Предполагам не си ме разбрал правилно - имаше малко ирония в начина по които съм написал поста си. ... Или пък може би аз не съм те разбрал. :shrug:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
'Таймс': Българите са пътници във времето
Collapse
X
-
Гост
-
Аз във Великобритания не съм ходил. Гледам, че тук има хора, дето са по-запознати от мен с тази държава. Въпросът ми към тях е следният - ако се качим на влака в Лондон и пътуваме до Глазгоу например по източния път, какво ще видим през прозореца. Особено по на север.
------
След като написах горното, потърсих въпросната статия от "Таймс", но опрях само до агенция БГНЕС. Някой да има оригинала?
Comment
-
Гост
Aбе, чак такова чудо няма да се види или рядко ще се види. Обаче работата е там, че това дето го пише тоя не е типичното за нас.
Бе той да ми падне, само в две кръчми ще го заведа, и на две места, па да видим тогава какво ще пише
Comment
-
Гост
-
Гост
-
Генерализациите са доста нелепо нещо. Това, че някой някъде си нещо е написал, не означава, че трябва дружно да оплюваме цялата му нация. Между англичаните съшо както и между българите и всички останали нации, си има и тъпи и интелигентни люде, и хора с отворени за света очи и "мейтове", които с нетърпение чакат петъчното традиционно млатене с халби, маси и юмруци в кварталния пъб. И там си има и красиви и недотам красиви мъже и жени. Аз лично съм учуден, че дописка с подобен стил се появява в сериозния и иначе ерудиран "Таймс", а не в "Сън", "Нюз ъф тъ уърлд" или "Гардиан". Доста нискокачествена журналистика... А и за първи път чувам някой да пътува от Англия за Турция през Румъния (?!).
Живял съм в Англия и, да ви кажа честно, тя е една от страните по света, където средния гражданин знае предимно добри неща за България.
Между другото и там си има мизерия и гета, макар и с по-различна характеристика от нашите-там мизерията е едно ниво отгоре над нашата и не се набива в очите на чужденеца. Но определено се среща и там...
А иначе в Англия съм срещал много красиви жени и много жени, които без да са красиви си имат излъчване и сексапил. В това отношение ще си позволя да изразя личното си мнение, че във всяка една страна по света понятията за красота са различни, а за всеки отделен "субект" (извинявайте за думата, но - юрист съм си все пак, мамка му! ) са си и строго индивидуални. Така, че от генерализации от типа на "всички там са грозни", "при нас всички са хубави"' няма особен смисъл..
Comment
-
Гост
Дума да няма, така е. Майтапят се хората, поради цирка на написаното в Таймс.
Обаче наистина, защо в Таймс? Тия хора някакво ниво не държат ли?
Comment
-
Пояснявам! Статията е ''Gathering of the clans begins'' от Tony Evans от
Писали са ни ей така, между другото, в нещо като кратък пътепис покрай пътуването на английските фенове за Истанбул за мача на Ливърпул с Милан.
Тони Евънс е кореспондент на Таймс и описва пътуването си до Истанбул.
Статията излиза навръх 24 май.Проблемът на форума :damnyou:
"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
Паисий Хилендарски
Comment
-
Гост
Повече от тенденциозно. Като се има предвид, че е за английски футболни фенове, нещата за нивото й стават по-ясни. Да не се пуска автора в кръчмите.
Comment
-
Нека и аз да споделя мнението си за ... англичанките. Значи отивам в Лондон Паладиум с мои познати англичани и ахвам - толкова много хубави англичанки на едно място за първи път виждам. Следва безжалостния коментар на мой познат англичанин - ама те повечето тук са чужденки. Въпреки това за известно време (разбирай кратко време) влюбен в едно английско девойче. Какво ли не прави човек за ... едната любов
Comment
-
Гост
А, нищо им няма на момите-англичанки. Не всички, де. Някак си са по-скромни, ли, и аз не знам. Те за писанията на разни футболни тъпчовци не могат да отговарят.
Comment
-
За съжаление, долната информация не е от Таймс, така че не можете отново да развихрите ксенофобските си чувства.
Шведски туристки бяха ограбени в Несебър
29 май 2005 | 12:39
Агенция "Фокус"
Несебър. Вчера на шведска туристка, разхождала се в старата част на Несебър й е била открадната дамската чантичка, съдържаща 1 060 шведски крони, 950 лв. и лични документи.
Същия ден, шведска туристка, разхождаща се в новата част на Несебър е "олекнала" със сумата от 1100 лв., мобилен телефон и лични документи, след като й е било откраднато портмонето.
По двата случая работят полицаи в РПУ-Несебър, информират от РДВР-Бургас.
----------------------
Не казвам, че определени икономически интереси не играят роля понякога при представянето на страната ни в медиите, но ми се струва, че първо трябва да си оправим държавата, преди все другите да са ни виновни."If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
-
rambler написаЗа съжаление, долната информация не е от Таймс, така че не можете отново да развихрите ксенофобските си чувства.Проблемът на форума :damnyou:
"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
Паисий Хилендарски
Comment
Comment