Пилот написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвременна митология
Collapse
X
-
княз Крылов написаХана, това е щото не си пробвала мен ;Р
Съвсем сериозно. Митът за българина като тъмен балкански мачо е силно преувеличен. Българинът е грижовен и нежен към хората, които обича, а това очевидно включва на първо място любимата жена. Българинът иска да обича и умее да обича. Българинът е отговорен към любимата си. Българинът е по-скоро моногамен (изключенията само потвърждават правилото). Българинът е много добър баща и съпруг.
Общество, в което се цени да си добър любовник, неизбежно ще те направи такъв. Сексът според българина е взаимно удоволствие и българинът държи да умее да доставя това удоволствие. Затова българинът е добър любовник.
Comment
-
Хана написаНещо не се разбрахме Аз тъкмо твърдя, че българите СА добри любовници.
Съвсем сериозно. Митът за българина като тъмен балкански мачо е силно преувеличен. Българинът е грижовен и нежен към хората, които обича, а това очевидно включва на първо място любимата жена. Българинът иска да обича и умее да обича. Българинът е отговорен към любимата си. Българинът е по-скоро моногамен (изключенията само потвърждават правилото). Българинът е много добър баща и съпруг.
Общество, в което се цени да си добър любовник, неизбежно ще те направи такъв. Сексът според българина е взаимно удоволствие и българинът държи да умее да доставя това удоволствие. Затова българинът е добър любовник.
А това което си написала..."Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
Хана, ти си късметлийка явно си поподнала на уникален съпруг/приятел
Аз като внедрен чужд агент в кухнята на българския мъчизъм ти кавам - мъжете в повечето случаи са свине по отношение на сексуалната култура .... и смятат че това няма нищо общо с етносаДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
княз Крылов написаАз като внедрен чужд агент в кухнята на българския мъчизъм ти кавам - мъжете в повечето случаи са свине по отношение на сексуалната култура .... и смятат че това няма нищо общо с етноса
И въобще подобни генерални заключения - всички мъже са свине, а всички жени са тъпи патки, винаги много са ме дразнили. Има и мъже свине - особено ако се държиш свински с тях, но позволи ми да познавам мъжете от малко по-друга страна. Едно е мъж на маса в компания и майтапи, съвсем друго е мъж в сериозен личен контакт.
А за руските мъже също имам мнение - живяла съм в Русия, макар и на една крехка възраст
Comment
-
1. казах "повечето"
2. казах "свине по отношение на сексуална култура" - което ще рече неемпатични и егоистични.
3. от посещаващите форума познавам малцина и не сме си споделяли за сексуалния живот като се съберем, освен това повечето от тези които познавам не бих могъл да нарека "типичен български мъж" тъй като те определено са хора с по-космополитна култура Но за жалост нямам толкова интелегентно обкръжение сред хора с които ми се налага да комуникирам ежедневно - което поставя друг въпрос "Къде е тази прословута интелигентност дето българите са първи в света ?" Просто да не повярваш какви ги разправят и изплакват някои мъже в компания - не само жените симулират оргазъм и остават незадоволени
4. А за жените не давам да се каже лоша дума - аз съм отявен феминист
А иначе всяка категоризация на принципа "българите са добри любовници, българите са моногамни, българите са много умни, руснаците са много пияни, циганите са много крадливи, и т.н." за мен са просто глупави и служат за покачване на съсипан национален манталитет. Покажете ми един българин който е добър любовник, умен , моногамен и т.н. и ще ви покажа 100 които са тъпи свине без елементарна култура в обществото, да не говорим за секса и за които жената е просто един вид ъпгрейдната надуваема кукла. И което е най-лошото не са в разгонената тинейджерска възраст, ами мъже между 20-35 годишни.
С което не искам да кажа че руснаците са по-добри де. На всеки руски трезвеник мога да ви представя по 100 които поне веднъж в живота си са посетили отрезвителя.Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
Нещо май не съм много съгласен...
Ако разгледаме щатните разписания на немските и съветските пехотни дивизии към началото на войната, то се оказва следното: в немската пехотна дивизия има на въоръжение 486 картечни пистолета, докато в съметската между 1000 и 1200. Същото съотношение, разбира се, се запазва и надолу по организационната структура - за сравнение, в съветският стрелкови батальон от първите две години на войната стандартно има около 80-90 картечни пистолета - в немският са наполовина - само 40-50.
Впрочем, тази разлика се усилва за сметка на това, че в съветската пехота сравнително често се срещат и самозарядни винтовки, каквито в немската има само в специализирани съединения (алпийски, парашутно-десантни и понякога мотопехотни). По щат в съветските пехотни дивизии около 1/3 от пехотата е въоръжена със самозарядни винтовки.
Това съотношение се променя в годините на воната, като през вторият период чот 1943 г. нататък) в съветският стрелкови батальон се увиличава значително (сравнително почти двойно, тъй като числеността на стрелците намалява, а количеството картечни пистолети се увеличава) количеството автоматично лично въоръжение - от 80-90 на около 120 картечни пистолета. Т.е., 19% от съветският пехотен батальон е бил въоръжен с картечни пистолети.
Докато същото съотношение е значително по-лошо при немските пехотни батальони и не превишава 4-5%. Впрочем, в специализирани съединения - най-вече в мобилните, се създават автоматни роти, които са предназначени да служат като мотопехота и да съпровождат танковете. Тази практика съществува и при двете страни. Там количеството картечни пистолети е много по-голямо. Естествено и тук поради значително по-голямото поризводство картечни пистолети, реализирано в СССР, съотношението далеч не е в полза на немската пехота.
Що се отнася до стандартната немска пехота, там с картечни пистолети са въоръжени най-вече подофицерите (при това далеч не винаги) - т.е., средно 4-6 души в пехотен взвод.
За сравнение ще приведа и малко данни за поризводството на картечни пистолети, автомати и самозарядни винтовки в СССР и Германия.
СССР
картечни пистолети (ППД-34, ППД-34-38, ППШ-41, ППС-42, ППС-43): общо около 6 700 000 бройки;
самозарядни винтовки (АВС-36, СВТ-38, СВТ-40): над 1 600 000 бройки;
Германия
картечни пистолети ("Шмайзер" МР-28²², "Бергман" МР-35, МР-40, МР-38, "Потсдам", "Ноймюнстер"): около 1 300 000 бройки;
автомати (StG-44, MP-43, FG-42, "Фолксщурмгевер"): около 453 000 бройки;
за самозарядните винтовки не успях да намеря достатъчно данни, но поризводството на кажи-речи всичките е било в ограничени серии, т.е., общонепревишава 700-800 000 бройки.
Ако сравниш тези данни, ще видиш, че съветската армия е бил значително по-добре оборудвана с автоматично оръжие и най-вече с картечни пистолети, отколкото Вермахта. Средно съветското превъзходство е било около четворно, което общо взето и написах по-горе .
Към това следва да се добави, че СССР получава допълнително автоматично оръжие по "ленд-лиза", което също се използва на фронта.
Comment
-
княз Крылов написа...
В принципе согласна Все зависит от личного опыта и от взгляда на жизнь. Кому как повезло. Кому повезло, тот видит полную половину жизни и бутылки, песимист - свиньи-исключения. Эгоистов среди женщин не меньше, чем среди мужчин, в том числе и в сексе женщина не менее эгоистична - лишь бы была возможность проявить себя. Мать Тереза или самаритянка в сексе - покажи мне, где ты это видел
Резюме на български за лица над 18 години: абе с две думи няма се бием с Крылов
Comment
-
В принципе каждый человек егоист - это запрограммированый в нем механизм самосохранения. И также кажды человек представляен самой в какойто степени изключение. Поетому я призная только несколько общих признаков которые могут быть наложены ярлыками одного народа:
- етническое культурное наследие
- язык
- произведения изкуства отображаюжие особености предшествущих двух
- качества которые народ проявил в кризисных для него ситуациях как община - войны и политические кризисы (здесь можно говорить как и о самоотвержености болгарских войнов, так и об общей политической апатии которая очень показательна во время изборных мероприятий)
Я яростный противник приписывания народу антропоморфных качеств как пьянство, сексуальная культура и так далее в контексте сравнения с другими народами. Такие качества могут быть ценными единствено при внутреней самооценке одного народа тоесть не в аспекте "Болгары - вторые в мире по интелекту!" а в аспекте "5% изследованых болгар получили при тесте IQ 123, которое дает основание желать лучшего"Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
Comment