Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Любовта към Родината!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Бранник написа
    Ще ме прощаваш обаче съм посочил източника, от който цитирах:
    Най-общо казано национализъм за мен е любов към Нация и Отечество.
    Не е нужно да казвам, че след като обичам нацията си, изпитвам същото и към расата си.При това положение е повече от ясно, че не мога да изпитвам омраза към хора, принадлежащи към моята раса.
    Да ти опресня паметта:
    Съжалявам, обаче въпросът ти сякаш излиза от устата на 10 годишно дете...
    Все пак ще отговоря:
    1.Защото аватарът ми харесва и съм луд на тема Третият райх.
    2.Защото имам малко по-различни възгледи от роботизираната човешка маса за Третия райх.
    3.Няма нищо нихилистично в аватар, изобразяващ есесовец.

:sm191: Пич, колкото повече пишеш, толкова по-смешен ставаш. Спри се докато е време
    "I'm a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!"

Comment

Фокс Мълдър е напълно прав, че такива теми не правят чест на форума ни. Имам натрапчивата визия за миньор, промъкнал се на катедрен съвет. Имам пред вид темата, а не човека, който я стартира
      "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

messire Woland написа
        Ами, тя бялата раса включва в себе си мнооого народи, Бранник.
        Да бе, да ???Аз пък що така си мислех, че само българите са бели?Въййй...чудна работа !
        А сега сериозно.Ако мога да бъда откровен и без да подценявам възможностите на никого, смятам че в този форум няма човек, който да може да спори с мен за каквито и да е расови въпроси, расизъм и т.н.Още по-малко едва ли някой може да ме поучава кои народи влизат в бялата раса...
        Без никой да се обижда...
        messire Woland написа
        Преди всичко към нея принадлежат всичките ни съседи.
        Не всички.Турците на са част от нашата раса.
        messire Woland написа
        А с румънците и сърбите сме освен това много близки генетично, поне последните изследвания това казват.
        Странно, аз съм попадал на друга информация отнасяща се до генетичния фонд на съвременните българи.

По цялостния смисъл на съобщението ти разбрах, че не си проумял какво казвам досега.Наистина ли трябва да се повтарям ?
        Значи, аз не съм шовинист и не изпитвам омраза към нито един европеиден народ, в това число слагам сърби, гърци и румънци.Надявам се сега да съм достатъчно ясен.

Ky3Mu4 написа
        Пич, колкото повече пишеш, толкова по-смешен ставаш. Спри се докато е време
        Ясно, "пич".Ако не беше толкова първосигнален можеше и да ти отделя повечко време...

Вижте, не съм на форума за да се обиждам или карам с някой, желанието ми по-скоро е да обменям информация с останалите и да се провеждат що-годе интелектуални дискусии и спорове, да чуя различно мнение от своето, а не да се пускат разни хапливи нападки...
        Съжелявам ако съм наранил нечий чувства...

Comment

За Бранник- първият цитат е неточен.
          "Сърби, гърци и турци
          разкъсаха плътта ни като вълци!
          А предатели- търговци
          ни продават като овци!"

А TVV е прав! Аз лично не съм направил нищо струващо си внимание! Освен може би издаването на една песнопойка, което си е направо смешно!

Gollum, любовта ми към Родината се изразява в това, че съм готов да умра за нея! Може би е малко, не знам! А омразата е следствие от желанието ми да Я видя цяла и обединена!

Весела Коледа желая!
          :bulgaria: И вълци ще вият на моя гроб, и аз ще изгния, но не като роб!

Comment

Бранник, за човек, който претендира да знае нещо за растите, твърдиш странни работи. И като как турците не са част от бялата раса? Може би са от жълтата? Или от черната? Ама нещо нямат такъв вид, а съм сигурен, че си виждал турци, така че ...
            Явно ако продължим дискусията в това направление ще се сблъскаме с неща, осъдени от един международен съд пред около половин век. Предполагам, че следващия бисер, който ще се изръси в нея ще е за евреите и тяхната принадлежност към същата тази бяла раса

Само наистина това за турците не го разбрах, честно казано ...
            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Целта на темата беше любовта, а не омразата!
              Виждам, че по стар български обичай се започна с оплюването и отричането! Какво и защо няма значение!

Comment

Ми че те евреите не се числят към бялата раса, даже не и към човешката... Ако някой не вярва, това го пише в книги, значи така е :mike: :sm100: :noway:

Божкее, каква дискусия се заформи... Обаче един приятел беше на екскурзия в Турция наскоро и ми разправя за едни чисти хубави пътища, лъскави коли, сгради с не-изронени фасади, усмихнати млади хора... Историята е хубаво нещо и трябва да се поучаваме от нея. Обаче междувременно светът се променя, хората също, отношенията - също.

От къде идва цялата омраза към съседите? От това, което са направили политическите водачи на тези народи. Никоя от войните тук не е започната от народна, спонтанно събрана армия. Всимко е дело на шепа ръководители. Шепа ръководители наливат вода в пропагандната машина, насъскват два народа един срещу друг и хръвлят два народав смъртна битка един срещу друг. ТОГАВА е било така. А сега вече е друго. Сега вече държавите /на управленческо ниво/ действат в насока добри отношения, добросъседство, силни икономически връзки... мир и любов Значи проблем няма, по мое мнение.
                Каузата на българското национално обединение е нещо от миналото, според мен. Да, тези и онези земи са били български в даден исторически период. Оаче кой живее там сега? Българи ли? Не. Дори и дедовците им да са били българи, те не са и не искат да бъдат. Точка по въпроса. Това вече не е наша земя. Не сме и притиснати за пространство - такива големи площи пустеят, даже и сега да ни върнат територии на типсия - що че ги правим?
                И на мен идеята за Велика България на 3 морета ми е романтично-приятна. Обаче... времената са други, миналото е минало, границите са граници, каквото в момента е наше - то е наше, другото не е.
                Last edited by kapitan; 25-12-2004, 23:26.
                На нож!

Comment

Хъм

Бранник, пишеш, че
                  Бранник написа
                  Вижте, не съм на форума за да се обиждам или карам с някой, желанието ми по-скоро е да обменям информация с останалите и да се провеждат що-годе интелектуални дискусии и спорове, да чуя различно мнение от своето, а не да се пускат разни хапливи нападки...
                  и всичко това е много хубаво, но аз ти зададох съвсем конкретни въпроси, не виждам дори опит за отговор на тях. При това, отнасяха се до понятия, които използваш ти в своите изказвания и очевидно са достатъчно важни за теб. А същевременно, също толкова очевидно, съвсем не са еднозначни - например според най-популярните представи за "раса" (тук ще спомена, че няма единство по смисъла на това понятие поради множествопричини) турците, да речем, са от същата раса, от която са и 90% от останалите европейски народи. Разбира се, могат да се въвеждат множество допълнителни разграничения, но като цяло те ще изискват обосноваване и аргументиране.
                  За мен, обаче, по съществено е какво точно влагаш ти самият в тези понятия, които използваш (имам предвид "раса", "Отечество", "Нация") и доколко важни са за личната ти ценностна система. За мен, да речем, те сравнени с личността са по-маловажни (и въобще поставям информационните обекти (а тези трите несъмнено принадлежат към този клас "неща" ) по-долу от хората и не смятам за правилно едните да се подчиняват или жертват за да се подхранват другите). Та след като желаеш да се обсъжда смислено този въпрос следва да приложиш съответното усилие (не аз съм човекът, който в момента се опитва да формулира понятие за "любов към Родината").

Срам и позор, ако всичко което е любовта ти е желанието да умреш за нещо, то струва ми се, че наистина хич не е много, тъй като е абсолютно негативно по своята същност. Виж, да живееш за нещо е съвсем друга работа и значително по-трудна за постигане (имаше една такава сполучлива мисъл - "важното е не ти да умреш за родината си, а да накараш противниците ти да сторят това за тяхната").
                  Що се отнася до втората част -
                  Срам и позор написа
                  А омразата е следствие от желанието ми да Я видя цяла и обединена!
                  - то Капитанът се изрази достатъчно ясно - родината ни в момента е това, което е - максимално възможно обединена. Повече от това няма накъде - останалите територии, спярмо които исторически биха могли да се предявят някакви претенции, отдавна вече не са български - поне като население. А това е което има значение - другото е минало.
                  Отделно има и още един момент, който подмертавам в подобни случаи - България в момента страда от сериозен демографски срив и на практика населението ни е значително по-малко то това на кажи-речи всички наши съседи. Една война никак не би подобрила нещата, да не говорим, че дори и да бъдат придобити някакви земи в резултат на подобни десйтвия, то те няма за какво да бъдат използвани - и територията която имаме в момента не можем да използваме достатъчно организирано - како остава за повече. Така че дори и да се абстрахираме от всички останали неща и да говорим за чистата "полезност" на подобни стремежи, не виждам къде тя би намерила място.

Рамблер, прав си, че някои от нещата, казани тук вероятно не правят чест на хората, които са ги писали. Но трудно бих се съгласил, че това се отнася до форума като цяло.

Comment

Точно това е идеята дето го казва gollum - какво значи "обединение"? Ако има една Македония пълна с Българи, или една Северна Добруджа с компактно българско население, или една Одринска Тракия в която българин до българин - тогава да има обединение, с две ръце ще гласувам за това... А то - нищо... Земи, в които има наши археологически пластове и чуждо население. Ако зорът е за икономически излаз на Бяло море - ами нали скоро влизаме в ЕС, икономически излаз не само там, ами и на океана ще имаме Ако пък е за курорт на южното море - то и в момента гръцкото и турското море са достъпни за нас, малко по-евтини са от огромна част от Черноморието, а базата и най-вече облужването са на ниво далечно като Япония за нас... Както и да е, след малкото лирично отклонение, нека пак по въпроса. Македония например - една нищо и никаква провинция, едни чукари и пущинаци... Ама зарди нея във всимки национални катастрофи влизаме, заради нея във войните се бутаме... Ама не заради нея като място, а заради нея като население. Обаче българският корен там е прерязан. 500 години как удържаха през Турско и останаха българи, а? А само от 1900 за няколко десетилетия се погъриха, посръбчиха, помакедончиха или каквото там... Не можеха ли да устоят? Направо казано, те отдавна са направили своят избор и са поели своя път. Самостоятелен път.
                    На нож!

Comment

За съжаление, поради грешки на нашите някогашни управляваюи, възможността за национално обединение е приключила окончателно в средата на 40-те. Вече независимо дали ни харесва или не, македонците никога няма да с еобединят с нас, а скоро там албанците ще ги претопят така или иначе.
                      Но ние вече не живеем в началото на 20-и век, а в началото на 21-ви. Само в Африка воюват със съседите си, в останалия свят напредналите държави воюват далече от границите си. Вместо да спорим за няколко хълма и две езера, каквото е Македония, може би и ние трябва да последваме примера на англичани и американци (както сега поляците) и да си прокарваме интересите в по-далечни земи: по-хитро е. А македонците да ги оставим да си се оправят с албанците и да си измислят история: като албанците им променят облика на държавата много бързо ще се променят и учебниците им по история.
                      Нашата задача е не да се подготвяме и надъхваме за война, каквато няма да има, а да се стегнем и да си оправим икономиката, за да можем да правим завоевания не с танкове, а с капитал: както западноевропейците вече толкова години го правят с огромен успех.

Comment

ХАХХАХА!
                        Не вярвам да го мислите това сериозно!
                        Как може да се отричете от Български земи! СРАМ И ПОЗОР!
                        Минало било! Че нали трябва да си знаеш миналото, за да видиш бъдещето си! А Вие виждам сте си го видяли- обединена Европа! Глупости! Не може да бъде и няма да го бъде! Това е човешка природа! Това е само опит да се даде отпор на Америка. Поне ние го знаем, защото това е като комунизма- всички да сме еднакви. Че кога ще стане това?! Че това е застой, регрес. А природата не го търпи. И затова всеки си иска мястото под слънцето.

И Голлемия, ако може да не ме преиначаваш! Нямам желание да умирам за нещо! Ще умра за Родината си, когато се наложи! А ти не си играй с думите! Дела трябват!

TVV, искаш ли мир, готви се за война! И 20 век беше преди четири- пет години. И в съвременния свят всичко се развива с главоломни скокове, така че е въпрос на малко време. И западноеврпейците какво толкова са направили, след като всичко е един голям фалш! Фалш, който ще доведе устремно до новата война, която е неибежна! хахахха Най- малкото заради демографския прираст!

Comment

Война ще има и в това няма съмнение. Но все още противоборставщите страни не са ясно определени. От нас зависи колко ще сме подготвени за тази война. И предпочитам този ако не да сме сред победителите то поне да не сме сред победените.
                          За съжаление, поради грешки на нашите някогашни управляваюи, възможността за национално обединение е приключила окончателно в средата на 40-те. Вече независимо дали ни харесва или не, македонците никога няма да с еобединят с нас, а скоро там албанците ще ги претопят така или иначе
                          А това горното може само да ме разсмее. Балканска България съществува вече повече от 1300 години по тези земи и през това време много държави и народи някои от коити по-могъщи от нас са минали и изчезнали и даже и имало време когата се е смятало че ние българите няма да имаме държава но ние още сме тук и даже все още съществува държава на българите. Така че думи като окончателно и завинаги могат да бъдат казани от хора забравили историята ни. Колкото за Македония то тя е на ръба на гражданската война. Бих искал да видя дали догодина сами ще се предадът и албанците ще станат мнозинство или ще има сблъсаци!
                          Всъщност истинските врагове на балканските народи са господата от запад и в частност САЩ. Ето една статия какво се готви за Македония и вероятно за България. За споменаващата се в нея Антонина Желязкова Хан Соло би могъл да ви раскаже що за стока и от къде й идват парите:

От общо един милион и 700 хиляди избиратели, правото си на вот упражниха около 430 хиляди души. Те представляват малко повече от една четвърт от имащите право на глас. Гражданите трябваше да се произнесат по влизането в сила на новия закон за административно деление. Законът е част от Охридското мирно споразумение, което сложи край на седеммесечните стълкновения през 2001-ва година.

За запазване на старото териториално деление на страната, се обявиха около 410 хиляди избиратели. Това са хората, които чрез вота си показаха, че се чувстват засегнати от новия закон. Те се опасяват, че той ще доведе до етнически превес на албанците, в някои общини. В подкрепа на новото административно деление гласуваха около 20 хиляди души.

За да бъдат валидни резултатите от референдума, в него трябваше да вземат участие поне половината, плюс един, от гласоподавателите - около 850 хиляди души. Мнозинството гласоподаватели бойкотира допитването, въпреки че хората от някои райони се обявиха против новия закон. Така опитът за отхвърлянето му пропадна.

Македонският град Струга, ще се отдели и ще обяви самостоятелност, след провала на референдума. Това заяви за "Тази сутрин", кметът на града - г-н Ромео Деребан. По-късно през деня, той не беше открит за повече подробности.

Бившият македонски вицепремиер Доста Димовска заяви пред Би Ти Ви, че не очаква опасност от дестабилизация на Македония, след неуспеха на референдума за децентрализация.

Според нея допитването означава единствено "един провал за опозицията в Македония", която е инициирала и отстоявала нуждата от допитване до народа.
                          Според един от видните български експерти по етнически въпроси на Балканите - Антонина Желязкова, Македония върви към процес на внимателна федерализация, която е наложена без насилие и със спокоен тон.

Прогнозата на Антонина Желязкова е, че пропадналият референдум за новото териториално деление в Македония, ще бъде от полза на македонците, макар и в далечна перспектива.

Въпрос|: Все пак федерализацията често отслабва държавността, а Република Македония е млада държава. Не мислите ли че това крие опасности за нова политическа и дори военна криза.

"Аз съм сигурна, че в Македония предстоят доста неприятни месеци и дори години. В момента тя е в ръцете на ЕС и единственият изход за тази държава е да бъде интегрирара в ЕС", каза Антонина Желязкова.

"Но какво ще се случи със Струга? Този град няма да бъде един вид град-държава, нали?"

"Мисля, че рано или късно дори и да се създаде сега някакво напрежение, след време, то трябва да стихне, защото изход няма. Те трябва да се примирят. В крайна сметка македонците като нация са в един демографски спад - по същия начин както всички останали европейски нации, включително и ние българите. Докато албанците си остават най-младата нация в Европа. Аз на шега ги наричам в нашите изследвания тийнейджърите на Балканите.
                          Така или иначе може би ще дойде време все още и още градове в Македония, където македонците ще се оказват малцинство и тогава тази децентрализация и това право на самоопределение, на ползване на език, на всички права на едно малцинство ще се окажат в полза на македонците."

НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Само глупости в цялата тема...
                            XV mile the sea brode is
                            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

хахаха И ти да не останеш по- назад.... хахаха
                              Опит за шега в късните часове.

Comment

Супер смислено изказване, придружено от пресилен смях...
                                Добре де, Срам и позор, за какво я пусна тази тема? За да може да сподели всеки как по своему обича родината си или за да крещим с пяна на уста срещу негри/евреи/всеки който ни дойде на акъла? Ако е второто, то всеки поне малко разумен човек ще се съгласи, че темата е глупост. И освен това този форум не мястото за такива изказвания.
                                Аз първоначално приех, че е първото, споменах, че обичам родината си (макар да не се разпростях защо) и после уточних защо смятам омразата срещу съседите ни сега за неуместна. А ти започна с някакви лозунги, на които така или иначе няма кой да се върже тука, вместо да уточниш и ти защо мислиш другояче. А безмозъчния фанатизъм ми е особено противен...
                                XV mile the sea brode is
                                From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Working...
                                X