За мен Българин е човек на който предците му са се размотавали около Стара планина и околностите в близките 1300г.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво означава да си българин?
Collapse
X
-
Пилот написаСпокойно, само учителя по история... иначе другите учители са много интелигентни.
btw, наистина го каза... След това спорихме с него 50 минути за храната (аз и съучениците ми защитавахме тезата, че храната не е определяща, защото дори в САЩ може да отидеш и да ядеш само в китайски ресторант), но той не се отказа... За спорта беше същото...
Когато го питахме каква е разликата между европейци и американци, първото нещо което каза беше - колите. Без коментар.
а това единствено доказва .. писаното от някой по горе .. което всъщност не би следвало да се приема за правилно че .. ''американците са малоумници '' .. е да но какво да прави човек когато фактите говорят тъкмо обратното ..
Comment
-
Гост
Ба, са. Цял свят им е в краката, за 200 години направиха чудеса, а други за 1000 не успяха, па и лично не живеят хич, ама хич зле.
Голяма заблуда е това с тъпотията американска. Умни са си, ама по друг начин.
Comment
-
Гост
KG125 написаБа, са. Цял свят им е в краката, за 200 години направиха чудеса, а други за 1000 не успяха, па и лично не живеят хич, ама хич зле.
Голяма заблуда е това с тъпотията американска. Умни са си, ама по друг начин.
Comment
-
Гост
Тия негативни постулати са един път вехта пропаганда; втори път, сори че го казвам и нямам предвид лично никого, ама известна завист че са големи и богати и пр.
Рационалното зърно е, че европейската култура е по-богата, по различна от тяхната. Ама е по-стара. Там може да не знаят масово къде е Рилския манастир, но за сметка на това никога няма да му посегнат! Това не е тъпотия, а нормален културен феномен на голяма, разположена сред два океана, достатъчна сама на себе си държава, постиганала огромен успех.
Па и млада.
Това не е тъпотия, а различие. Като между стара и много, изпипана, ръчно направена и пр. готина кола и нова нормална такава. И едното добро, и другото, противоставянето не е правилно.
Stagon написаМного точно казано и работят хората и вярват в законите си. И Изобщо нито са чак толкова грозни, нито чак толкова тъпи и въобще трябва да ги види човек и не вярвам да му с еприиска пак да изтребва американци, което неведнъж съм чувал като лозунг около себе си...
Това със законите ме навежда на един термин - "интегрирано общество". Т.е. институциите му работят, правилата действат, субектите му вярват. В определена степен, де, но повече от други, например от нас тука.
Това става само с правова държава, т.е. да си вярват в законите и с ясни ценности. Ония честа казват "hey, that`s not right!" и знаят какво имат предвид.
Comment
-
Гост
Аха. Или пък It's ilegal и за тях въпросът е приключен Не съм им фен, но ми е неприятно да виждам как някои истини се изопачават. Срещал съм много отрепки сред тях, но имаше и хора дето още се размеквам като ми пишат и за мен е чест че ги познавам. На моменти са широко скроени и това ми харесва в тях
Comment
-
KG125 написаТам може да не знаят масово къде е Рилския манастир, но за сметка на това никога няма да му посегнат!"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
Гост
mellisa написаМнеее. Те няма да посегнат на техните им ценности, само например на тези на Ирак, пък и защо да не минат по улиците на град с 5 000 години история и с павета още от времето на Новохудоносор с танкове?
За да подкрепя Мелиса ще дам пример с Монте Касино...
Comment
-
KG125 написаБа, са. Цял свят им е в краката, за 200 години направиха чудеса, а други за 1000 не успяха, па и лично не живеят хич, ама хич зле.
Голяма заблуда е това с тъпотията американска. Умни са си, ама по друг начин."If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
-
Гост
dadga написаВ днешно време май не е точно така-повечкота българчета доста покрадват.
Comment
-
mellisa написаРазликата чисто технически е в това, че докато българите са народ и нация, то американците са само нация.Проблемът на форума :damnyou:
"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
Паисий Хилендарски
Comment
-
Американците 19 век се обединяват със сила и война(след сепаратизма на южните щати ,са "прибрани" обратно въпреки желанието на...населението им??или поне бялото ),а ние се обединяваме въпреки международното положение и прочие - това как ви се струва като разлика?(е ,не е много коректно ,но...събитията са относително близко ,и са горе долу в една и съща епоха )
P.s."Севера против Юга" на Жул Верн е като останалите му книжки - ранна фантастикаСънят на разума ражда чудовища
Comment
-
Avatarx написаМоже и аз да не разбирам понятието нация ('natio' не беше ли народ?) :shrug:
Comment
Comment