Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стъпиха ли американците на Луната през 1969?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Теоретично Мел, може и да може. Аз не съм физик, но мога да ти кажа как си представям ситуацията.
    Пространството е много - как да се изразя - празно в космоса. Вероятността в обозримо и смислено време вълните да срещнат бариера, която да ги "пречупи"(или поне част от тях) обратно към земята, е минимална. Не знам и до каква степен и какви субстанции могат да пречупят радиовълни например. Сщо е и вероятно да ги видоизменят. И ще ни трябва мощна антена.
    Т.е. по - скоро не според мен. Или в много, много малка вероятност.
    А що се отнася до звуковите вълни - според мен абсурд.
    Last edited by модератор; 22-10-2005, 11:17.
    Dic, hospes, Spartae, nos te hic vidisse iacentes dum sanctis patriae legibus obsequimur !

Comment

Е, г-н Дзвер, аз мога да кажа същото. Например - какви са доказтелствата, че Гагарин е летял? Няма такива. Аз не съм го видял. Вие ако искате - вервайте, ама такова нещо нема. И въобще, няма такова нещо като космически полети, просто зад тази фирма се прикриват преразходите на средства. Колко му е.

А по това:
      Създадоха лунната мисия както създадоха и срещите с извънземни. Чудно ми е тези, които вярват в стъпването на луната на какво се позовават? Най - вероятно на същите тези разобличени снимки. Та аз ли трябва да доказвам, че американците не са стъпили на луната? И кво трябва да направя? Релефна карта на луната с отбелязване на местата, където американците не са стъпвали? Те трябва да докажат, че са. Вие като искате, вярвайте. Вярвайте е точната дума.
      Те ще мълчат. Стара политика на ЦРУ. Вие ли убихте латиноамериканския президент? Мълчат. Вие ли избихте милиони в Африка? Мълчат. Вие ли направихте преврата в Ирак? Мълчат. Те са изумени как може такава подлярщина да съществува и да не им се вярва на приказките.
      За срещи с извънземни говорят само разни хахавелници. Не и сериозни учени.
      Такова нещо като латиноамерикански президент няма. Не е и имало. Знае ли човек, може някога и да има. Ако ЦРУ позволят, да ползвам вашия израз.
      Преврат в Ирак ... страната беше превзета след военни действия, това не може да се квалифицира като преврат.
      Други смехории?
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Imperial написа
        ..... защо да отслабват елмагнитните вълни в космоса?....
        Ами доколкото знам , защото има доста голямо количество други електромагнитни емисии с които да попадат в интерференция... Не случайно обитаемите космически кораби са така добре изолирани с цел да предпазят екипажите от радиации и всякакви други и за да не се чустват като в микровълнова печка
        may the Force be with you

Comment

Колко хора има в тази тема с достатъчни познания по космонавтика и космическа техника?...

Името на раздела е Общи Дискусии, а не Празни Приказки. Истината е, че никой тук няма необходимата квалификация и факти за да спори обосновано по този съвсем изкуствен според мен "проблем".

Да-а-а-а...Има някаква логика в мнението на Звяра. Да стъпиш на луната и 20 години след това да се осереш при няколко околоземни полета и да разчиташ на съветските /пардон, руските/ космически кораби - някак си не се вързва....
          Логиката се базира на знания, факти и рационален анализ на последните.
          Какво знаеш ти за цялостното състояние на космическите технологии на НАСА преди 30 години и същото днес? Какво знаеш за съществото на проблемите на НАСА в момента??? Къде изобщо намираш връзка и логика??? Ами че дори някакъв общ опит за увод в анализ на проблема лесно ще мине 100 печатни страници, а ти тук дълбокомъдрено от 5 общи фрази вече си финализирал заключението.

Моля научете се най-сетне къде са ви границите на знанията и съответно мисленето, иначе сте просто смешни!!!

Недейте обръща форума на кръчма! :|
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

D3BEP написа
            По принцип руснаците са се отказали от технологията със совалките.
            Само този факт - че са вкарани милиарди в надпреварата със совалката, а дори не е използвана - говори, че явно съществува голям проблем, чието решение не е толкова просто. Друг е въпросът защо е направена, ама докато някои правят по една, други имаха по пет!
            А американците не се скъпят да си убиват хората, това е отдавна известно...
            Прав е Империала, прав е.
            Руснаците са се отказали, щото нямат парички за пенсийки и фалираха, не за друго. Затова и имаха една или две, а ония имат пет, че и шеста ще турят в скор о време.
            Самият факт, че са вложени милиарди и се отказаха, говори, че икономиката им рухна, та чак трябваше да возят американски бизнесмени на екскурзия. И докато и двете страни хвърлиха милиарди, то руснаците така и не можаха да развият програмата, а американците редовно си летяха, паралелно с това отидоха на МАРС и пр. и пр.

А що се отнася до това, че американците си избиват хората, кажи го на наследниците на маршал Неделин, началник на съветските космически войски, от когото остана само един часовник, и на още 150 човека, отишли си с него, както и на космонвтите Комаров и екипажа му /вечна им памет, защото това са хора, дръзнали да изпитат най-авангардната технология в най-мащабното начинание в историята на човечеството, докато ние тука дрънкаме дивотии и в известен смисъл се гаврим с човешкия прогрес от една гола "конспираторология" или просто "анти...изъм"/.

Imperial написа
            Колко хора има в тази тема с достатъчни познания по космонавтика и космическа техника?...
            Повечето ясно, че нямаме. Въпросите обаче не са строго технически, ами по-скоро за отношението на хората към техниката и нейното социално отражение :sm186:
            Last edited by ; 21-10-2005, 11:50. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Да, определено никой от нас няма съответните знания. Затова се опираме на книги (и други информационни носители), написани от хора, за които се предполага, че ги имат. Досега никога не съм попадал на материал, написан от подобен човек, в който да се изразяват съмнение в полета до Луната.
              За мен лично това е факт, на толкова защото сам съм се уверил (нещо, което не бих могъл да сторя), а защото съм приел съответното твърдение от подобни хора. Бих споменал например дядо си - д-р Димитър Пеев (беше главен редактор на в. "Орбита" и сп. "Космос"), който имаше подобни познания, познаваше лично и много руснаци, имащи съответинте познания, занимаваше се с разнообразин космически проблеми и т.н. От него съм чувал, че въпросните полети (защото нито полетът до Луната, нито дори самото посещение, са еднократни) са реални.
              Ще добавя, че в тези неща може да се разчита единстевно на нечий авторитет (каквото съм сторил аз). Това важи за кажи-речи всяка една област на науката, в която човек не е специалист.
              Last edited by gollum; 21-10-2005, 13:57.

Comment

В тази дълбокомислена дискусия липсват само Гаден Гоги и Ник за да стане изцяло битка на идеолозите
                Несъмнено често се стига до там. Но не бих казал, че с изключение на твоето, ДЗВЕР, мнение и неколцина други, останалите са идеологически по своя характер. Проблемът е именно в това, че ти (пък и други потребители - да посоча KG 125 колко то да спомена някого) подхождате към подобни теми от идеологически позиции. А от подобни позиции не може до нищо смислено освен кръчмарска свада да се стигне.

Comment

KG125 написа
                  Повечето ясно, че нямаме. Въпросите обаче не са строго технически, ами по-скоро за отношението на хората към техниката и нейното социално отражение :sm186:
                  Напротив, в темата се дават някакви "улики" и "доказателства" от чисто технически характер, които не могат да бъдат правилно преценени от човек без съответната квалификация.
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Някой беше казал, че всяка голяма лъжа се приема от хората много по-добре от всяка голяма истина, защото е по-лесно да вярваш отколкото да мислиш.

Луноходът, който е показан на видеоматериала е прекалено голям за да мине през вратата на корабът-носител дори и разглобен.
                    Машинката е сгъваема, колкото и странно да звучи. :lol:
                    Ето от този линк можеш да си изтеглиш оригиналният наръчник за употреба писан от Boeing преди доста доста години. От там са се обучавали и самите астронавти между другото.

И така нататак.
                    Всъшност прекалено много си ценя времето за да се впускам в подробни
                    споровен на такава тема. Само ще дам един линк с най-бруталното разобличаване на простотиите ръсени от разните му там конспиративни теоритици. Този научен труд е руско дело и при създаването му е участвал и един българин.

Четет внимателно.
                    In My Humble Opinion.

Comment

Обяснение

Темата е заключена (предполагаме, че твсички изказаха мненията си, така че остава личната преценка).
                      Част от мненията бяха премахната, защото бяхав разрез с правилника, друга част бяха изтрити, защото бяха реплики на мнения влизащи в разрез с правилата (а когато изчезне причината за реплика то самата реплика изглежда леко не на място). Потребителят, чието поведение стана повод за заключване на темата е предупреден, на останалите се извиняваме за неудобството и изтриването на някои мнения.
                      Всякакви запитвания и оплаквания отправяйте чрез ЛС към акаунт "модератор".
                      Форумен Правилник

Comment

Working...
                      X