кофите.
                3.Конфискациа на ОНОВА ИМУщЕСТВО КОЕТО НАИСТИНА Е ПРИДОБИТО ПО НЕЗАКОНЕН НАЧИН.Без разните му там комисарщини.Нека не забравяме че живеем в 21 ви век.
                4.Тотално отваряне на досиетата.Нека видим кои е бил подлога на комунягите и колко от тези подлоги днес ни управляват.

И нека не забрявяме че пътя към ада е постлан с добри намерения.
                Състраданието е слабост...

Comment

albireo написа

Не знам точното значение на думата "имплементиране" :sm186: -добре е че все пак схванах в подтекста какво ще да е.Оттук нататък, ако ще пишеш моля с по-простички думи завършил съм с Математика , а не с Български език и Литература-където през 10-15 години се сменя правописа или пък туко изчезне някоя буква от азбуката.Да не говорим за литературата където нещата са толкова неопределени, че и самите автори не могат да си направят анализ на собствените произведения.Та за това простете ми правописа.(все пак когато пиша не се старая като за дипломна работа по Българска фиология), а и в 2-3 през ноща много не съм в час. :weird:
                  albireo написа
                  Незнам за другите но когато някой който е член на форумната управа ми отговаря, аз си го възприемам като такъв, за мен той вече не може да е обикновен потребител просто няма как да е.Той си е от ФОРУМНАТА УПРАВА.Даже си го пише с едни червено/жълти размазани букви
                  А сега малко по темата.Дали ще е диктатура,демокрация,капитализъм или някакъв патриархален строй ако щеш, важното е да сме единни да няма НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО.Иначе някоя друга държава разбирам да ни прецака.Някакси по го възприемам.А това че ще има недоволни и прецакани ами замисли се малко :sm186: винаги си ги е имало и ако цената България да е на световно ниво, стоките произведени в БГ да се предпочитат пред тези на другите държави то даже и тези с погазените граждански права да са малко повече си заслужава.Малко ли БЪЛГАРИ са си дали живота(нещо БЕЗЦЕННО) за да може поколенията след тях да живеят по-добре, а пък ние за да имаме някакви си " граждански права" (които са написани от ЧУЖДЕНЦИ и не са подходящи за държава която е била в строй, който същите тези ЧУЖДЕНЦИ събориха) ще се оставим да ни изкупят земята и заводите, защото не можем да осъдиме разни бандити дето са на власт и които работят за чужди, небългарски интереси съзнтелно или не .А това че закона би трябвало да предвиди сурово наказание(Бесило,Гилотина,Ел.Стол,Разстрел) за техните деяния(абсолютно неадекватни и недопустими) не е виновен закона,а самия престъпник.Но как да е така като законите се пишат от самите престъпници.И в техните усти ще чуете:
                  -"не може да се беси не е хуманно", а сигурно е хуманно детските добавки да са 12лв. и още сумати работи където и 1 седмица да пиша пак ще има още какво да се добави. :x

Comment

Политкомиссар написа
                    Незнам за другите но когато някой който е член на форумната управа ми отговаря, аз си го възприемам като такъв, за мен той вече не може да е обикновен потребител просто няма как да е.Той си е от ФОРУМНАТА УПРАВА.
                    Писах вече някъде другаде по въпроса, но да спомена още веднъж тук:

Функциите на форумната управа се отбелязват обикновено с някакъв цвят, най-често червен, но има и вариации (Мелиса си харесва синьото ).

Когато има такива "цветни" забележки, то тогава съответния човек говори като управител и според правилата на управата. Във всички други случаи се изразява лично мнение, което като такова няма никакво "управленческо" значение.
                    XV mile the sea brode is
                    From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Sir Gray написа
                      (Мелиса си харесва синьото )
                      Пурпурното :p
                      "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                      Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

mellisa написа
                        Пурпурното :p
                        Синьото е за мен

Здравей Политкомиссар,
                        простено ти е за правописа , както казах и аз на всекиго може да се случи. Обаче България изписано с малка буква, мисля ще се съгласиш, се набива на очи.
                        Радвам се, че съм успял да те науча и на една нова дума...надявам се да можеш да върнеш жеста, когато имаш възможност. Всички сме тук малко или много и заради жаждата ни да трупаме нови знания. Прости ме за стила ми на писане, но той си е моят стил и ще ми е малко трудно да го изоставя след толкова време. Пиша както мога, така прави всеки от нас и не съм забелязал това да възпрепятства комуникацията по между ни.
                        Благодаря ти за разсъжденията ти относно разликата м/у форумни управители и потребители. Напълно съм наясно с факта, че дори и когато не пиша като управител, мненията ми малко или много се възприемат като официална позиция на управата. (За съжаление вчера напр. имахме точно такъв прискърбен случай) Такова сливане на образа до известна степен е неизбежно, както ти сам посочваш, вляво под прякора стои един червено-жълт символ. Все пак както съвсем правилно е изтъкнал Сър Грей, когато не пиша по този начин думите ми нямат никакво управленческо отношение и са плод на лични разбирания и лично мнение, право на което има (и това държа да го подчертая) всеки един от нас, независимо дали е форумен управител или потребител.
                        Което и ме връща на основната тема.
                        Това което смятах и все още смятам за важно да се изтъкне като проблем стоящ пред твоята теза е невъзможността подобни мерки, от типа на тези които ти предлагаш, да бъдат фактически прилагани без наличието на една диктатура. Много ми е чудно какви закони, ще бъдат тези, които предвиждат отнемане на цялото имущество и лишаване от граждански права (отнемане на гражданство) за едно престъпление? И имай предвид, че това ще са закони валидни за всички български граждани, не виждам по каква правна логика можеш да делиш политиците от останалите. Нали осъзнаваш, че в правната уредба на една страна има определена логика? Щом кражбата на кабели я квалифицираш като саботаж и за нея предлагаш доживотен затвор, какви ли ще бъдат наказанията предвидени в закона за някакво по-тежко престъпление?
                        И как по какъв начин и кой ще определя какво е национално предателство? Отговора въобще не е очевиден, още по-малко когато става дума за отнемане на човешки живот - за такова нещо ти предлагаш разстрели.
                        Друг принципен въпрос- пишеш
                        ако цената България да е на световно ниво, стоките произведени в БГ да се предпочитат пред тези на другите държави то даже и тези с погазените граждански права да са малко повече си заслужава
                        Така ли? Заслужава ли си? Хайде да попитаме тези с погазените граждански права дали си заслужава? И кой, как и по какъв критерий, ще решава кои ще имат пълни граждански права и кои 'погазени'? Тези въпроси сме ги разисквали на много места тук из форумите, предлагам да се поразтърсиш още веднъж. Темата за образователния ценз напр. би била един добър старт.
                        Мдаа въпроси бол, а отговорите все на диктатура понамирисват, не мислиш ли?
                        Още малко по темата. Съвсем не съм съгласен, че "държавата ни е съборена от чужденци". С подобно бягство от отговорност обществото ни не си прави голяма услуга. Също така никак не съм съгласен и че гражданските права, понеже са измислени от чужденци, са неприложими за нашата страна. Ако това "автентично българското", което ти предлагаш като алтернатива е режим с диктаторски отенък, без колебание избирам 'чуждото'. Слагам и на двете места кавички, защото нито едното е типично българско, нито другото чуждо.
                        И какви моля ти се са тези работи, че не бивало да ни изкупуват заводите?!? :aaa: Разбира се че бива и трябва да ни ги изкупуват!!!Независимо дали е българин или чужденец, нека веднага да изкупува!
                        Това че за момента повечето купувачи с пари за тях са чужденци трябва ли да ни спира? Или от ксенофобия, прикрита зад криворазбран патриотизъм, да се стремим да оставим предприятията държавни, само и само да са си 'наши'? Хайде не благодаря. Като гражданин не искам да наливам пари в продънени каци. Малко примери : - Мой приятел испанец, мениджър, работещ за българска компания ми разказа за завода за плочки в Монтана. 350 души работници, всеки със 150 лв. заплата, завода губи пари с бясна сила, никой не работи и държавата т.е ние само наливаме пари вътре. Приватизира го смесено дружество ( българи и чужденци) уволнява 250 човека, оздравява завода и след 3 години същите тези 350 души (вече и повече) работят отново, само че за 400лв. (информацията ми е от преди 2 год.).
                        Друг пример - работил съм в дълго време в единия от двата мобилни оператора, затова давам пример от там. По едно време, когато в двата оператора ОБЩО работеха към 3000 души, в БТК работеха над 22 000! ДА, вярно, БТК по лицензия е наземен оператор и прочее, но чак 22 000? Същата работа би могла да се върши и с 12-15 000 души. (Имам приятели и в БТК та от тях го знам това). Заплатите на другите нали се сещаш кой ги плаща? И кой плаща за лошия мениджмънт?
                        В тази връзка се сещам и за дебатите след като прецакаха първата сделка за БТК. Не бивало да я продаваме втория път, защото цената била ниска. Вижте чехите успели да продадат своята за милиард и 900 млн. Да ама чехите се прецакаха да дигитализират своята мрежа с държавни пари, които извадиха от джоба си. Та трябваше ли и ние да правим същото? Да не съм балък аз, че да плащам за нещо, което иначе може да ми го свърши друг, като при това не само плати за него, но и ми донесе ползи за икономиката? Толкова по въпроса за чужденците и предприятията.
                        За земята не виждам никакъв проблем. Защо пък да не я купуват чужди граждани? Това прави ли я по-малко наша, българска земя? Ако мислиш така, значи си не мислиш трезво. За разлика напр. от фон Цеков и Пилот (давам ги като пример, защото са последните два сериозни постинга по темата иначе има и много други мнения с които съм съгласен).
                        Използвам техните постинги да се върна на основната тема. Какво бих направил аз за България. За мен проблемът ни е в неумението да живеем заедно - в общество. Нямаме гражданска, обществена култура, правосъзнание, чувство за обществена отговорност. Затова аз бих образовал. И го правя, било то с личен пример или с участието ми в разни инициативи. Кога повече, кога по-малко но винаги се стремя да образовам и да подпомагам образованието. Преди време, когато бях студент второкурсник, на едно интервю по телевизията ме попитаха :"Кое е най-голямото нещо, което бихте могли да направите за България, ако имате възможността?" Тогава отговорих и все още смятам така, че ако имах напр. финансовите възможностти бих подарил на страната си Университет. За мен Евлоги и Христо Георгиеви са двама от най-великите българи именно заради това. Е...пари за университет едва ли ще намеря, но за гимназията си винаги бих намерил...И не само пари, винаги има какво да се направи за образованието.
                        Last edited by albireo; 01-06-2005, 01:04.
                        Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

albireo написа
                          Синьото е за мен
                          За мен проблемът ни е в неумението да живеем заедно - в общество. Нямаме гражданска, обществена култура, правосъзнание, чувство за обществена отговорност. Затова аз бих образовал.
                          Ей това е. Алфата и омегата на цялата работа е точно е дезинтегриращите обществото тенденции, една от които е точно, да използваме обикновената дума "изпростяване". Изтъркване на ценности, липса на информация, непукизъм, начин на живот тип "ден да мине", лека дрога и пр. и пр.
                          Това се преодолява с образование и когато това стане, другото ще са вторични ефекти. Защото образованият човек знае какво иска и не могат лесно да го изманипулират.

Comment

KG125 написа
                            Това се преодолява с образование и когато това стане, другото ще са вторични ефекти. Защото образованият човек знае какво иска и не могат лесно да го изманипулират.
                            Аз (като по-близко до момента с образованието) искам да кажа, че според мен проблема е, че нивото на неплатеното образование пада, а не всички могат да си позволят частно. Мисля, че трябва да се предприемат по-строги мерки, относно това.
                            Не че това пречи на имащия желание да се образова, но до някъде го затруднява...
                            "Нима, Създателю,
                            съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
                            мигар аз самият съм те молил
                            от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Не знам дали и платеното не пада....За съжаление сме в период, в който с каквото и да се захване държавата, го проваля. И понеже тя се занимава с образованието...
                              Само че пък у нас такава е традицията. Защо ми се струва, че тука без държавна намеса няма да мине и че трябва много сериозна политика на ценностите, от която досегашните правителства са далече.

Comment

Всъщност сигурно сте прави.Макар, че на мене ми се ще да водим малко по-силна национална политика.Но не си и я представям като диктатура.
                                А злобата ми идва от това, че не съм видял някой, който да поеме отговорност за грешките допуснати по време на управлението на неговата полит.сила или на него самия.И политик който да не се облагодетелства от служебното си положение.Като има доста фрапантни случаи.Направо да се чудиш как е възможна такава наглост и безочие.Тия хора нямат съвест.

Comment

Working...
                                X