Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой според вас е най-много и най-несправедливо ощетеният народ и държава?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ник, ами ти самият посочи че индианците нямат държавност, но все пак те са си един от възможните отговори - което според твоето условие ("етноси без държавност не могат да влезат в класацията") е грешка на съставителя на анкетата.
    Друга грешка е "народ и държава" - задал си(@Уорлорд) две променливи, като не става ясно за коя от тях се отнася въпросът. Тоест поставяш запитаният в положение да не може да отговори.

Пример: запитаният счита че българският народ е най-ощетения, но най-ощетената държава е Ирландия - ти не си предвидил разграничение между двете променливи, следователно запитаният не може да отговори...
    Last edited by Dinain; 11-06-2006, 02:12.
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Nick написа
      Специалист, ти забеляза ли думата "държава" в заглавието на темата: "Кой според вас е най-много и най-несправедливо ощетеният народ и държава?" Те затова етноси без държавност не могат да влезат в класацията, защото Warlord така е формулирал въпроса. Вдяваш ли сега?
      Вдявам вдявам, прав си, не си се оплел ти, а Warlord (пак).
      Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Аз повече теми в тоя форум нема да пускам, първо ще питам на лс "Моля батко Албирео, ама може ли тука да питам нещо?", като Батко Чарли, дето от страх да не го разсипете от технически критики дойде чак от Австралия да пита дали може да пусне една тема :lol:

Не сериозно - верно понякога ми куца формулировката, ама това не пречи в процеса на дискусията да се изяснят и уточнят нещата без да се хвърля пеня!

Поправки - В заглавието "и" да се чете "или", и махнете "българите" като възможен отговор, ако това ще ви успокои
        (\_/)
        (°_°)
        (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

аз няма да се намесвам в 'дискусията', ама да кажа, че думи като 'ощетен' и 'несправедливо', че и дори 'най-много', нямат място в историческата наука, щото в общия случай са строго субективни, пък науката поне се стреми да не е такава

Comment

Подкрепям напълно Лонганлон. Аз гласувах за марсианците, ама горките се оказаха застрашен вид даже в тази класация

Comment

Е, спокойно, Динайн, и моят глас даден за тях (а трябва да подчертаем, че става въпрос за населението на цяла ппланета все пак, което си е респектиращо сложено редом с народ или държава) артиса, че и обясненята към него. Впрочем, вероятно и тези постове обяснимо ще паднат в неравната борба .

ПП Уарлорд, не съм искал да те обидя, но това бе за мен начин да изразя своето мнение по анкетата.

Comment

Жалко наистина, даже бях дал обосновка от "Война на световете" - която един потребител обърка с "Марсиански атаки"??? Ама както и да е

Comment

Е, сега, то си е ясно, че по някое и друго мненийце си заминава. И мои заминаха тук-там, ама к'во, то си е стил, ако не ти замине некое и друго, значи нещо не е както трябва
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Гласовете за неандерталците и марсианците не са окончателно загубени, преместени са в "други". Впрочем всичките недоразумения идват от грешната ми реакция на темата(тоест, че не я изтрих незабавно), за което повторно се извинявам.
                    Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Warlord написа
                      Аз повече теми в тоя форум нема да пускам...
                      Не се обиждай, брато. Има място и за теми, които не са "строго научни". Като стана дума за наука, нали наскоро имаше анкета (от Хана, мисля) дали ние смятаме историята за наука? Доста форумци не считат историята за наука, да вземем да се подиграваме на историците ли сега? Така че не се впрягай много на тези, които си въобразяват, че правят сериозна наука по форумите.

Анкетата на Warlord не е "архиглупава" дотолкова, доколкото дава някаква представа за настроенията на хората по една чувствителна тема. Настроенията, както знаем, не се подчиняват на "строго научни" закони. Друг е въпросът, че отговорите зависят от формулировката на въпроса, но хайде да бъдем като котарака Леополд - "Ребята, давайте жить дружно!"
                      Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                      A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Котаракът обаче изпада в на пръв поглед малка, но всъщност много дълбока грешка.

Правилният израз съдържа едно ж по-малко и едно п на негово място.

Comment

Longanlon написа
                          Котаракът обаче изпада в на пръв поглед малка, но всъщност много дълбока грешка.

Правилният израз съдържа едно ж по-малко и едно п на негово място.
                          Това е дори още по-добре, "Давайте пить дружно!"
                          Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Dinain написа
                            Жалко наистина, даже бях дал обосновка от "Война на световете" - която един потребител обърка с "Марсиански атаки"??? Ама както и да е
                            Война на Световете , го имам и трябва да ти кажа , че, е страхотен филм. И оригинала и римейка.
                            А Марсиански Атаки, съм визирал, защото и там всичко е някак безмислено и е пълно със зелени човечета.
                            :tup:
                            Купона да върви

Comment

Новия филм на мен хич не ми хареса, стария от 1953 - само малко повече. Аз говоря за разказа на Х. Г. Уелс. Само да отбележа.

Comment

Динайн, поправката е дребна, но "Война на световете" е по-скоро роман . А аз там пишех за "Марсиански хроники". А филма "Война на световете" - не струва и според мен.

Comment

Working...
                                X