Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обща дискусия около бъдещето на Форуми Бойна Слава

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    Не знам дали е за тук, но да си кажа. Струва ми се, че няма да е зле да се помисли за промяна на надписите "Бойна слава" и "Военноисторически форуми" чисто визуално. Спомням си, преди две-три години, когато за първи път попаднах на сайта www.boinaslava.net и видях този псевдоготически шрифт, реших, че това е място на някакви, хм, как да го кажа по-меко, ревизионисти. Радвам се, че реших да поразгледам малко по-навътре.
    Иначе освен неподходящото според мен послание, което отправя този шрифт, той притежава и практическия недостатък да е труден за четене - въпреки че конкретно този е доста олекотен. Направо се чудя колко полудели трябва да са били германците, за да си го въведат като официален през 30-те години (май), но това вече не е за тук.

    Comment


      #17
      bsb написа
      Направо се чудя колко полудели трябва да са били германците, за да си го въведат като официален през 30-те години (май), но това вече не е за тук.
      Ами fraktur е шрифтът, използван от Лутер по време на Реформацията, Хитлер го възстановява за да подсили националното чувство, което цели и с много други средства. Така че реално няма нищо за чудене Това, което е учудващо е, че 1942 група учени успяват да го убедят, че всъщност това е еврейска писменост и Хитлер набързо я премахва
      "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
      Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

      Comment


        #18
        По темата: Трябва да се погледне малко по-общо на нещата. Съзнавам, че форумът е замислен като военно-исторически и строго погледнато мнения, които не са свързани с едното или другото се явяват проблем за някои хора. От друга страна, съществува мнение, че ако се гледа прекалено строго на тези неща форумът ще се превърне в поредния пхп мъртвец в мрежата. Има достатъчно форуми, които в продължение на месеци се посещават от по един-двама модератори и никой друг не се вяства. Тук се е получило нещо хубаво. Въпросът който трябва да се обсъди е как да се запази това хубаво нещо! (е, може и да не му харесва на някого - хора всякакви!) Наличието на модераторИ е абсолютно задължително както показва опита! Друг е въпросът на какви критерии би трябвало да отговаря даден модератор. Това, че има човек който да се явява своего рода 'диригент' на форума също е добре, както показва практиката.
        В случай, че се наложи мнението за създаване на строго специализиран форум, може би ще е по-добре да се помисли върху смяна на скрипта на база блог скрипт (доста удачно решение с изключителни права за постване на теми след преглед от водещия на блог-а. Има доста примери.)
        Не е лесно, но моето мнение е да се опитаме да запазим форума жив...
        :sm100:
        Проблемът на форума :damnyou:

        "Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
        Паисий Хилендарски

        Comment


          #19
          Няма ли начин "Нови мнения" да се запазват между влизане и излизане във форума? Сега пиша в някоя тема, отивам на нови мнания, избирам нещо, пиша там и като се върна на "Нови мнения" - изненада: има само новите мнения, но от последното посещение на тази страница; дригите ги няма. Има ли възможност "Новите" да остават, а да се променя само цвета в зависимост от това дали е още непосетен или е постъпило ново мнение докатъ съм бил другаде?

          Comment


            #20
            Моята цел още от самото начало беше създаване на общество от хора с поне донякъде общи интереси в историята, така че за специализация въобще не може да се говори.



            @Галахад: това вече са някакви технически проблеми, с които в момента не ми е възможно да се занимавам.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

            Comment


              #21
              Я да дам малко ряга на темата.Темата е Важна и нека всеки от пишещите потребители да си даде мнението и оценката.Фактически вашите коментари и мения, били те позитивни или негативни към Нас ще дадат новият облик на форума! както беше казал навремето едни наш политик "За Бога братя ПИШЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ"
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

              Comment


                #22
                Този зов май остана като глас в пустиня....
                Според мен форума върви напред с няколко изключения, но просто разрастването му няма как да не породи повече конфликти и спам. Неизбежно е, но вярвам, че някакви радикални промени не са нужни. Повече от хората, които влизат тук са доволни от форума като цяло и биха били негативно настроени към цялостни промени, пък били те и за по-добро. Съдя по себе си и не мога да отговарям за мнението на другите, но смятам, че в общи линии е така.
                Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

                Comment

                Working...
                X