Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нацистка пропаганда залива България

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Spisarevski написа
    Здравейте на всички във форумите на Бойна слава.
    Регистрирах се преди известно време и досега не съм взимал мнение в поставените дискусии, което не значи че не ги чета с удоволствие
    От тях самият аз научавам много интересни нови неща за Българската и световната история.

Тук обаче ще си позволя да се намеся, тъй като не съм съгласен с определени изводи, които правите.....
    Виждам че защитаваш идеите си, браво, за похвала е но не искам да се разпростирам като теб, но да ти кажа само едно ако мислиш че не съм запознат с униформите и на Третия райх и на военна полиция бъркаш, обаче освен всичко друго познавам и творчеството на великата режисьорка Лени Рифенщал и съм добре запознат с нейното творчество включая и прочутите кадри от конгреса на национал социалистите и още по-прочутите им факелни шествия, и ако БНС не са взели нещата едно към едно от там то ще приема и силно приличащите на СА униформи за случайност, но за мен тя не е такава - знаеш един път - случайност, два пъти - съвпадение, обаче на третия път... а повярвай има повече от три пъти копито ме убедиха че БНС са нацисти , че и други неща, но не съм аз човека който ще ти даде доказателствата, но такива има и се обърни към форумното ръководство, и те ако решат ще те осветлят... Единствено се чудя при огромното количество информация която циркулира в интернет , как не си си направил изводите сам - който има очи да гледа, който има уши да слуша - а на мен ми трябват ама много доказателства за да ме убедят в обратното- най малкото защото спекулирате с Вапцаров на страницата си ,че и Ботев и Левски, които са били с леви убеждения /по съвременните тълкувания на понятието леви идеи/
    may the Force be with you

Comment

Елемаг написа

Там е работата че всеки трябва да има право сам да прецени какво са тези издания! А не някакви "защитници на демокрацията" и други подобен род идиоти да му налагат собствените си преценки.
      На практика не стоят така нещата, сам човек ако не се интересува сериозно е най-вероятно да приеме какво пише вътре на доверие. Типичен пример са изданията на Резун, да, може всеки сам да открие доколко са верни, но това изисква много четене и доста неща, които ги няма в Б-я, резултатът е маси индоктринирани "знаещи". Същата работа е и с тези псания. Обикновеният човек няма защита от тях.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Обикновенния човек не се нуждае от такава защита по простата причина че не чете такива книги (доколкото чете изобщо). Такива книги се четат от тези които се интересуват от тях и тяхното желание трябва да бъде уважено.
        НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Е, покрай сайтовете на Бойна Слава съм се сблъскал с много хора, които спадат към категорията "видял книжка, сторила му се интересна, прочел, повярвал", които нито имат желанието нито ще си направят труда да прочетат повече. Откровено казано, явно нямаш достатъчен поглед върху нещата.
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

А кой смяташ че трябва да цензурира? соломон паси и бандата му ли!? Благодаря предпочитам свободно да печатат такива неща отколкото сегашната прозападна политическа измет да налага цензура!
            НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Ами всякакви книги, проповядващи философии и идеологии на омразата, нацизма и тн например не трябва изобщо да се допускат до печат.

Може би ще ми дадеш пример със САЩ отново, тук има наистина пълна свобода на печатаната литература, има си ги идеологическите, но има и предостатъчно качествени и достъпни книги, за да може човек наистина сам да си прави изводите. Но у нас нещата са съвсем различни.
              albireo написа

Comment

Може би ще ми дадеш пример със САЩ отново, тук има наистина пълна свобода на печатаната литература, има си ги идеологическите, но има и предостатъчно качествени и достъпни книги, за да може човек наистина сам да си прави изводите. Но у нас нещата са съвсем различни.
                Именно! По-различни са, по интилегентни и предпазливи. Затова смятам че книгоиздаването трябва да бъде свободно.
                Ами всякакви книги, проповядващи философии и идеологии на омразата, нацизма и тн например не трябва изобщо да се допускат до печат.
                Стига в тях да няма неща пряко срещу България и българщината тяхното издаване с нищо на пречи.
                НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Елемаг, ти кога си бил в американска книжарница, че правиш такива уверени бомбастични изказвания :lol:
                  albireo написа

Comment

Аз говоря за хората а не за книжарниците. Едно от основните неща които убиха предишната България и докара на власт сегашните продажници е именно цензурата! За де можем да се отървем от тях не трябва да има цензура.
                    НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Аз казах, че по принцип, в идеалния случай, не съм привържаник на цензурата. Обаче именно в българската реалност в момента няма никакво място за литература, подтикваща към омраза и крайни идеологии, именно защото има много хора, които нямат никаква защита срещу това. А като казвам защита, имам предвид богатство на информацията, избор. Е, в момента няма богатство на информацията и няма избор. Нямам нищо против тази литература да има равен шанс с качествената историческа и политико-аналитична литература, защото просто няма да издържи и няма да има никакво значение, но в Б-я в момента не става изобщо дума за равен шанс, става дума за превес на мръсотията. В тези условия разбира се че ще подркепя цензурирането й.
                      albireo написа

Comment

Е аз няма да подкрепя цензурата. То така се почва с добри намерения а накрая се цензурира всичко неизгодно за властимащите.
                        НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Елемаг написа

Е аз няма да подкрепя цензурата. То така се почва с добри намерения а накрая се цензурира всичко неизгодно за властимащите.
                          В общи линии това са и мотивите на Върховния съд на САЩ по делото "Скоки" от 70-те години. Скоки е малка община, не помня в кой щат, населена изключително с евреи. Общинският съвет е приел наредба с която забранява всякакви прояви и форми на нацистка пропаганда. Американската нацистка партия обжалва пред съда тези разпоредби. Делото стига до Върховния съд. Федералният Върховен съд обявява тези разпоредби за противоконституционни като накърняващи гарантираните от Конституцията основни човешки права и свободи.
                          С подобни мотиви през 90-те години Федералният Върховен съд обяви за противоконституционне и един щатски закон, забраняващ изгарянето на националния флаг.

Comment

Тази поучителна статийка! Направо ми иде да се разплача...:cry:

Честно казано по-патетично, безмислено и смешно нещо отдавна не бях чел...полицията била съюзник на НС движението у нас..."статията" просто е пропита с проникновения.

Comment

Бранник написа
                              Тази поучителна статийка! Направо ми иде да се разплача...:cry:

Честно казано по-патетично, безмислено и смешно нещо отдавна не бях чел...полицията била съюзник на НС движението у нас..."статията" просто е пропита с проникновения.
                              Че статията не е връх на журналистическата мисъл е вярно, но все пак къде пише, че "полицията била съюзник на НС движението у нас" :o
                              We don't see things as they are, we see them as we are
                              ---Anais Nin----

Comment

Spisarevski написа
                                Боян Расате - лидер на БНС
                                Не, че нещо, но този Боян имаше май друга фамилия? Кога взе, че се прекръсти на Расате?
                                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Working...
                                X