Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Знак на Форума

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Знак на Форума

От няколко дена Аз и Империал си блъскаме главите по този въпрос.
    Решили сме да направим наш знак.Може и значка.Вие какво мислите по този въпрос.Хайде да обсъдим тази тема.Всеки клуб и сдружение имат някакъв отличителен знак.Нека всеки да предложи по нещо.Искам да създадем нещо стилно, което да отговаря на законите на Хералдиката.Чакам предложения и мнения!!!!

И БЕЗ СВАСТИКИ.
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Знак на Форума

Originally posted by "Parabellum"

И БЕЗ СВАСТИКИ.
    щото ни писна от тях :lol:

принципно моето предложение се въртеше около основен символ на знанието, някаква сова, бухал или кукумявка; после другарят предложи феникс...

освен основната птичка, ще има и още 1-2 символа, примерно мечове или неща от тоя сорт, като все пак ще се придържаме към простотата и стилността...
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Re: Знак на Форума

Идея за знак на форума не е лоша. Изобщо не съм милслил по този въпрос и предлагам да не се прибързва с вземането на решение. Ако може да изчакаме 1-2 месеца. Всеки от нас броди из нета, чете книги, ходи по улиците... Все ще се намери някаква емблема. Трябва само да мине време за да попаднем на находката. Би било тъпо да се сменя знака с друг след известно време.

Можем да използваме примерно един кръст за храброст. . Примерно най-високото войнско отличие. Все пак именто на портала е Бойна слава. Трябва да е свързано точно с името. Ще видя какво мога да изровя от нета по въпроса.

Бухал или сова за военен портал не се връзва. Това по-скоро би било подходящо за някое детско обвазователно ТВ предаване или портал.
      scharfschutze ®

Comment

Е, да, символите на мъдростта трудно могат да бъдат атрибути на военните :lol: :lol: Но пък кой каза, че това е ВОЕНЕН портал, аз си мислех, че е исторически
        "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Да, идеята не е лоша и ми се струва, че наистина сме исторически, а не военен портал. Мисля че бухал не е зле, особено ако го сложим върху някой дебел том (зада намекнем за предполагаемото ровене из архивите ) и може да го оградим с дъбови листа (намигване към по-войнствено настроените членове на форумното братство). Ама чак мечове да му слагаме ще е малко прекалено. По-добре да е по-стлизиран и изчистен.
          Но съм съгласен с Шарфшутце - няма смисъл да се бърза. По-добре който каквото се сети да нахвърля и да го изпрати и така ще може да се избира от някакви предложения.

Comment

Аз принципно съм за нещо по-борбено, какви са тия сови, бухали...
            Но съм категорично против заемките на действителни бойни отличия - те си имат собствено значение.
            Още пък повече че на нас ни трябва нещо военно-историческо (да цитирам от заглавната страница)

А и друго - като как физически ще представлява този знак? Значка ли, картинка ли само, що ли...
            XV mile the sea brode is
            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

а, кръст за храброст няма да е - не сме военно формирование и с нищо не сме заслужили такива награди

книжката под бухала/совата е добра идея.

а че няма да бързаме, няма разбира се. По някое време ще се поръчат значки като се изчисти символа
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Хм... как по точно ще направиш стилизирано изобращение на бухал, което да си личи какво е? Освен това бухалите не ми харесват особено, виж дебела книжка може. Ако толкова сте се захванали за тея птици мисля че се сещам за една дето стои много добре на гербове Всъщност аз си мислех за нещо като фамилните гербове - със основа щит и останалите работи върху и около него, а книжката може да е отворена най-отдолу. А дъбовите клонки са си задължителни Имаше една тема за хералдиката някъде из форума, може който не я е видял да разгледа по линковете, има доста добри идеи.
                <<..........>>

Comment

Аз имам една СТРАХОТНА ИДЕЯ!

СВАСТИКА!

ххахаа...

както и да е... значи... да обобщим:

Военен портал - меч или някакво оружие

Исторически портал - некво жувотно... значи некво жувотно на фона на някакви мечове, ъ?
                  Канцлер на хазната

Comment

За бързане няма какво да бързаме, нека всеки да си каже какво му е на сърцето,как го вижда този знак и прочее.Трябва да бъде нещо изчистено и стилно.Погледнете знака на Масоните.
                    Нашият знак трябва да показва на хората, че ние сме [color=white][/siz], а не някакво неонацистко формирование.
                    Фонът отзад на знака трябва да бъде българският трикольор.Останалото ще трябва да го измъдриме
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Я разгледайте този сайт.Чакам мнения и предложения.

Comment

не разбирам бъкел какво пише там
                        albireo написа

Comment

а защо фонът трябва да е българският трикольор? бухал на мен лично ми звучи малко скучновато, нищо , че е научно. Според мен порталът не нито военен, нито просто исторически, а военно-исторически. Ето защо мисля,че най-много подхожда меч и книга. Може и някакъв девиз да измислим.
                          "Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
                          Wette

Comment

Ето два линка, които не са на "благословения" френски език, разбираем само за тесен кръг франкофони

http://www.irishsurnames.com/heraldiccharges.htm - с картинки

http://www.heraldica.org/topics/national/ - без картинки

То това било много интересна работа, ама де толкоз време човек да изчете всичко.
                            Като ощетен откъм художествени дарби, оставям грубата работа за вас, пък аз ще се проявя накрая като ценител-естет.
                            :tup: :tup:

Но книгата е абсолютно задължителна, защото смятам, че това е, което ни отличава.
                            "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

A, nishto trudno nyama za razbirane frenskiya sayt. Mnogo e sladurski daje. Simpati4en za 4etene i user friendly e.
                              Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Working...
                              X