Съобщение

Collapse
No announcement yet.

'Таймс': Българите са пътници във времето

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

'Таймс': Българите са пътници във времето

'Таймс': Българите са пътници във времето Всяка гара изглежда все едно е бомбардирана миналата седмица, разказва британският вестник по повод едно пътуване през страната ни25.05.2005 "При пътешествие с влак от Букурещ през България не се изисква много, за да разбереш, че пътуваш назад във времето", пише авторитетният британски вестник "Таймс" в коментар за пътуването на футболните фенове на "Ливърпул" към финала на Шампионската лига на 25 май в Истанбул. Всяка гара изглежда все едно е бомбардирана миналата седмица, а хората седят и гледат влаковете, сякаш са им единственото забавление в града, разказва изданието и продължава:

"Пейзажът е насечен от стръмни зелени дефилета с огромни запуснати фабрики, които изглеждат все едно че са били оспорвани от армии при Сталинград. Те продължават на стотици километри около линията. Всеки се чуди къде живеят хората, които са работили в района по време на комунистическата епоха. Под земята вероятно - ако съдим по факта, че липсват очевидни места за живеене.".
    Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
    Паисий Хилендарски

Тоя па автор не знае ли, че освен предела на видимост от ж.п.линията има и още, зад хоризонта?
    Да се заведе в Стария Пловдив и да се напои. В пияно състояние да му се продаде евтин имот в планината, с измамата, че е стигнал крайната гара назад във времето.

Ей, това Британия има много лош стар навик. За Българите или лошо, или нищо.
    Last edited by mellisa; 25-05-2005, 16:51.

Comment

KG125 написа
      Тоя па автор не знае ли, че освен предела на видимост от ж.п.линията има и още, зад хоризонта?

Пейзажът е насечен от стръмни зелени дефилета с огромни запуснати фабрики, които изглеждат все едно че са били оспорвани от армии при Сталинград.
      Te пък са грозни.
      Англичаните имам в предвид. :aaa:
      Last edited by Animator; 25-05-2005, 16:25. Причина: Ми грозни са.

Comment

Animator написа
        :Te пък са грозни.
        Англичаните имам в предвид.
        Не е вярно
        "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
        Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

mellisa написа
          Не е вярно
          А защо?

Comment

Колко англичани си виждал през живота си ?
            "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."

Comment

Аз мога да кажа за англичанките, англичаните нещо не ми влизат в зоната на интересите.....
              XV mile the sea brode is
              From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Sir Gray написа
                Аз мога да кажа за англичанките, англичаните нещо не ми влизат в зоната на интересите.....

Е, на мен пък ми влизаха, но не е в това въпросът
                Говоря за вече създадените митове, на които робуваме все още. Точно както и англичаните написали статията /а и не съм сигурна, че е писана точно от англичани все пак/ робуват на клишета за България, така и ние се подчиняваме на клишета за Албиона.

Comment

mellisa написа

Е, на мен пък ми влизаха, но не е в това въпросът
                  Говоря за вече създадените митове, на които робуваме все още. Точно както и англичаните написали статията /а и не съм сигурна, че е писана точно от англичани все пак/ робуват на клишета за България, така и ние се подчиняваме на клишета за Албиона.
                  Аз съм виждал доста Грозни англичанки и някои англичани но не виждам какво общо има външния вид в темата и кой е тоЗи аЛЕН Делон дето е решил да казва че една нация е грозна, а друга ... Как може???????

Comment

Ами не,не съм Ален Делон,но не виждам нищо престъпно и обидно в мнението си!
                    Немога да разбера,защо ми се нахвърляте така?

ФАКТ е,че англичаните са грозна нация.
                    Причини-бол,най-важната от които е кръвосмешението.
                    А да,виждал съм доста англичанки,не само по тв-то. :tdown

Comment

Animator написа
                      Ами не,не съм Ален Делон,но не виждам нищо престъпно и обидно в мнението си!
                      Немога да разбера,защо ми се нахвърляте така?

ФАКТ е,че англичаните са грозна нация.
                      Причини-бол,най-важната от които е кръвосмешението.
                      А да,виждал съм доста англичанки,не само по тв-то. :tdown
                      А аз съм спал с една и може би точно затова не искам да ги обиждат всичките

Comment

Stagon написа
                        А аз съм спал с една и може би точно затова не искам да ги обиждат всичките
                        Ок,твоята позната е била изключение.
                        Аз бях засегнат в случая,но както и да е,в този форум има далеч по-интересни теми за спор.

Comment

Animator написа
                          Ок,''твойта'' е била изключение.
                          Не напротив, не е била изключение. Aнгличанките и ирландките са едни от най-секси, чаровните и КРАСИВИ жени, с които съм си имал работа.
                          Нали разбираш, че това което ти написах е субективно мнение? Както и твоето е субективно. Значи в такъв случай не можем да говорим за "факти" в смисъла на "обективен факт", както ти говориш. Не разбирам защо се мъчиш да се изкараш глупав, пишейки подобни нелепици?

А относно самата статия, не знам доколко сте способни да се абстрахирате дотам, че да погледнете на пейзажа на родината ни (или по-скоро на следите от човешка намеса по него) с очите на чужденеца?
                          Нищо чудно, че този журналист е написал това. Аз обикновенно съм по-краен в оценките си. Не мисля, че трябва да проявяваме родолюбие и патриотизъм, като си затваряме очите пред някои очевидности. Даже напротив по този начин само си вредим като българи, защото вашата реакция на статията малко прилича (без да се обиждате) на щрауса с глава в пясъка.
                          Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

albireo написа
                            Не напротив, не е била изключение. Aнгличанките и ирландките са едни от най-секси, чаровните и КРАСИВИ жени, с които съм си имал работа.
                            Нали разбираш, че това което ти написах е субективно мнение? Както и твоето е субективно. Значи в такъв случай не можем да говорим за "факти" в смисъла на "обективен факт", както ти говориш. Не разбирам защо се мъчиш да се изкараш глупав, пишейки подобни нелепици?
                            Не съм съгласен,далеч са от такива хвалебствия.
                            Ммм лично мнение?Ако може разбира се?
                            *
                            Изкарвам се ''глупав'',за да блеснат такива като теб,неможе всички да сме еднакви,трябва и глупаци да има. :nod:
                            *
                            Относно ''щрауса'':
                            Заорал е точно автора на статията,човек,който се возил в един влак,видял два три лунни пейзажа(има ги,никой не го отрича) дава едва ли не описание на цяла България,че и в дупки живеели хората!?
                            Ами доста постно и глуповато звучи!
                            Дали този същия образ се е разхождал по някоя от планините ни,дали е видял красивите места в България?
                            И дали пак този същия няма да се телепортира на някой от неземните ни курорти(за съжаление не дотам добре развити) скоро?
                            Нима не се скъсват да ги посещават?
                            Руснаци,гърци,англичани-всички зимата и лятото са ни на гости!

В дупки живеели хората,как не!
                            Та кой е забил глава в пясъка,ние или те?
                            Може би незнае нищо за горните неща,които изброих?
                            Ами това не го оправдава,напротив!
                            Чудесен журналист,няма що!

Comment

Animator написа
                              Не съм съгласен,далеч са от такива хвалебствия.
                              Ммм лично мнение?Ако може разбира се?
                              Не само, че може, даже е за препоръчване личното мнение Просто не забравяй, че е лично мнение, а не "факт". ок ?
                              Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Working...
                              X