Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добруджанският въпрос

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Сигурен съм че можете да правите за България много повече от това да си чешите езиците в някой форум дъвчейки едни и същи теми по 101 пъти.

Докато Македония, Егейска Тракия, Северна Добруджа и Западните покрайнини не минат в отново под Българското знаме, сън не трябва да спите !!

Ама така е новото поколение, вие не сте виновни то опира до национална култура и съзнание на истински Българи. Интересно ми да разбера какви приоритети трябва да има Българският народ според вас ако не силна, мобилна и високо технологична армия готова да си
    извоюва загубените Български територии в следващите 25 год маx.

Познавам достатъчно Румънци и нещата не опират до това дали са интелигетни, умни или добри. Това са минорни фактори, важното е че имаме unfinished business с тези цигани и с всички съседи около нас. Всички ги е страх от нас Българите. Турците са разположили 1/3 от армията си в южна Тракия защото още помнят 1912 година. Гърците - 70 % от Армията на 150 км от Българската граница около Тесалоники. 80 % от Румънските летища и повече от 90% от самолетите им са в южната част на страната ( има няма 200 км ).

Гордея се с това че не цепим на басма на никой и сме се били с всички и срещу всички, така трябва да бъде докато не върнем земята на прадедите ни отново под Конската Опашка !!!

Но...

Нека да оставим тези неща настрана, да кажем че съм по-голям националист от вас. За какво се борите тогава ? За какво живеете щом
    дори не разпознавате язвите на народа си ? Кажете ми по какъв начин ще помогнете на България или като всички останали искате нормален социален живот, някое средно статистическо гадже и хубавото хоби да си чоплите знанията във форуми като този ? Много
    се радвам че БОТЕВ, ЛЕВСКИ и ХИЛЯДИТЕ ПАТРИОТИ загинали за този народ не са били такива като вас и са се жертвали за националната идея.
    "And when he gets to Heaven,
    to Saint Peter he will tell:
    "Just another soldier reporting sir.
    I served my time in hell..."

Comment

Ти не си никакъв националист. Един истински националист би си направил труда да изучи истински историята си и да анализира нуждите на държавата си в този ден и час и в бъдеще. Ти това не си го направил. Чел си някъде какви били териториите на държавата преди еди колко си години и от някакви неориентирани комплекси тръбиш как трябвало да ги завоюваме отново. Глупости. Къде са останали българи в тези територии? Колко са, какъв процент от населението там? Единствената останала територия, населена преимуществено с българи извън границите на Б-я в момента са Западните покрайнини. Ако смяташ, че най-доброто решение на този проблем е подчиняването на и без това слабата ни, макар и сравнително бързо развиваща се икономика на единствената цел да се изгражда армия за сметка на повишаването на жизнения стандарт и общата икономическа мощ на държавата, то това е просто доказателство за това колко всъщност си загрижен за българския народ.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Какво значение има дали има Българи в тези земи или няма ???
        Територията е важна ! Тя е стратегическа, квадратните км чиста земя на едно от най-спорните места на света !

Не съм казал че трябва да хващаме калашниците утре, говоря за срок от едно 25 год през които България ще развие икономика, армия и ще оправи политическият си батак.

Така и не ми отговори Модераторе какви приоритети имаш ти в момента и въобще как ги свързваш с България ?
        "And when he gets to Heaven,
        to Saint Peter he will tell:
        "Just another soldier reporting sir.
        I served my time in hell..."

Comment

Демографския проблем

По същата логика ще ти кажа, че ние Българите сме завоеватели!Тази земя не е наша!Ние сме я завзели от Източната Римска Империя!
          Ако искаш можем да се борим за възстановяването на държавните ни граници от 27 Май 927 година.Какво ще кажеш?Мисля, че идеята ми е добра!
          Относно днешните ни териториални претенции, ние можем да имаме и ТРЯБВА да имаме единствено претенции към Западните Български Покрайнини! Там все още живеят Българи! С останалите съседи имаме договори няма да ти казвам кога сме ги подписали, защото Ти знаеш по-добре от мен!Прав ли съм?
          За какво ни е земя, където не живеят Българи? По-същата логика трябва да искаме присъединяване на планината Алтай към територията на държавата ни!Аз си мисля, че спорът по този въпрос е безсмислен!
          Чест и Почитания!
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Български Лъв написа
            Но...

Нека да оставим тези неща настрана, да кажем че съм по-голям националист от вас. За какво се борите тогава ? За какво живеете щом
            дори не разпознавате язвите на народа си ? Кажете ми по какъв начин ще помогнете на България или като всички останали искате нормален социален живот, някое средно статистическо гадже и хубавото хоби да си чоплите знанията във форуми като този ? Много
            се радвам че БОТЕВ, ЛЕВСКИ и ХИЛЯДИТЕ ПАТРИОТИ загинали за този народ не са били такива като вас и са се жертвали за националната идея.
            Абе те,че са се жертвали,жертвали са се.Дума не казвам,ама нали знаеш примерно откъде идва четата на Ботев,също и другите "партизани".Не че са им помагали,но все пак не са ги и предали...В историята на всеки народ има неправди,но те не могат ей така да се поправят.
            Не знам дали знаеш,но има подписан договор м/у България и Румъния чрез който ни се връща Южна Добруджа,но пък нямаме право на никакви претенции към Северна Добруджа.А потъпкването на този договор (не че някои ще ни позволи да разпалим нов конфликт на Балканите!) би било едно от най-глупавите и подли неща.
            А и проблема не трябва да търсиш в Румъния,Турция...ами във великите сили,които са си(и продължават...)играли със съдбите на бедните хорица...като нас и румънците примерно.
            "На рилеца герой
            титан калимански,
            герой от Булаир
            с гърди от желязо
            и воля от гранит."

Comment

"Български" лъв, територията няма памет, земята няма национална принадлежност извън скрепената с договрни отношения и хората, които живеят на нея. И по двата критерия всичките споменати от теб земи отдавна не са български (може би наистина с изключение на Западните покрайнини).
              Всяко парче земя някога е принадлежало на някого, впоследствие си е сменяло и притежателите и обитателите. И фактът, че някога някаква земя е принадлежала към Балгария съвсем не означава, че тя все още може да сенарече "българска" (на същияпринцип всичките ни земи принадлежат на Осамнската империя, да речем - значи Турция може да си ги поиска, така ли? И ако по този начин турците възприемаха нацианолизма, то би трябвало да се готвим за война... добре, че не е така).
              Питаш ме как разбирам националната идея? Много просто - има един основен критерий и това са хората, които възприемат себе си като принадлежащи към нея, сиреч като българи. Замята сама по себе си няма собствено съзнание, националната идея няма съдържание отвъд хората, които я изповядват.
              Това означава, че България е това, което българите смятат, че е. А българите, които като теб търсят да възстановят със силата на оръжието едно минало състояние на нещата са много малък процент от всички българи (бих добавил, за щастие, защото аз ненавиждам хората, които са готови да удавят народа си в кръв заради едно парче земя, където не живее нито един българин).
              В какво се изразява обичта ми към Родината? В мислене и когато е възможно - действия, насочени към разбиране и търсене на път към разрешаване на проблемите, стоящи пред нея. И всичко, което съм успял да направя към момента ми подсказва, че основният и най-сериозен проблем на България е демографски. И това е и най-трудният за разрешаване проблем, защото изисква сложни и скъпоструващи социални мерки, насочени към стимулиране на раждаемостта и подобряване на качеството на живот в страната.
              И сред проблемите на България съвсем не стои така наречения в миналото "национален въпрос", сиреч разрешаване на определени териториални претенции, които не само са загубили всякакъв смисъл, но и са напълно нереални. Защото една война в близките 25 години, би означавала допълнително задълбочаване на основният ни проблем. Да неговорим, че война срещу държава като Румъния е пълна безсмислица - както заради външнополитическите ни задължения към НАТО, така и защото в момента нейното население е почти 4 пъти по-голямо от нашето. И при запазване на текущите демографски тенденции (а те дори ще се влошат ако се отделят средства за създаването на сложна и скъпоструваща армия) след 20 години нашето население ще е 6-7 пъти по-малко от това на Румъния. Което най-малкото означава, че подобен конфликт няма никакъв шанс за успех, да не говорим, че жертването на няколко десетки хиляди млади българи в него окончателно ще затрие България демографски.

Така че по-скоро вие, "Български" лъв, трябва да се замислите в какво всъщност се изразява вашия национализъм и дали ще донесе някаква полза за България. Защото много лесно е да се възприеме един идеал от миналото. Да припомня, макар че не е кой знае колко необходимо - всички участващи тук имат представа от историята на България през миналия век, националният въпрос затъчнява стратегически политиката ни за повече от половин век и в резултат на това тя губи гъвкавостта си и става лесно предвидима. Това стратегическо засенчване струва огромни жертви и куп неверни външнополитически решения, в резултат на които всичко е отдавна изгубено, а социалната енергия - разпиляна. Слава богу, това е вече минало. Мислите ли, че трябва да се върнем към това минало? Едва ли България би преживяла нова национална катастрофа, към която уверено би тръгнала, ако някой с вашите разбирания, "Български" лъв, поеме властта.
              Така че, като втора национална задача бих си поставил това, хора като вас никога да нямат шанса да се опитат да натопят България в поредната кървава баня само за да задоволят комплексите си.

Comment

Германската Колониална Империя.

Добре казано!!!
                ...но срещна отново очите му.Гледаха право в него,но виждаха нещо съвсем друго.Нещо в близкото бъдеще,което можеше и да е интересно,но не ставаше нито тук,нито сега.

Comment

Като стана дума за западните покрайнини тази зима имаше кампания за подпомагането им и аз помогнах с малко стари дрехи. Иначе в Румъния съм бил само един път и то защото имах мач там, когато навремето играех футбол и долу горе останах с добри впечатления. Непознавам румънци, но мнението ми за тях винаги ще бъде негативно, защото съм от този край и от малък са ми разправяли истории за румънското робство и може би съм си изградил такова мнение макар че днешните румънци, както писах и преди това с нищо не са виновни. Иначе и аз не виждам смисъл да си върнем старите територии, в които вече не живеят българи, пък и без това не можем да ги заселим
                  Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Български Лъв написа
                    Сигурен съм че можете да правите за България много повече от това да си чешите езиците в някой форум дъвчейки едни и същи теми по 101 пъти.

Докато Македония, Егейска Тракия, Северна Добруджа и Западните покрайнини не минат в отново под Българското знаме, сън не трябва да спите !!

Ама така е новото поколение, вие не сте виновни то опира до национална култура и съзнание на истински Българи. Интересно ми да разбера какви приоритети трябва да има Българският народ според вас ако не силна, мобилна и високо технологична армия готова да си
                    извоюва загубените Български територии в следващите 25 год маx.

Познавам достатъчно Румънци и нещата не опират до това дали са интелигетни, умни или добри. Това са минорни фактори, важното е че имаме unfinished business с тези цигани и с всички съседи около нас. Всички ги е страх от нас Българите. Турците са разположили 1/3 от армията си в южна Тракия защото още помнят 1912 година. Гърците - 70 % от Армията на 150 км от Българската граница около Тесалоники. 80 % от Румънските летища и повече от 90% от самолетите им са в южната част на страната ( има няма 200 км ).

Гордея се с това че не цепим на басма на никой и сме се били с всички и срещу всички, така трябва да бъде докато не върнем земята на прадедите ни отново под Конската Опашка !!!
                    Толкова глупости на няколко кв см не съм виждал.
                    Ти приятелю скоро да не почнеш и за жизнено пространство да говориш а? ще почнеш как... ти уверено вървиш натам!!!
                    Не не няма да го направиш защото ти мразиш фрицовете както се изрази в първото си "послание" към нас на предишната страница...
                    Извини ме. Имам работа. Трябва да пиша за цървулите на капитан Фриц.

С твоите 25 години ми напомняш на една партия в друга държава - сещаш ли се за НСДАП? А за хилядолетния Райх??? М? Не чух!
                    Сещаш ли се за 1933-1945? Ох извинявай пак стана въпрос за "фрицовете". Пусти аналогии. Тюх!

Между другото Турция много се плаши от нас ама разбира се - вярвай си ако си нямаш работа. Ти може би познаваш много добре турците. както румънците.....

Румънците били минорни фактори - че направи лагери. Сега ако
                    разкажеш някоя приказка и за евреите ще взема да си помисля нещо. Ох пак споменах лошата думичка фриц. И лошата думичка румънец... и лошата думичка евреин. Няма да се повтори! Обещавам!

Вбесяват ме подобни псевдонационалсти.

Чудесни националисти си имаме!

Comment

-Изтрито-

Месир Воланд

Шовинисте, хайде стига вече, а?

Comment

ave bulgarski luv kakvi gi bru6tolevi6 ako vseki trugni da si vzema za zagubenite teritorii dokade 6te stigne svetut.predstavq6 li si Turziq da trugne da si vzema zemite po vremeto na Mehmed fatih.tova e bezmisleno da se obsujda
                        уважавай смелите,те са солта на земята

Comment

Интересна тема. Аз като човек , роден в Южна Добруджа и потомък на преселци от Северна Добруджа, съм с по- специални чувства. Истината е обаче болезнена, Северна Добруджа е почти изяло( около 90%) обезбългарена още през 1940г. Днес , българите там са няколко хиляди , отделно има и няколко хиляди, които са асимилирани. Така, че всякакво връщане на Северна Добруджа е безсмилено да се обсъжда, просто е абсурдно да стане.

Comment

е, както сам виждаш, това е пове4е от ясно на всеки трезвомислещ човек

Comment

CHK написа
                              Интересна тема. Аз като човек , роден в Южна Добруджа и потомък на преселци от Северна Добруджа, съм с по- специални чувства. Истината е обаче болезнена, Северна Добруджа е почти изяло( около 90%) обезбългарена още през 1940г. Днес , българите там са няколко хиляди , отделно има и няколко хиляди, които са асимилирани. Така, че всякакво връщане на Северна Добруджа е безсмилено да се обсъжда, просто е абсурдно да стане.
                              Абе ние от Добруджанския край е нормално да имаме по специални чувства към този въпрос, но трябва да мислим по трезво - че вече е безмислено да мислим да си връщаме старите територии.
                              Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Аз съм съгласен да си ги върнем, но ако там живеят 80-90% българи. Иначе какво ще ги правим, ако ги вземем недай си боже.90-100%, гърци, румънци, турци-това само ще ни утежни повече. И без това сме ги навързали едни в момента, та само и това ни трябва.Нелегални организации, Бойни групи, които да колят и да убиват в България. Просто тези територии не ни трябват.
                                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Working...
                                X