Много бих искал да зная какво би направил всеки един от вас за да промени сегашното положение в България към по-добро. Няма значение дали това се отнася за управниците, личните ви цели или дори циганите. Хубаво е човек да е горд от страната си и да се чувства щастлив в нея, но държавата сме ние, така че
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ще направите за да промените България
Collapse
X
-
Albert EinshtainМаркери: Никакви
-
Може би е добре да започнеш темата с това, какво ти лично би направил?Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
Това не е ли прекалено лично за да бъде казано без да изглежда като самохвалство...? Истинските дела не мисля да се нуждаят от публичност Ако правя нещо, то не е за да го казвам, а защото го вярвам и го мисля и го чувствам"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
Albert Einshtain
Аз въобще не смятам така. Как иначе би привлякла някого към своята кауза или смяташ, че можеш да промениш България сама?!
Comment
-
Ама вие май направо се хвърляте в макро ситуацията в държавата, ако мога така да кажа.
Струва ми се обаче, че определянето на гражданска позиция и формирането на едно нормално общество е доста добро начало, тъй като мога да твърдя, че в момента липсват такива елементи в нашата държава. А и съм на мнение, че абсолютно всеки гражданин е виновен до някаква степен за това. Първо индивидуално трябва да се променим, а след това да гледаме към по-мащабни промени.
ЕДИТ: През цялото време имам предвид малките граждански действия и позиции - боклука в кофата, а не до нея, едно нормално отношение по улиците, взимане на страна в даден спор, а не "Ми то това не е моя работа", спазването на определени ред и норми.
Comment
-
Гост
Да, идеята е добра, кой какво би направил. Защото в идващите избори май пак ще се гласува - за Ваньо, за Серго, за Надето, за Доган, за Симеончо :imprulz: ... а те като получат властта, да правят каквото искат.
Кенеди беше казал да не пигаш какво държавата ще направи за теб, а да кажеш какво ти ще направиш за държавата. :mike: Но май най-важното е какво е направено. А при хала на който е България поне аз май не съм направил достатъчно за да стане по-добре, а от мойто положение и не знам какво мога да направя за да променя нещо. :sm186:
Ако пък се замислим какво можем да направим заедно, само ще ни обвинят в предизборна пропаганда и толкоз. :rock: Става - кат си пееш Пенке ле, кой ли те слуша :love67:
Comment
-
Гост
-
Галахад, айде стига с тоя Кенеди - не го е казал той, а един не много известен английски генерал доста години преди него.
На въпроса:
Забелязвам, че отговорилите до сега само се измъкват с общи приказки. Тук е мястото човек да се изфука със себе си и своите действия и как те помагат на обществото, в което живее. Ето аз какво правя:
- използвам кофите и кошчетата за боклук по предназначение, като не хвърлям хартии по улицата. С това се опитвам да противодействам на многогодишната българска традиция да се наядеш със салам и хляб върху лист от вестник, да смачкаш всичко и да го хвърлиш през прозореца при условия, че живееш в центъра на София.
- не пуша и поради това не опушвам останалите, не хвърлям фасове където мина и не си отварям прозореца на колата, за да метна празната кутия на пътя. Това може и да има някакъв отрицателен ефект върху икономиката ни (в смисъл на по-малко потребление), обаче смятам, че положителните страни като подобряване на здравословното състояние на нацията са мааалко по-важни.
- чета книги, а не само списания. Което според една статия на в. Капитал от последния му брой (www.capital.bg) си е направо национално отговорно, като се има пред вид общото понижаване на квалифицираната работна ръка в страната поради емиграция, лоша образованост и общ културен упадък. В този смисъл да кажа, че чета Капитал, а не Труд, не гледам Вот на доверие, не псувам на обществени места (е това го нарушавам понякога, но се старая да не е често), и никога по никакъв повод не съм изпратил sms за която и да е телевизионна или друга игра, което също намирам за националноотговорно по гореспоменатите причини.
- не слушам рап. Културното обедняване, елементаризацията на ценностната система и първосигналното социално-икономическо мислене и без това са проблем тук, та да спомагам за привнасянето на още от същото от щатите. Гета и цигани си имаме и ние, благодаря много.
- инвестирам в себе си. Образовам се демек - висши, езици, компютри... Смятам няма защо да обяснявам защо е добре за страната да има повече и по-квалифицирани специалисти.
- плащам си съвестно данъците, а те, мога да ви уверя, не са малки. Не работя в сивата икономика, нито за фирма, която ме осигурява на минималната заплата за да преебе здравната и социалноосигурителната система.
- Работа в организация, която се занимава с вземане на пари от други държави и харченето им в България и имам съществен (ех, тая скромност) принос в работата й. Освен, че увеличават притока на средства, тия ми действия подкрепят местното самоуправление като обучават служителите му да си вършат по-добре и по-качествено работата, защото парите се харчат именно за това. А безсмислената и неефективна бюрокрация, знаем, е основен проблем и признак на държавите от Ориента.
- красив съм:stupid:. И здрав :1087:. Когато имам деца, те ще подобрят генофонда на България :nut: .
Comment
-
Albert Einshtain написаАз въобще не смятам така. Как иначе би привлякла някого към своята кауза или смяташ, че можеш да промениш България сама?!
Не, не мисля, че мога да променя България сама, нито имам такива мега амбиции
Но в България все още има една особена народна психология, с която в очите те гледат накриво всеки път, щом направиш нещо добро. В странен свят живеем, щом трябва да криеш, за да си спокоен и да не те укоряват, че даваш пари за благотворителност или да се оправдаваш всеки път, когато не подминеш и се спреш пред просяк. У нас няма ясно изразено хуманитарно и благотворително съзнание и мнозина мислят, че казвайки го (както ти посочваш с основание, трябва да се привличат и други), това е празно хвалене и °тупане в гърдите°. Може би в това няма само неверни неща и мнозина го правят заради данъци или реклама, но един или двама опорачават и останалите, налагайки им клеймото на надути самохвалковци. Така че, невиждайки как това мислене може да се промени, нямам желание да се знае от някой, който ще го изкриви под натиска на описаните по-горе от мен причини. Не крия нищо то онова, което правя, но и нямам желание да се боря всеки ден и обяснявам защо, как и по какви причини. Предпочитам енергията ми да отива в по-добри дела"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
Гост
Галахад, айде стига с тоя Кенеди - не го е казал той, а един не много известен английски генерал доста години преди него.
Шегичка: ако нещо, което съм написал тук, след време го каже някоя известна личност и то стане много популярно в света, моя ще е заслугата, че пръв съм се сетил - това ще е моя принос за България. Поне засега май не мога да направя нищо по-съществено.
Comment
-
Засаждам борчета (в часовете по труд и техника в училището, в което работя) и образовам населението - своите ученици и всички други, които четат моите мнения из форумите.
Да уточня за тези, които не знаят:
През тази (2004/5) учебна година преподавам: история, география, френски език, труд и техника.
Класен съм на 8 клас (7 деца - от които 2 са момичета).
Понякога се случва да замествам колегите по физкултура и по изобразително изкуство.
Преподавам на класовете 5, 6, 7 и 8.
Работя в едно селско училище.
Пътувам по 2 часа натам и по 2 часа насам (към Пловдив).
Договорът ми изтича на 30.06.2005.
Не зная дали ще ме преназначат там на 15.09.Last edited by ISTORIK; 19-05-2005, 22:58.Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
Comment
Comment