Съобщение

Collapse
No announcement yet.

'Таймс': Българите са пътници във времето

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Предполагам не си ме разбрал правилно - имаше малко ирония в начина по които съм написал поста си. ... Или пък може би аз не съм те разбрал. :shrug:
    Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
    СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
    НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
    СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

.
      Last edited by ; 21-03-2006, 18:22.

Comment

Аз във Великобритания не съм ходил. Гледам, че тук има хора, дето са по-запознати от мен с тази държава. Въпросът ми към тях е следният - ако се качим на влака в Лондон и пътуваме до Глазгоу например по източния път, какво ще видим през прозореца. Особено по на север.
        ------
        След като написах горното, потърсих въпросната статия от "Таймс", но опрях само до агенция БГНЕС. Някой да има оригинала?

Comment

Aбе, чак такова чудо няма да се види или рядко ще се види. Обаче работата е там, че това дето го пише тоя не е типичното за нас.
          Бе той да ми падне, само в две кръчми ще го заведа, и на две места, па да видим тогава какво ще пише

Comment

.
            Last edited by ; 21-03-2006, 18:22.

Comment

А-а. да види повече, че да няма после хър-мър.

Comment

Генерализациите са доста нелепо нещо. Това, че някой някъде си нещо е написал, не означава, че трябва дружно да оплюваме цялата му нация. Между англичаните съшо както и между българите и всички останали нации, си има и тъпи и интелигентни люде, и хора с отворени за света очи и "мейтове", които с нетърпение чакат петъчното традиционно млатене с халби, маси и юмруци в кварталния пъб. И там си има и красиви и недотам красиви мъже и жени. Аз лично съм учуден, че дописка с подобен стил се появява в сериозния и иначе ерудиран "Таймс", а не в "Сън", "Нюз ъф тъ уърлд" или "Гардиан". Доста нискокачествена журналистика... А и за първи път чувам някой да пътува от Англия за Турция през Румъния (?!).
                Живял съм в Англия и, да ви кажа честно, тя е една от страните по света, където средния гражданин знае предимно добри неща за България.
                Между другото и там си има мизерия и гета, макар и с по-различна характеристика от нашите-там мизерията е едно ниво отгоре над нашата и не се набива в очите на чужденеца. Но определено се среща и там...

А иначе в Англия съм срещал много красиви жени и много жени, които без да са красиви си имат излъчване и сексапил. В това отношение ще си позволя да изразя личното си мнение, че във всяка една страна по света понятията за красота са различни, а за всеки отделен "субект" (извинявайте за думата, но - юрист съм си все пак, мамка му! ) са си и строго индивидуални. Така, че от генерализации от типа на "всички там са грозни", "при нас всички са хубави"' няма особен смисъл..

Comment

Дума да няма, така е. Майтапят се хората, поради цирка на написаното в Таймс.
                  Обаче наистина, защо в Таймс? Тия хора някакво ниво не държат ли?

Comment

Пояснявам! Статията е ''Gathering of the clans begins'' от Tony Evans от
                    Писали са ни ей така, между другото, в нещо като кратък пътепис покрай пътуването на английските фенове за Истанбул за мача на Ливърпул с Милан.
                    Тони Евънс е кореспондент на Таймс и описва пътуването си до Истанбул.
                    Статията излиза навръх 24 май.
                    Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
                    Паисий Хилендарски

Comment

Повече от тенденциозно. Като се има предвид, че е за английски футболни фенове, нещата за нивото й стават по-ясни. Да не се пуска автора в кръчмите.

Comment

Нека и аз да споделя мнението си за ... англичанките. Значи отивам в Лондон Паладиум с мои познати англичани и ахвам - толкова много хубави англичанки на едно място за първи път виждам. Следва безжалостния коментар на мой познат англичанин - ама те повечето тук са чужденки. Въпреки това за известно време (разбирай кратко време) влюбен в едно английско девойче. Какво ли не прави човек за ... едната любов

Comment

А, нищо им няма на момите-англичанки. Не всички, де. Някак си са по-скромни, ли, и аз не знам. Те за писанията на разни футболни тъпчовци не могат да отговарят.

Comment

За съжаление, долната информация не е от Таймс, така че не можете отново да развихрите ксенофобските си чувства.
                            Шведски туристки бяха ограбени в Несебър

29 май 2005 | 12:39
                            Агенция "Фокус"

Несебър. Вчера на шведска туристка, разхождала се в старата част на Несебър й е била открадната дамската чантичка, съдържаща 1 060 шведски крони, 950 лв. и лични документи.
                            Същия ден, шведска туристка, разхождаща се в новата част на Несебър е "олекнала" със сумата от 1100 лв., мобилен телефон и лични документи, след като й е било откраднато портмонето.
                            По двата случая работят полицаи в РПУ-Несебър, информират от РДВР-Бургас.

----------------------

Не казвам, че определени икономически интереси не играят роля понякога при представянето на страната ни в медиите, но ми се струва, че първо трябва да си оправим държавата, преди все другите да са ни виновни.
                            "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

rambler написа
                              За съжаление, долната информация не е от Таймс, така че не можете отново да развихрите ксенофобските си чувства.
                              Не са ксенофобски чувства, а и тази информация просто не виждам защо трябва да бъде публикувана в някой вестник. Мога да те запозная с българин, който е ограбен с 10000 Евро в Германия, ама не го пишат по вестниците. Къде е ксенофобията тук???
                              Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
                              Паисий Хилендарски

Comment

TIMES---SEMIT

Comment

Working...
                                X