Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добруджанският въпрос

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Добруджанският въпрос

Трябва ми карта на Руманските военни бази в Северна Добруджа. Ще бъде добре ако предоставите приблизителна бройка на военна техника, казарми, летища и военноморски сили. Предполагам че всичко си има в нета и евентуално общо търсене ще бъде по-полезно отколкото сам да се ровя.

Вижте този сайт:

How to Make a Website with free web hosting services & cheap web hosting for ecommerce & small business hosting. Create & Make a Free Website with Affordable web hosting provider free website promotion tools & web stats. Free Website Builder, Templates, & Best Free Web Hosting. How to Create a Website

Виждам че сте наясно с web designa и затова вземете да предложите на човека да му качите и оправите сайта тук. Това са Български земи, въпроса е болен а Румънците са подли цигани..
    "And when he gets to Heaven,
    to Saint Peter he will tell:
    "Just another soldier reporting sir.
    I served my time in hell..."

Добруджанският въпрос

Мамалигарите затварят военното летище в Констанца, независимо че Американците им дадоха 20 млн долара до го оправят за бъдещи операции на НАТО. Добра новина определено ! Нашето в Балчик седи

Някой да знае дали разполагаме с някакви военни сили горе на границата с Румъния ?

Comment

Здравейте, Български лев и добре дошъл на форума.

Хъм, все пак темата е в "Общи приказки", поради което се въздържам от по-сериозна критика. Но да твърдиш, че
      Румънците са подли цигани
      може само на майтап (или ако предположим, че познаваш всички румънци). Инак това са празни приказки. Колкото за другото, въобще не смятам въпроса за "болен". Независимо, че когато тези земи попадат в Румъния те са населени предимно с българи, оттогава е минало твърде много време, а населението там е било подложено на жестока и много ефективна асимилационна политика. Съмнявам се, че в момента там има каквото и да е малцинство с българско самосъзнание, така че въпросът е престанал да бъде "болен" (защото важни са хората - те придават национален характер на някой къс земя - сама по себе си земята няма националност).
      Така че и въросът за евентуалните възможности на България със сила да си възвърне тези земи е безсмислен (ако правилно съм отгатнал мислите, стоящи зад тази тема).

Comment

Ами аз съм от Добрич, но за съжеление нямам никаква информация за казарми, военна техника, летища и военни карти. Но ще гледам сега да намеря каквото мога. Иначе и аз смятам румънците за гадни мамалигари но това го казвам много пристрастно, защото единия ми дядо е бил под така нареченото румънско робство и ми разказвал случки, от които трудно бих харесал румънците макар че вече наистина е минало доста време пък и сегашните мамалигари едва ли са виновни с нещо.
        Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Аз имам почти всекидневни контакти с румънци не бих казал, че се различават от нас... Никак даже... Още повече, че ще ходя с трима от тях в щатите след 2 седмици така че сега си говорим общи прказки колкото да с начешем езиците. Съмнявам се някй от вас даже да познава румънец, а щом не го познавате как ще го мразите? Относно румънското робство спред мен тогава такава е била политиката на всяка Балканска страна просто такива са били времената.
          Fairness is a wonderful attribute, Major Anderson. It has nothing to do with war."
          Page 97
          "Human beings didn't evolve brains in order to lie around on lakes. Killing's the first thing we learned. And a good thing we did, or we'd be dead, and the tigers would own the earth."
          Page 241
          "I am your enemy, the first one you've ever had who was smarter than you. There is no teacher but the enemy. No one but the enemy will tell you what the enemy is going to do. No one but the enemy will ever teach you how to destroy and conquer. Only the enemy tells you where he is strong. And the rules of the game are what you can do to him and what you can stop him from doing to you. I am your enemy from now on. From now on I am your teacher."
          Page 262
          Ender's Game

Comment

Териториалните проблеми между България и Румъния са минало и подобни ревизионистични сайтове нямат място на "Бойна Слава". Аз лично нямам никакви негативни впечатления от контактите ми с румънци.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Добруджа плодородни черноземи ша и доиди времи ...
              колко е територията на Добруджа(Румънска) ?

Comment

И това ми било Българи, съжалявам че петните името Българско и сте създали форум в който повече обсъждате цървулите на капитан Фриц от Втората Световна Война вместо да мислите за България и нейното
                бъдеще. Преди време писах в този форум, сега пиша пак ама положението е същото...

Жал ми е за вас, тези които са забравили миналото си и най-вече начина по който ни забиха нож в гърба. Румънците са били винаги подли цигани, без капка достойноство и това може да ви го каже всеки дядо над 70 години ( най-вече тези от Южна Добруджа ).

Comment

Някой знае ли с колко самолета Миг 21 разполагаме ?

Искрено съжалявам, че има хора, които още живеят в миналото; но това в голяма степен е индикация за техния собствен кръгозор.

Обиди към членовете на този форум не се толерират.
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Ако народа ни не живееше с миналото си 500 год, сега жените ни щяха да бъдат забулени а знамето ти щеше да бъде червено с бял полумесец.

Нямам думи...

Comment

ехе, едно е да познаваш добре миналото си, друго е да не можеш да различиш минало от настояще.
                      albireo написа

Comment

Още не си отговорил на въпроса ми познаваш ли някой румънец или всичките които си срещал са със закла гърла в задния двор. Господи каква омраза и за какво?
                        Fairness is a wonderful attribute, Major Anderson. It has nothing to do with war."
                        Page 97
                        "Human beings didn't evolve brains in order to lie around on lakes. Killing's the first thing we learned. And a good thing we did, or we'd be dead, and the tigers would own the earth."
                        Page 241
                        "I am your enemy, the first one you've ever had who was smarter than you. There is no teacher but the enemy. No one but the enemy will tell you what the enemy is going to do. No one but the enemy will ever teach you how to destroy and conquer. Only the enemy tells you where he is strong. And the rules of the game are what you can do to him and what you can stop him from doing to you. I am your enemy from now on. From now on I am your teacher."
                        Page 262
                        Ender's Game

Comment

"Български" лев, ако според теб да си истински българин означава да си изпълнен с образа и жажда за мъст към всичките ти съседи и да прекарваш дните си във безсмислени агресивни военни кроежи, то ние, разбира се, не сме българи. Но разликата е, че ние (извинявам се, че говоря така събирателно за всички участици във форума) влагаме в понятието "българин" малко по-различно и позитивно съдържание.
                          Досещам се, защо напоследък се навъдиха толкова много "истински българи" - винаги е по-лесно да потърсиш извора на проблемите извън себе си; по-лесно е да кроиш война, отколкото да се опиташ да работиш бавно и упорито за подобряване на нещата.
                          Лошо е когато познанието за миналото (изкривено през огледалото на национализма) е заместило познанието за настоящето...

Comment

Imperial Friedrich написа
                            Искрено съжалявам, че има хора, които още живеят в миналото...
                            Но това, в голяма степен, е индикация за техния собствен kръгозор...
                            Аз също живея в миналото.
                            Поне съзнанието ми е там, а тялото тук... в настоящето.

Познанията ми за Миналото не замъгляват нито познаията и представата ми за настоящето, нито виденията ми за бъдещето...
                            За разлика от други, различавам Минало, настояще и бъдеще...

Като дете, съм бил в Румъния, но единствените ми спомени оттогава са 2 пластмасови войника и една монета.
                            Войниците (средновековни рицари) са ми подарък от една далечна роднина по майчина линия, у която бяхме на гости, а монетата я намерих на пода в един градски автобус.

Миналата година, бях на специализация (по програма Еразмус) във Франция - град Лил.
                            Там имаше много румънци, мои състуденти - и редовни, и задочни - по същата програма.
                            Поне тези, които познавам, са прекрасни хора, интелигентни и възпитани.
                            Говорят добре френски, но в техния румънски, както и в техния "френски" има доста български думи, които са "редактирани" през румънски или френски и те не ги разпознават като чужди...
                            Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Според професор Божидар Димитров румънците са си наша българска издънка, а легендарния Влад Ципеш си е чистокръвен български владетел 8)

А т'ва за омразата към съседите- нямам думи
                              "Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"

И други затворници
                              нека четат пред вратите
                              нашата памет остъклена
                              с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment

Working...
                              X