rambler написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
'Таймс': Българите са пътници във времето
Collapse
X
-
"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
-
mellisa написаАз пък определено се чудя на хора, които се разхождат с такива суми и после плачат, че са ограбени.... :stupid: Вярно, че шведите са изостанал леко народ, но дори и там трябва да са чували за кредитни и дебитни карти, за пощенски чекове и т.н...
Освен това, проблемът с джебчийте по курортите наистина е сериозен. Работил съм в туристическия бранш в друга държава - Турция и да не ви казвам там какво полицейско присъствие има по курортите им. И на тях западната преса въобще не им цепи басма, съответно те здраво си налягат парцалите. Така че добре, колкото повече такива статии има - толкова по-голям стимул нашите да се стегнат малко.
Comment
-
Гост
Comment
-
Stagon написатова е обида към цял един народ...
А обидно за народа е по-скоро това, което ти си си помислил..."Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Comment
-
Гост
albireo написаСтагон, това си е моя реплика такива забележки прави управата.
Ако мога да перефразирам Пратчет : Не се бъркай в делата на форумните управители, защото те са лукави и гневливи :twisted:
Голъм, Odzawa, Фон Даниц и Парабелум, Манщайн, сър Грей, Хауптман и разбира се Империал по един или друг начин будеха възхищението ми те са Форумната Управа - и ме кефят по един или друг начин, а заради такива като теб се махам от този форум в близко време. Може би след като свърша с превода на Манщайн само защото съм му го обещал
Ако искаш мога да го перефразирамв стил Тери Пратчет, ма айде да не си хабя от ценното време
Лек ден, приятелю
mellisa написаИмах разбира се предвид изостанал от банкова гледна точка и всеки, бил в Швеция може да го потвърди. Ако това ще те успокои, за мен всички народи са банково изостанали.
А обидно за народа е по-скоро това, което ти си си помислил...
Comment
-
Stagon написаЯрък пример на малкия човек видял малко власт. А сега слушай малко албидрисльо:"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Comment
-
Гост
mellisa написаСилно те съветвам да се въздържаш от подобни лични обиди за в бъдеще.
Comment
-
Леле мале много сръдливи сте станали.Та това е интернет тука винаги си е било голяма хулиганщина. :rock: :cry: :mhehe:
А относно статията не ме раздразни чак толкова-просто не мога да я приема на сериозно.И предполагам, че страните в които е побликувана статията хората които могат да мислят ще я приемат като пълна глупост.Все едно аз като чета за прогнилия запад да си мисля, че там наистина си е Е---О мамата.
Имам роднина, който известно време работеше във в.Дума та той ми е разправял как когато нямат достатъчно матеряли за цял брой(обикновенно съботно неделните) са съчинявали разни статии .Писали са и фантасмагории само по някакви снимки дето им ги дават-идва главния редактор връчва му фотоса, и той пише, а най-отдолу на статията:"По матерял от чуждия печат".Като това е практика от време оно и то във всички издания:-) и не само в БГпечата.Такъв предполагам е и нашият случай.Казали са му пиши там нешто за БГ и той е написал(може кофти снимки да са му дали на човека-запустяли гари и разни соц.заводи-след цигански набези, а на тях и една къща да не снимана-фотографа къщи е снимал много ама толкова запустели заводи и гари къде ти.И си снима само запустели места за серията му от импресии. ).Принципно избягвам да си купувам вестници, освен ако не ми е дотрябва хартия за опаковане или зимата за да си запаля печката. Да не забравя също върши работа и то не лоша особено в полеви условия- за нетярпящи отлагане кафяви и понамирисващи човещини , но преди употреба е добре да е леко влажен подчертавам ЛЕКО :mhehe: и предварително понамачкан за мекота.За по-голяма сигурност от разкъсване и неприятни последствия, при употреба се препоръчва двоен,троен,четворен и нагоре пластове, като за сметка на сигурноста губите от чуствителноста.И въпреки взети предпазни мерки при употреба бъдете на щрек.Производителите не дават никакви гаранции.(а би трябвало)
Обърнете внимание на вестника води се за сериозен печат(доколкото политически вестник може да е сериозен). Представете си за какво става на въпрос по офицялната жълта преса.
Comment
-
Тва дет го е написал ингилизина е ярък пример колко малоумни могат да бъдат чужденците посещаващи България за кратко време.А именно-остават с погрешни впечатления за нас.А когато някои от тях за по-дълго останат тук разбират че ние,българите сме хора като тях,че не ЖИВЕЕМ В ДУПКИ,ЧЕ ИМАМЕ МНОГО БОГАТА ИСТОРИЯ И ЧЕ СМЕ БЕДНИ ЗАщОТО НЯКОИ НИ Е ДОКАРАЛ ДО ТУК,но бес нащето съгласие.Само като се замисля колко много предрасъдъци битуват за нас из целия сват....
И ако някои от хората във форума реагират по-остро на подобни писаници не трябва да им се прави забележка а да им се каже "браво".Защото именно на тези хора им е грижа как се говори за родината им.И мен много ме дразнят подобни писания понеже повечето от тях са тенденциозни и силно изкривени.Като онази снимка на която бяха снимале един смрадлив мангал и отдолу бяха писали че така изглеждат българите.Е да ама не,господа.В много отношения сме по-добри от вас,макар все още доста по-бедни от вас.А още по странен е факта че има и наши сънародници които масово реват колко жалки сме ние българите и се срамят да се нарекат БЪЛГАРИН.Така че нека не се сърдиме на ингличанина,тои има дебела и грозна лелка,фен е на ЛИВЪРПУЛ,пие кофти бира,и като цяло си търси на кои да си го изкара.Състраданието е слабост...
Comment
-
фон Цеков написа.Така че нека не се сърдиме на ингличанина,тои има дебела и грозна лелка,фен е на ЛИВЪРПУЛ,пие кофти бира,и като цяло си търси на кои да си го изкара."Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Comment
-
Ми не е точно така,ти също се палиш.Има малка разлика между моите и неговите прерасъдъци.Това последното го написах по-скоро на шега ,ми че откаде да знам как изглежда жена му на тоа тиквеник,а и аз съм от Манчестер Юнаитед та един фен на Ливърпул не ми се нрави особено.Но това което те мислят че знаят за нас,е доста неточно,НО ТЕ СЛЯПО СИ МУ ВЯРВАТи за тва мислат че имаме по 3 крака че нямаме топла вода/е кат прават профилактика на теца верно нямаме ам тва е друго.../че незнамеме кво е тва компютур..........Така че ....ти ми кажи кои е крив.Състраданието е слабост...
Comment
-
Добре че не попита кой е прав
Така е, паля се понякога. Паля се, когато чуя как правим същите грешки, които се правят спрямо нас. Така не се променя мисленето на другите, повярвай ми, знам го от опит. Ти ме мислиш за мръсен българин, аз те вземам за тъп англичанин.../примерно, да не се засегне сега някой/.
Мога да те уверя, че познавам много англичани, че съм живяла в Англия и съм била в особени отношения с един от тях, така че знам какво мислят някои от тях, също така както какво мислят други. Няма обобщаващи теории или мисли и идеи. Всеки е за себе си и лошото мислене за България е индивидуално, а не толкова национално явление.
А това, аз съм фен на Ман Юнайтед, те са от Ливърпул, е точно на място, но само и единствено в стадиона Аз пък съм фен на Арсенал, по тази логика ти трябва ли да ми се нравиш по-малко? :p"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Comment
-
Не,Арсенал е добре,симпатичен отбор са.Аз лично нямам предрасъдъци относно никои.Но ме обижда такова отношение,разбираш ли.Значи идва некакав пуяк тука с идеята че е англичанин/примерно....може и от марс да е,се тая/с кинтите си и самочувствието че е голема работа.И както казвам аз,добре дошел.Ма пича идва с идеята че ше види некви аборигени тука,и да види 100 хубави работи и едно лошо нещо ше се направи че не е видял нищо хубаво и ше разправа само за мизериите които е видял."АААА Балгариа,там дето убиват хора ли беше",ми убиват бе бате у Англиа убииства нема ли бе?
Не поставям всички англичани под един знаменател.Защото и там има интелигентни хора които имат малко по-богати познания за света но ме дразнят такива тапири.Били сме като скед бомбардировка...келеш.Ми нема да се очудя дядо му на тоя рапон наистина да е хвърлял бомби над София.Ма ако се е случвало да им свалат кочините са се стремяли да кацнат тука....И защо ли? Ми защото не сме варвари и сме се държали хуманно с пленниците.
Но те това не го знаят и не го пише в техните учебници нали?Но пише че сме бедна страна в която хората живеят в дупки......Ето за това се замисли.Състраданието е слабост...
Comment
-
Любезни ми фон Цеков, като чета какви си ги написал - от гледна точка както на форма, така и на съдържание, се убеждавам, че понякога, за съжаление, негативните национални стереотипи имат свойте прототипи в реалността."If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
Comment