Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За наркотиците...

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За наркотиците...

Направи ми впечатление, че в темата "Кой кой е" повечето хора си признават, че пият пушат, но са твърдо против наркотиците във всичките им разновидости. Това ми звучи леко противоречиво - хем употребявам наркотици (алкохол, цигари), хем съм твърдо против наркотиците.

Та идеята ми е всеки да си каже какво разбира под наркотик, защо е за/против него (наркотиците като цяло, както и конкретните наркотици).
    PEACE & LOVE

Цигарите алкохолът и разните упойващи системи са си дроги.Ама това не ми пречи да си гълтамто си ни е народна черта любовта към пиенето.Просто вижте как изглежда "да седна да си пия" с каква сантименталност е пропита(пропита!) фразата...иначе тия там треви хапове помпи шмъркалки да ни ги чуя...ааа и тютюна мраза щото аз като пия например си се тровя само аз ама тия гадове къде пушат тровят и мен...
    ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

струва ми се нормално да пушиш марихуана
      но не повече от 4 пъти в седмица.

Comment

За мен наркотиците и цигарите са съвършено неприемливи. Алкохола ... зависи. Преди всичко от количествата и вида. Виното и бирата са си съвсем приемливи, е, в зависимост от сезона, вкуса и т.н.
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Aбе треви, хапове и подобни ги не ща, но виж да си пийнеш кротко примерно хубав ром ако е лято или здрав конячец с чайче зимъска, или бира или винце надали може да се нарече наркотик. А що се касае до тютюна аз лично употребявам 3-4 пъти годишно и както май бях писал употребявам лула(МakBaren са чудни тютюни)
          Can't talk! Got to Shoot!

Comment

За мен "наркотик" е понятие, което предполага поне две неща:

1. към приемането на субстанцията се привиква дотолкова, че е почти невъзможно волево човек да се откаже от нея. Т.е., с времето става неотменима част от ежедневието.

2. приемането й довежда до необичайно състояние съзнанието (и най-вече сетивата), като характерно за това състояние е промяната на формата на контрол над поведението и мисленето (най-вече изразяваща се в отслабването на съзнателния контрол).

В този смисъл, тютюнът трудно би могъл да бъде наречен наркотик, защото едва-едва отговаря на първия критерий и по никой начин - на втория.
            С алкохола нещата са малко по-сложни, защото макар също толкова трудно да отговаря на първия критерий (освен при много крайни и дарстични форми на злоупотреба), той все пак отговаря на втория - разбира се, при прекаляване.

С "класическите" наркотици нямам никакъв личен опит (дав-три пъти през студентските ми години ми се е случвало да пуша "трева", но честно казано, без кой знае какъв ефект). Та затова и ми е трудно да съдя от "първа ръка". Но доколкото съм запознат (познати и приятели, които имат повече опит, разнообразни информации по въпроса), те отговарят без изключение и на двете условия.
            Съответно, приемането им ми се вижда глупаво, но тази забележка може принципно да се отправи към твърде много човешки действия. При всички положения много по-интересно за сетивата и ума е да се прочете книга, отколкото да се пиремат наркотици, поне според мен.
            Що се отнася до компанията, то алкохолът в приемливи количества (когато всеки добре познава физиологичните граници на организма си) е незаменим. Едва ли може същото да се каже за наркотиците (без да съм 100% сигурен) - те сякаш са повече предназначени за лично вглъбяване .

Comment

Абе, жив наркотик си е тютюна, след като се получава психическа и
              физическа зависимост и то съвсем не слаба, по себе си мога да го твърдя определено. Наскоро ми попадна един щатски учебник за деца, където като drugs се определяхя всички вещества, които по някакъв начин влияят на възприятията и скоростта на сърдечния ритъм, вкл. и чая , докато под narcotics се разбираха по-силно въздействащите като хероина.
              "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Е, може, Рамблер, аз съдя по себе си - не ми беше особен проблем да спра цигарите дори и след доста дълга и интенцивна употреба. С алкохола е дори по-лесно.
                Но от друга страна, съгласен съм, че се създава известна зависимост, която при твърде големи злоупотреби е много трудно преодолима.
                Виж, от чая не бих се отказал .

Comment

Абе аз познавам много пушачи и сутрин преди да са си отворили очите посягат към цигарите и стават нервни като не пушат.Това си е чисто психическа завизимост.Аз съм зависим от алкохола щом става въпрос за заведения защото там е шумно задимено а аз не мога да издържам а като пийна не ми прави впечатление.Ама е неприемливо средната възраст на първото напиване да варира между 12 и 14 години...Аз лично на 14 за пръв път се отнесох и за 6 години в алкохолните изпарения няма тайни за мен...малко ненормално ми се струва това като сложиш че средно статистическия американски купон се развихря с пуканки и безалкохолна бира
                  ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

dragunov написа
                    струва ми се нормално да пушиш марихуана
                    но не повече от 4 пъти в седмица.
                    И на мене.Може и всеки ден по няколко.Ако съм се заредил с грамаж

Comment

А бой де...

Comment

че защо бой?по добре да си намаран отколкото
                        да си се напил.всичко зависи от човека.

Comment

Бой, бой.
                          albireo написа
                          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Аз мисля,пък и медицината го е доказала,че тютюна и алкохола са вещества,към които човек придобива зависимост.Алкохола специално си е направо опасен при развитието на зависимост към него-нали алкохолиците изпадат в абсолютно същите състояния като наркоманите при прекалена употреба,преминават през подобни патофизиологични фази в етапа на напиване,изпитват същите неистови мъки ,когато изпаднат в абстиненция и общо взето лечението им е подобно на това при наркоманите.Лошото е ,че почти винаги е неуспешно.При наркоманите процеса е на малко по-друго ниво,там зависимостта е различна-при някои видове наркотици е предимно психическа,при други и психическа и физическа.Разликата м\у алкохола и наркотиците е ,че първия въздейства по-бавно и е нобходимо повече време ,за да се създаде зависимост,освен това деградацията е по бавен процес.При тютюна има донякъде психическа зависимост и слаба физическа,но той няма въздействие върху мозъка и веществата които въздйстват върху организма при пушене нямат нищо общо с тези при наркотиците.Тютюнът уврежда физиката,но не уврежда психиката на човека-той е по скоро токсичен.За мен лично наркотиците са си пълна ,ама пълна гадост!Но за съжаление никой все още не е успял да се справи с наркотиците ,тютюна и алкохола.Дет` се казва-порока винаги е два пъти по бърз от добродетелта.
                            "Прави каквото трябва,да става каквото ще!"

Comment

Да, а и при наркотиците има и други проблеми - по-силните просто "изпържват" мозъка с течение на времето и превръщат човека в идиот. Марихуаната обаче има по-друго въздействие - върху следващото поколение. Тоест, макар и да не си наврежда кой знае колко на себе си, човекът употребяващ този наркотик обрича децата си.
                              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                              Проект 22.06.1941 г.
                              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...
                              X