Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стъпиха ли американците на Луната през 1969?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Стъпиха ли американците на Луната през 1969?

Стъпиха ли американците на Луната през 1969г. или това беше най-голямата фалшификация на ХХ век?! Този въпрос започна да ме вълнува отпреди няколко години когато четох доста статии, които подлагаха под въпрос това и най-вече една по-подробна в "Строго секретно", която се позоваваше на доста материали и снимки. Напоследък отново се замислих за това като гледах клипа на Rammstein - "America". Накратко там изказваха мнението, че видеоматериала пробутан за "стъпване на Луната" е поредния шедьовър на американската кинопродукция заснет в пустинята в щата Юта. Кои са главните доводи за това?

Луноходът, който е показан на видеоматериала е прекалено голям за да мине през вратата на корабът-носител дори и разглобен. При положение, че вътре има трима космонавти с цялото оборудване и припаси и навсичкото отгоре вратата се отваря на вътре (оставаше само да набутат там и един дебел циганин да им свири на акордеон).
    Освен това на снимките, които показаха американците, небето над Луната беше мастилено черно, не се виждаха никакви звезди. А в космоса звездите светят много по-ярко отколкото на Земята в ясна нощ. И другото, което е - нито веднъж на небето не се видя Земята, която все пак е очеизваждащо огромно тяло на Лунния хоризонт.
    А също и начинът, по който се вееше американското знаме беше съвсем нехарактерен за много по-ниската гравитация на Луната и нейните атмосферни условия (тя всъщност въобще няма атмосфера за да се вее по този начин знамето).

Има си и чисто политически причини и подозрения за това. Щатите вече доста изоставаха от СССР в космическата надпревара. Руснаците първи изстреляха изкуствен спътник в орбита ("Союз-1") и първи изкараха човек в космоса (1961 г.). С оглед на космическата, икономическата, атомната надпревара (руснаците дори първи откриха Атомна електроцентрала още през 1956 г.) американците бяха длъжни да наваксат дори и да не са в състояние за това. Президентът Кенеди обеща, че до края на шейсетте САЩ задължително ще стъпят на Луната. Не е ясно колко добре е протекла подготовката за това, но е малко съмнително колко бързо е станала и как точно в края на срока даден от американския президент (1969 г.) това стана. Доста от съвременните учени твърдят, че е абсурдно тогава американците да изкарат човек в радиацията на открития космос с гумените скафандри и костюми от шейсетте години. Въобще те не са били готови за това, а и са знаели, че може и много дълго да не бъдат. Може би дори още не са. Тук идва въпросът и защо руснаците, които дори водеха в надпреварата така и не изпратиха човек на Луната до ден днешен. Явно това е доста трудна кампания и за двете страни. И защо като толкова триумфално започна походът на американците на Луната изведнъж секна през седемдесетте години и оттогава не са изпращали човек на Луната. Защо спряха с тези опити? Явно в днешно време не е толкова лесно да пробуташ такава лъжа на човечеството отколкото е било през шейсетте години.
    (\_/)
    (°_°)
    (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Тоя завистлив коментар се върти из света и чат-пат каца и на тоя или оня български форум . Надявам се, че не си се хванал :lol:
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Камерер написа
      Тоя завистлив коментар се върти из света и чат-пат каца и на тоя или оня български форум . Надявам се, че не си се хванал :lol:
      Това не ме устройва. Обори горните доводи.
      (\_/)
      (°_°)
      (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Warlord написа
          Това не ме устройва. Обори горните доводи.
          Боже ... колко мъка има по тоя свят ... това доводи ли са. Ще ти отговоря с цитат от класиците:
          "- Паниковского бьют! - закричал Балаганов, картинно появляясь в дверях.
          - Уже? -- деловито спросил Бендер. -- Что-то очень быстро."
          - Паниковского бьют! -- с отчаянием повторил рыжий Шура. - Возле "Геркулеса".
          - Чего вы орете, как белый медведь в теплую погоду? - строго сказал Остап. - Давно бьют?
          - Минут пять.
          - Так бы сразу и сказали. Вот вздорный старик! Ну, пойдем полюбуемся. По дороге расскажете.

Предполагам, че няма да ме разбереш, но това вече не е мой проблем
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Хъм, струва ми се, че вече имаше подобна тема... А за "оборването" - не съм специалист в областта, та не бих се захванал (мога да приведа "доказателства" като цитираните от теб, Уорлорд, ама каква стойност имат те...), но ако наистина цялото нещо бе измама, то мисля че именно в СССР първи щяха да тръбят за това. И то още тогава - би било блестяща възможност, още повече, че за тях бе голям пропаганден удар цялата работа.
            Пък и много голяма измама, ако правилно си спомням, САЩ пращат няколко групи космонавти на луната. Въобще, тез конспиративни теорийки си ги има кажи-речи за всяко нещо и колкото и да се оборват, хората винаги си мислят "няма дим без огън" и други подобни широко разпространени "крилати-бухлати" мисли. КОето само показва какво е качеството на мисленето ни, когато се изявяваме като средностатистическа информациопотребяваща единица .

Comment

Наистина ми писна от тези глупости. Не толкова отдавна даваха филмче по "Дискъвъри" по този повод (а пък преди една-две седмици го повтаряха). И в крайна сметка филмчето завърши с интервю с един от астрономите от лабораторията, която вече 30 години измерва с лазер разстоянието от Земята до Луната. Измерва го, като облъчва с лазер огледало (ъглов отражател), поставено от един от екипажите на "Аполо". Интересно как се е озовало това огледало там? Или може би руснаците са го закарали с някой "Луноход"?
              Иначе филмът Capricorn One ("Козирог едно"), който даваха и у нас преди години, е хубав (или поне така ми се е струвал преди 20-ина години), заслужава си да се гледа.

Comment

Аз също не съм специалист в областта и нищо не разбирам от астрономия и космическите програми на САЩ и СССР. И не разполагам с точна и сигурна информация, която да разобличи американците.
                Но това не е някакво мое хрумване както знаете. Повечето от вас също са чували за него.
                Незнам дали тука има разбирачи в тая област. Щеше ми се някой по-информиран да напише повече подробности за експедициите до Луната и да каже защо и как точно отхвърля твърдението, че онова не е било фалшификация.
                Абе като цяло очаквах повече от възклицания от сорта на: "Боже колко мъка има по тоя свят"!
                (\_/)
                (°_°)

Comment

Абе като цяло очаквах повече от възклицания от сорта на: "Боже колко мъка има по тоя свят"!
                  Може, но както вече споменах, не си първият, който подвига темата на този форум.Може даже да не си и вторият. Както виждам и Империал, и Bsb, са отговорили аргументирано по въпроса.

Comment

Уф, пак ли ... Никой не пита за Луноход-2 ходи ли на Луната ...

Comment

Warlord написа
                      Аз също не съм специалист в областта и нищо не разбирам от астрономия и космическите програми на САЩ и СССР. И не разполагам с точна и сигурна информация, която да разобличи американците.
                      Но това не е някакво мое хрумване както знаете. Повечето от вас също са чували за него.
                      Незнам дали тука има разбирачи в тая област. Щеше ми се някой по-информиран да напише повече подробности за експедициите до Луната и да каже защо и как точно отхвърля твърдението, че онова не е било фалшификация.
                      В твоя пост няма доводи. Има разни заявления, но не и доводи. На какво да отговарям?
                      Проект 22.06.1941 г.

Comment

Warlord написа
                        Абе аз лично съм чувал и че земята е плоска, знам ли, нищо невъзможно няма на тоя свят. Пък и на оня.
                        Като професионално увреден ще добавя и, че следва да се докаже не,че не е било фалшификация, а че е било фалшификация. А сега де.

Comment

Тъй, тъй. Всяко твърдение подлежи на доказване, а не на опровергаване.

Comment

Възможно е някой от излъчваните кадри да са снимани на земята, обаче според мен не може да има съмнение в това дали са стъпили на Луната, по простата причина, че евентуална фалшификация не може да остане скрита от СССР, а пък те нямат никакъв мотив да си траят (или поне аз не мога да се сетя за такъв).
                            Shut me down! Machines making machines! How perverse!

Comment

Т¸мная история. На самом деле версия, что американцы не были на Луне, возникла ещ¸ в 1970-х. Есть огромное количество аргументов за и против, прич¸м большинство из них можно проверить только на Луне. Самое странное, что проверить можно очень легко - отправить спутник, который пролетит над Луной на небольшой высоте и сфотографирует место посадки. Если там стоят брошенные луноходы, следы людей и флаг - значит, были. Но НИКТО так и не проделал этого, что странно. Несколько лет назад японцы собирались так проверить, но передумали. Почему ?

Comment

Working...
                              X