Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Любовта към Родината!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Една страна, Един народ,
    Единна вяра - Нов живот.
    Една любов, но без предел
    Една борба cъс свята цел.

Мизия, Добруджа,
    Тракия, Македония -
    това е моята БЪЛГАРИЯ !!!

Comment

Бранник написа
      Мизия, Добруджа, Тракия, Македония - това е моята БЪЛГАРИЯ !!!
      А дреболията по средата, тя не се ли брои към "твоята" България?
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Един въпрос: Защо заради миналото трябва да мразим настоящето?
        Аз лично не харесвам шовинистите, но няма причина да ги мразя, предпочитам да си щадя нервите А защо са ми неприятни: Защото винаги се изразяват със чужди цитати, без да могат да изразят собствена позиция която да защитят и аргументират. Е, поне от лични наблюдения
        "I'm a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!"

Comment

Абе.....

Не, че нещо, но подобни теми не правят чест на форума в който се намират...
          In My Humble Opinion.

Comment

Определено омразата към съседите няма много общо с любовта към родината. А ако наистина на някой му се иска да задълбае в тея неща, то следва да се започне от определяне на това кой какво разбира под Родина (защото въпреки привидната си яснота това понятие подобно на всяка друга инфорамционна абстракция се интерпретира от всекиго различно) и съответно, как изразява/смята че трябвла да изрази любовта си към нея. а чак тогава идва ред на омразата (тук стандартното разделение на "националисти"/"шовинисти" може да се използва на място) и това какво всъщност мрази съответният индивид, когато твърди че мрази еди-коя си от съседните държави (не забравяйти, че тук се обсъждат държавни действия, т.е., действия на определена социо-политическа конструкция, които имат много малко общо с отделните индивиди, които се водят население на съответната държава).
            Та ако наистина на някого му се обсъждат тези неща (обръщам се най-вече към теб, Дълг и чест, като човекът, отворил темата) следва да си отговори първо на този списък от въпроси.

Кузмич, съвсем съгласен съм - шовинизмът отдава данна миналото като жертва настоящето (а и бъдещето) в негово име. ПОдобен светоглед ми се вижда меко казано странен.

Fox Mulder, не че нещо, но не сме се събрали тук за да си "правим чест" един на друг. До момента в който даден потребител не нарушава правилата, които са ясно дефинирани, няма основание да бъде санкциониран. Още повече, че за съжаление проблемът с шовинизма става все по-голям в България (по мои лични наблюдения) и има какво да се обсъжда. никоя тема сама по себе си не е неподобаваща или безчестна - такива могат да бъдат определени мнения.
            На мен лично не ми харесва, но това се отнася до моята личност и мнение (да речем, аз бих казал, че възхвали на Сталин също не "правят чест", но това всеки сам си преценява за себе си и е въпрос на лични убеждения).

Comment

messire Woland написа
              А дреболията по средата, тя не се ли брои към "твоята" България?
              Нескопосан опит за ирония...
              Ky3Mu4 написа
              Един въпрос: Защо заради миналото трябва да мразим настоящето?
              Аз лично не харесвам шовинистите, но няма причина да ги мразя, предпочитам да си щадя нервите А защо са ми неприятни: Защото винаги се изразяват със чужди цитати, без да могат да изразят собствена позиция която да защитят и аргументират. Е, поне от лични наблюдения

Честно казано не съм шовинист, а цитатите(от "Три бръснати глави" и "Вяра" на Срам и Позор) сложих за да видя каква ще е реакцията...
              За мен шовинизмът е детинщина, самите шовинисти приличат на ревящи за играчките си дечица, постоянно пискащи: "дай си ми камиончето, МОЕ СИ ЕЕЕ !!!".
              "Идеологията" на шовинизма не се вписва в моя светоглед, въпреки че съм националист.

Comment

Бих казал, че иронията с оглед на написаното си бе съвсем на място :lol:

Бранник написа
                "Идеологията" на шовинизма не се вписва в моя светоглед, въпреки че съм националист.
                - тогава следва да изложиш какво разбираш под "национализъм" защото и това понятие е пренатоварено и общо взето е далеч от еднозначната яснота.

Освен това има определени правила при цитиране на текст, които изискват да се посочва поне автора, а по възможност и източника. Освен ако въпросните стихопетски опити не са лично твои, задължително е да го сториш когато ги пускаш, та се надявам да поправиш този си пропуск.

Comment

Бранник написа
                  Нескопосан опит за ирония...

Честно казано не съм шовинист, а цитатите(от "Три бръснати глави" и "Вяра" на Срам и Позор) сложих за да видя каква ще е реакцията...
                  За мен шовинизмът е детинщина, самите шовинисти приличат на ревящи за играчките си дечица, постоянно пискащи: "дай си ми камиончето, МОЕ СИ ЕЕЕ !!!".
                  Да съм споменал, че по-горното се отнася за теб? :1087: А след като твърдиш че си националист, защо имаш на аватара си есесовец? Нима България няма достойни за уважение генерали и офицери? Аз не съм останал с това впечатление Извинявам се за офтопика.
                  "I'm a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!"

Comment

Нормално е първобитния национализъм да е силен в България - известно е, че българина не познава собствената си история.

Но виж на митове и легенди е много силен - все пак половината ни история се гради на предположения и недомлъвки. Как беше - българинът е използвал пръв самолета като бойно средство, българската армия не е губила битка, българинът е много интелигентен, българин е открил компютъра.....трябва ли да продължавам.

Преди няколко дни пуснах една статия за един от историческите комплекси на българина, позволявам си отново да сложа връзка към нея:

We don't see things as they are, we see them as we are
                    ---Anais Nin----

Comment

gollum написа
                      Освен това има определени правила при цитиране на текст, които изискват да се посочва поне автора, а по възможност и източника. Освен ако въпросните стихопетски опити не са лично твои, задължително е да го сториш когато ги пускаш, та се надявам да поправиш този си пропуск.
                      Ще ме прощаваш обаче съм посочил източника, от който цитирах:
                      Бранник написа
                      gollum написа
                      - тогава следва да изложиш какво разбираш под "национализъм" защото и това понятие е пренатоварено и общо взето е далеч от еднозначната яснота.
                      Най-общо казано национализъм за мен е любов към Нация и Отечество.
                      Не е нужно да казвам, че след като обичам нацията си, изпитвам същото и към расата си.При това положение е повече от ясно, че не мога да изпитвам омраза към хора, принадлежащи към моята раса.
                      Ky3Mu4 написа
                      Да съм споменал, че по-горното се отнася за теб?
                      Да ти опресня паметта:
                      Ky3Mu4 написа
                      Ky3Mu4 написа
                      А след като твърдиш че си националист, защо имаш на аватара си есесовец?
                      Съжалявам, обаче въпросът ти сякаш излиза от устата на 10 годишно дете...
                      Все пак ще отговоря:
                      1.Защото аватарът ми харесва и съм луд на тема Третият райх.
                      2.Защото имам малко по-различни възгледи от роботизираната човешка маса за Третия райх.
                      3.Няма нищо нихилистично в аватар, изобразяващ есесовец.

Comment

Уви, така е - с това:
                        Но виж на митове и легенди е много силен - все пак половината ни история се гради на предположения и недомлъвки.
                        няма как да съм по-съгласен. Поради тази причина смятам, че колкото по-често се подлагат на съмнение подобни митове ча това става чрез изнасяне на аналитична информация), толкова по-добре. Митовете ни обвързват към един изкривен образ на миналото, който на свой ред се пренася върху настоящето и бъдещето.

Comment

Охоо и до расата стигнахме Знаех си, че няма да се мине без забежки в тая посока.
                          Ами, тя бялата раса включва в себе си мнооого народи, Бранник. Преди всичко към нея принадлежат всичките ни съседи. А с румънците и сърбите сме освен това много близки генетично, поне последните изследвания това казват.
                          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                          Проект 22.06.1941 г.
                          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Само едно искам да кажа ....управленският екип не може да се справи и с сегашната територия на България ....та да не говорим за Самуиловата ...освен това Самуиловата България е била толкова България колкото Каролингската Франция е била Франция

Според мен да се бленува за граници от преди османско владичество е тъп анахронизъм. Ако македонците се чувстваха достатъчно българи все щяха да намерят начин в съвремения свят да станат българи. Явно не се чувстват. И с тези приказки чме видите ли всички около нас всъщност са изкуствени държавни, а България единствена автентична ...ами как очаквате добро отношение от съседите . порочен кръг ....вие мразите тях, те мразят вас, вие пак тях, те пак вас .....и до къде? "Зачем вам парутчик чужая земля?" Хубаво че Италиянците не са обявили че всички по територията на някогашна Римска империя са италиянци....
                            Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                            [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                            きさまはしんでくださいませんか
                            [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Ок, извинявай, наистина си го посочил след това (желателно е да го посочваш в сответният пост, но не е толкова важно) - сега видях.

По темата:
                              Най-общо казано национализъм за мен е любов към Нация и Отечество.
                              Не е нужно да казвам, че след като обичам нацията си, изпитвам същото и към расата си.При това положение е повече от ясно, че не мога да изпитвам омраза към хора, принадлежащи към моята раса.
                              Ок, т.е., ако съм те разбрал правилно, ти обичаш своите "Нация", "Отечество" и "раса". По повод на последното - имаш предвид предполагам "бялата раса"? Няма да е зле да обясниш какво влагаш в другите две понятия (т.е., какво точно означават за теб) и също така в какво се изразява въпросната "любов", която изпитвъш към тях.

Comment

Някой би ли ми обяснил как България граничи отвсякъде със себе си? Ама по-конкретно, ако може. И за да улесня нещата, ще дам два периода - през 1945 г. и през 1995 г.
                                Защото аз колкото и да мисля, повече от стотина километра граница не мога да изкарам, и то през 1945 г.

Comment

Working...
                                X