If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
"Всичко може ....ко се наложи!" - долбокомислено заяви Авл Полибий Катон, потапяйки се във римката си вана с няколко приятелки и колежки от Сената, облечени по типично за древен рим облекло за баня хи хи хи
Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Бих казал, че Хана и Мелиса са съвсем прави - HELLCAT (и явно, вие фелдмаршале ), очевидно проблемът ти съвсем не е свързан с прятелството, така че поставяш въпроса си съвсем неправилно. Мисля че Стагон се опита да ти илюстрира къде точно грешиш, аз ще го допълня - ти или търсиш нечие приятелство и в този случай полът няма кой нае колко съществено значение, или търсиш любов или да го кажем другояче - сескуален контакт. Фактът че твоето намерение не се съчетава с намерението на някого другиго съвсем не е свързан с начинът, по който поставяш питането си.
Ако използвате думата "приятел" катоначин да означите "партньор за неангажираща сескуална връзка", то в такъв случай проблемът ви е понятиен. И тогава питането ти би следвало да се преформулира .
Олеле! Не. Не. Не. Казах, че е възможно да съществува приятелство между мъж и жена. Казах го. Те могат да си прекарват времето заедно - могат да се виждат често или не - нищо лошо. Възможно е - но ще им повярват ли че са приятели? :sm186:
Точно затова казвам, че ориенталския начин на мислене е много силен у нас. И като начин на разглеждане на другите хора и като собствени намерения в тази посока. Точно казаното "дали ще им повярват" е съвсем в целта в това отношение
Но, всеки с морала и възпитанието си в крайна сметка
А ако дадена жена иска от вас да сте "само приятели", а вие искате нещо друго, то проблема е изцяло във вас.
Свалям ти шапка, Империал, успя да го кажеш в едно изречение, а аз похабих няколко за същото .
А схващането, че не е възможно да има само приятелство между мъж и жена е... меко казано смешно.
Е, както се казва, дойде часът на истината. Бях провокиран от филма "Когато Хари срещна Сали" да отворя тази тема. Въпросът беше лайтмотивът на тази приятна романтична комедия. И в крайна сметка отговорът на двата въпроса е: ДА!! ДА!!! ДА !!! :tup:
Ако си имал предвид "Когато Хари срещна Сали" - ОК, но там нещата завършват с happy end, като на филм. Явно ситуацията "добра приятелка плаче на рамото и разказва за други мъже" е разпространена, но моят личен опит ми казва, че плакането и разказването обикновено е двустранно. Работата е там, че въпреки че постояноо сме заедно, мъжете и жените, някои неща ги виждаме по много различен начин и винаги е интересно, а понякога е и полезно да видиш другата гледна точка. Това е според мен особеното на приятелството между мъж и жена. Аз лично съм давала пространни обяснения и съм тълкувала поведението на други жени, с които приятелят ми е имал отношения. Не че мнението на жена Х може да е валидно за жена У, но все пак. Примерно кога "Не" означава "Може би при известни условия", кога означава "Да", а кога си е твърдо "Не".
Comment