Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стъпиха ли американците на Луната през 1969?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Почемуто това би било безсмислено начинание от финансова гледна точка.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа
      Почемуто това би било безсмислено начинание от финансова гледна точка.
      Вообще-то большая часть космонавтики это бессмысленное с финансовой точки зрения предприятие. В том числе вся пилотируемая космонавтика - самая дорогая и престижная
      И тем не менее, люди уже 40 лет летают в космос. Подтвердить существование флага на Луне это такая мелочь по сравнению с самой лунной экспедицией, что американцы могли бы и профинанисировать этот вопрос, чтобы больше никто не пытался оспорить их достижения. Не стали почему-то

Comment

Е, с каква цел да ходят да го "удостоверят", след като тия, дето не вярват, могат и тоя полет да обявят за нереален
        Въобще, то така може какви ли не дивотии да се обявят. Например, че слънцето обикаля около земята. Колко му е ... нали като гледаш как изгрява сутрин и залязва вечер можеш да си го помислиш, а доказателствата за противното са от същия тип, с които се спори в тая тема
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

отправить спутник, который пролетит над Луной на небольшой высоте и сфотографирует место посадки.
          Ще ме прощаваш, Динлин, но дори и наистина да го сторят (което е напълно безсмислено, съгласен съм с Империал), то веднага ще се намерят хора, които да оспорят истинността на получените по този начин снимки. Хора, склонни да повярват на първата им попаднала конспиративна теорийка винаги ще има и тях не можеш да ги убедиш (или ако ги убедиш за нещо, то веднага ще се прехвърлят на друго).

Comment

Всъщност аз още сега мога да изтъкна аргументите, които биха дали "конспираторите", ако някой изпрати спътник с телескоп около Луната. Съвременните компютри са достатъчно мощни, така че нищо не пречи компютърът на този спътник да бъде програмиран така, че когато телескопът заснеме областите, където са кацали лунните модули, компютърът да насложи върху изображението образите на техниката и да изпрати към Земята вече така манипулираните данни.
            Вече съм се отказал да убеждавам когото и да е (не за Луната, а по принцип). Е, ако преценя, че случаят е по-лек и човекът е здравомислещ, но просто е попаднал на неподходящата информация, може да се опитам да променя мнението му. Но това става рядко.

Comment

Динлин написа
              Т¸мная история. На самом деле версия, что американцы не были на Луне, возникла ещ¸ в 1970-х.
              Луноход там был, в конце концов, или его тоже в студио снимали?

Динлин написа
              Несколько лет назад японцы собирались так проверить, но передумали. Почему ?
              Оставили русских делать ето
              Last edited by ; 19-10-2005, 22:27. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Еййй чета и се веселя , ама ето малко материал за размишление:

Мы «видели»,
                как американцы
                садились на Луну...

Е.Молотов специально
                для «Новостей космонавтики»

Предлагаемая читателям статья участника событий 30-летней давности Е.П.Молотова проливает свет на неизвестные страницы «лунной гонки» и окончательно закрывает нелепый вопрос «Были ли американцы на Луне?»..............
                Със съдействие на интересуващите се от космонавтика във форума на криле, защото аз не се интересувам чак токова подробно
                may the Force be with you

Comment

Ако предположим, че американците не са достигнали до луната, как може да се обясни трагедията с "Аполо 13"?

Comment

С филмова измишльотина, естествено. Те отричат, че са стигали дотам, пък какво остава, че Аполо 13 не е стигнал ... :sm186:

Comment

Естествено, че не са били на луната.
                      Те от 50 години не могат да излязат в орбита и ползват астронавти за еднократна употреба, вие ми говорите за луната.
                      Тая басня за огледалото и аз съм я чувал, но :
                      1. За да се монтира огледало на луната не е необходим майстор + една бригада цигани.
                      2. За да отразява луната светлината не е необходимо огледало. Фактът е, че вие я виждате да свети. Необходима е светлина с подходящ спектр и насочване. Чрез собственото разсейване се прави спектрален анализ на сума обекти във вселената.
                      Има много по прост начин за изчисляване на растоянието между луната и Земята, и той се вика радиус на овално тяло. Подозирате ли го? Въобще цялата простотия за ъгловия отражател, изчисляващ разстоянието между луната и земята ми се вижда супер повърхностна; тези изчисления са от елементарната математика, необходимо е просто да се засече точно движението на луната от точка до точка, отколкото да се инсталират огледала и апаратура, която да засича с точност милионни, дори милиардни от секундата отразяването на светлината, без да говорим за възможността за разсейването й и за това, че в различна среда тя вероятно преминава с различна скорост и на границата между две среди(атмосфера и космос) се пречупва, т.е. много внимателно трябва да се "цели" това огледало и т.н. и т.н. И всичкото това с цел евентуална проверка на точността на изчисленията. Мноо яко
                      А по принцип има алтернативен метод, според който орбитата се изчислява много лесно посредством гравитацията. Хъх?
                      Както и да е, то не е само това.
                      За късмет последната совалка на американците успя да се поправи в орбита, за да се върне на земята успешно. Совалката е възможно най - сериозният им космически апарат. Скоро ще имат толкова совалки, колкото и руснаците - останаха три, да дерзаят, трябват им още два полета.
                      За някои от снимките американците признаха, че са "Уолт Дисни Пикчърс". То и беше ясно. Аз съм вижждал и такива чудесни снимки, на които сянката на кораба е наляво, а тази на астронавта е надясно. Космически аномалии?
                      Никога преди и след това американците не успяха и дори не мислеха да стигат пак луната с космонавти. За какво?
                      Има множество лунни мисии и след това, спътници са минавали покрай луната. Спътникът може да направи милиони, дори милиарди снимки и при това да не говорим за разходи, а само за вметка, бонус към мисията му - да снима там луноходи и чудеса. Къде е тази работа? Сигурно метеоритите са ги издухали.
                      Както и да е. Да видим следващите и предходните космически мисии на америка, по тях ще отсъдим. На луната не сме били, не знаем, но и американците отдавна не са били в космоса
                      Dic, hospes, Spartae, nos te hic vidisse iacentes dum sanctis patriae legibus obsequimur !

Comment

Мисля, че с екскурзии в космоса напоследък се занимаваха руснаците, нали?
                        А че е плоска няма съмнение - плоска, около т.нар. Северен полюс, който определено е в центъра на света. По края е т.нар. южен полюс. И понеже е заледен, това пречи на водата от океаните да се излива през ръба на света. Четирите слона са отдолу и затова няма как да ги видим.
                        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                        Проект 22.06.1941 г.
                        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Имам въпрос, който не е точно по темата, макар да си остава космически, но тя темата така или иначе вече премина в заяждания, така че предполагам няма да имате нещо против да го задам.
                          Както знаете, определено по-добре от мен, всичко, което се излъчва по телевизията или радиото преминава в пространството и вълните продължават безкрайно да се движат във вселената, отдалечавайки се от нас. От друга страна, много от предавания, емисии и прочие излъчвания не са били записвани и паметта на чулите ги остават единственият източник за тях. Ще ви дам за пример прословутата реч на Де Гол на 18 юни, която не е била записана и за която дълго време се смяташе, че започва по начин, който в крайна сметка се оказа неточен. Но самата реч, след като е била излъчена, е преминала в пространството и е, как да го кажа, °някъде там горе° Което ме навежда и на мисълта дали няма някакъв начин да връщаме или поне да прихващаме част от тези вече излъчени и изказани думи? Да съживим гласовете на отдавна умрели хора?
                          "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                          Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Според съвременната физика - не. Скоростта на пренасяне на информация има горна граница - скоростта на светлината. Не можеш да настигнеш вече избягалите радиовълни. Не е намерен начин за изкривяване на пространството, нито са намерени начини за съкращаване на пътя през пространството, нито пък за преминаване в или през допълнителни измерения (каквито според достатъчно сериозни, но за съжаление още недоказани теории, съществуват).
                            Така че засега е по-вероятно да се измисли пътуване назад във времето, отколкото пътуване по начин, който да ни закара "пред" тези радиовълни.
                            Разбира се, има предостатъчно хора, които ще ти предложат общуване с "отдавна умрели хора" и без физика, обикновено с помощта на свещи, кристални кълба, махала, масички с букви и стрелки и други помощни средства. Е, и срещу съвсем скромна сума.

Comment

Мелиса, да не си гледала скоро Контакт - с Джуди Фостър .... А иначе има и нещо дето му се викам затихване и след определено разстояние вълните отслабват толкова много че се сливат с естествения шум
                              may the Force be with you

Comment

..... защо да отслабват елмагнитните вълни в космоса?....
                                albireo написа
                                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
                                X