Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Любовта към Родината!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Любовта към Родината!

За да обичаш Родината, трябва ли да мразиш съседите и?
    И при положение, че България едиствена, граничи сама със себе си, трябва ли да мразим всичките?
    И ако ги мразим, кои би трябвало да са най- омразните?
    За мен, това са сърбите!
    :bulgaria: И вълци ще вият на моя гроб, и аз ще изгния, но не като роб!

Срам и позор написа
    За да обичаш Родината, трябва ли да мразиш съседите и?
    Че то такова правило няма!
    НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Питам аз, не е правило.

Comment

Това е разликата между националистите и шовинистите. Ако за националиста главното е обичта към родината, то за шовинста това не е особено важно, вместо това той мрази съседите на родината си.
        Ти към първите или към вторите се броиш?
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Обичам я достатъчно. за да мразя съседите и!

Comment

Значи към вторите. Е, въпрос на вкус.
            Само имай предвид, че омразата не е градивно чувство. С омраза няма как да изградим нещо в родината си. С нея най-много да разрушим това, което досега не много лесно сме успели да изградим в отношенията със съседите си. Според теб как е изграден Европейския съюз? Дали с омраза? И дали някога щяхме да имаме шанс да станем част от него, ако ни водеше омразата към съседите?
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

messire Woland написа
              И дали някога щяхме да имаме шанс да станем част от него, ако ни водеше омразата към съседите?

Какъв пример само даде! Изобщо не е задължително да ставаме част от някакъв си съюз. Просто трябва да обичаме родината си а ако трябва да мразим някого то да е само този който непосредствено представлява заплаха. И то омразата да е добре аргументирана и правилно насочена към конкретните действия на врага. Тогава тя се превръща в оръжие.:fire: :fire: :fire:
              НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

А дали трябва да влизаме в него? Искаме ли го или ни принуждават?
                И за мен Европейският съюз е пред умиране. Не може да постигне целта си- обединение! Защото са прекалено много държавите в него, защото винаги ще се борят за себе си! Защото такава е природата! Докато Америка е сама и не цепи басма. Няма с кой да се съобразява!
                И не ги мразя. Знам, че когато се наложи, има за какво да ги мразя!

Comment

За мен, влизането на България в Европейския съюз, ще донесе само отрицателни неща. Това ще е поредното пране на пари. Макар, че отначало повече от явно е, ще има някакъв положителен ефект. Но после ще станем като другите, нещо което България не си е позволила през всичките тези векове.
                  И целта, както я виждам аз, е България да стане буферната зона между християнството и мюсюлманството. Защото не вярвам, въпреки всичките си опити, Турция да влезне в Европа.
                  И България ще трябва да поема всички удари, опити, промъквания, нелегални, контрабандни и всякакви други такива. И това ще стане много преди да е стигнала на нивото на Европейските си колеги.

Comment

Който обича силно, той и мрази силно. Познавам достатъчно румънци, гърци, турци и сърби, и като цяло като хора мога спокойно да заявя, че повечето румънци не са особено приятни. Но ако трябва да кажа кое ме притеснява повече като българин, това са тези наши сънародници, които не пропускат възможност да се оплакват от родината и да плюят по нея.
                    Харесва ми заглавието на темата, дай по-добре всеки който иска, да напише с какво е проявил любовта си към България, че то да мразиш румънци и сърби е най-лесното нещо, ама само с мразене и с пускане на мнения по форуми не виждам особена полза за родината.

Comment

Като чета мненията за Европейския съюз на крайно левите и крайно десните тук, явно наистина между двете няма разлика
                      Проект 22.06.1941 г.

Comment

Ако ще трябва да мразим някого, дори гърците винаги да са били нашия основен враг, и дори турците да са на изтребвали като животни, може би най-много омраза заслужават сърбите. Те винаги, уж по братски, намират как да ни забият ной в гърба още от средновековието насам. Но може и да се поспори по темата, все пак Гърци и турци са искали ако може да ни изтрият от лицето на земята като народ.

Интересно е обаче какво мислият другите, точно тия дето ние мразиме. Мразият ли ни и те и имат ли основание за това? И какво става ако всички взаимно се мразим?

Темата е доста интересна, но и провокираща. Ако граничим със себе си, как можем тогава да мразим себе си?

Да обичаш силно не означава задължително да мразиш всичко, което е заплаха за любовта ти. Зависи и как определяш любов. Въпроса е доста философски. Ботев беше написал някъде, ако не греша в едно стихотворение за майка си, където я молеше да го научи или и благодареше,че го е научила "да любя и да мразя страстно."
                        Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.

Злобата крепи човека, а мързела го грози!
                        (собствен патент)

Comment

Е аз пък лично не мразя никого от съседите ни. Няма за какво според мен. Да им търся сметка за неща, които са минали преди векове е повече от глупаво - нито сеганите еди-какви-си са същите онези от тогава, които са навредили на България, нито пък сегашната България е тази, на която са навредили. За мен причина за омраза би било ако сега някоя от съседките ни водеше активна антибългарска политика, застрашаваща суверенитета на държавата ни. А това очевидно не е случая.
                          От друга страна пък самата наша България не може да предявява някакви достатъчно сериозни изисквания към съседките си, нито от териториално, нито от политическо естество. В днешно време, забележете - днешно, не някога си - държавата ни обединява до почти пълна степен етноса ни и всичките тия територии, за които шовинистите толкова обичат да пискат, вече не са българска територия с българско население, те са вече претопени. Така че не можем да имаме вече претенции към тях.
                          Което не означава разбира се, че опрадвам (като българин) действията на тези, извършили това претопяване. Но съм съвсем сигурен, че и ние бихме претопили едно такова малцинство ако се беше отдал случай - просто процесът е неизбежен в достатъчно дълъг период от време и е необратим. Та да търсим възмездие или да се опитваме да го обърнем е във висша степен безсмислено.
                          XV mile the sea brode is
                          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Аз мразя ужасно много папуасите!!!! :noway:
                            На нож!

Comment

Сърби , гърци и турци ,
                              разкъсаха плътта ни като вълци !
                              От стадата ни крадат
                              и ни продават като овци !!!

Comment

Working...