Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обща дискусия около бъдещето на Форуми Бойна Слава

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Обща дискусия около бъдещето на Форуми Бойна Слава

    "Бойна Слава" поначало беше замислена като непрекъснато еволюиращо формирование, движено от креативните енергии на най-разнообразни ентусиасти в областта на военната, а вече и въобще на която и да е област на историята. Разбира се всяка еволюция е съпроводена от голям брой грешки докато се намери правилната, ако и временно, формула. От известно време обмислям различни идеи, но напоследък се случиха серия от много неприятни събития, които налагат ускоряване на преразглеждането на структурата, управлението и може би дори общата идея на това що е "Бойна Слава". Общо взето с тези неща се занимава управата, но тази тема я пускам за да може всеки, който смята че има мнение или просто идеи по въпроса, да сподели.

    Моля само въздържайте се от "аз не искам промени/на мен всичко ми харесва". Пишете само, ако наистина имате предложения и то от какъвто и да е характер - дали за структурата на форумите, за групите, за правилата или за каквото и да е.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

    #2
    Аз не искам промени. На мен всичко ми харесва. :1087:

    Е майтапя се. :mhehe:

    Аз лично смятам, че форумът отдавна е надхвърлил критичната си маса и не може да се управлява централизирано /каквото неуспешни опити има тук/.
    Смятам също така, че четиредесет и няколко раздела /домързя ме да ги преброя всичките/ са си прекалено много.
    Мисля, че административната система е утежнена почти до точката на трагикокомизма
    --не може всеки втори потребител да се киче с табелки "администратор", "модератор", суперхипер модератор", "управа" и така нататак, а в крайна сметка вместо ефективно управление да се получава ефективо мерене на изнструменти между баш форумните авторитети, окичени с "титли". :fire:
    -- неможе да се очаква да има пет екрана правила и някой да седне да ги чете и усмисля. :stupid: За повечето хора този форум е просто място на което отделят по половин час на ден. Те не се вманиачават на тема Форум.
    --

    Мисля, че е най-добре да се направят неколко неща:
    1. Да се намали броя на форумните раздели
    2. Да се отменят централизираните форумни правила
    3. Всеки форумен раздел да получи по един модератор или нааааааааааай-много двама модератори.
    4. Всеки модератор да не модерира повече от един нааааааааааааай-много два раздела.
    5. Всеки модератор да отговаря за раздела си - за развитието му, обогатяването му, въвеждането на ред, подържането на приятна обстановка вътре и така нататак. Смятам, че елементарните универсални морелно-етични норми са най-добрите форумни правила.
    6. Смятам, че властта трябва да е в ръцете на един човек, който да бъде крайна инстанция в споровете между потребителите и/или модераторите.

    Дали това по-горо е ефективно.
    Ами в www.krile.net криво ляво работи. Има недоволни, но пък кога ли е нямало. Важното е основната фукция на всеки форум е да събира хора интересуващи се от нещо и да им усигурява приятна и полезна среда за общуване.
    In My Humble Opinion.

    Comment


      #3
      Сайтът си има специфичните проблеми на растежа.
      Мога много да говоря, но това са специфични дреболии на тема управление, може би малко по късно ще го развия.
      Една основна забележка:

      6. Смятам, че властта трябва да е в ръцете на един човек, който да бъде крайна инстанция в споровете между потребителите и/или модераторите
      Много добре трябва да се обясни ЗАЩО властта е в ръцете на тоя човек.
      Наслушал съм се на изказвания от типа - "кой си ти, че да ми казваш какво да правя, сайта е на потребителите".
      http://www.bukvite.com

      Comment


        #4
        Ще си позволя само една забележка, която според мен е в основата на всички проблеми тук. Много хора в това число и част от модераторите ми се струва че им е трудно да обърнат нещата и да погледнат проблема и от гледната точка на опонента си. Може да съм мнителен но в голяма част от изказванията долавам тон който сякаш казва: "Какъв си ти че да спориш с мен бе, келеш, ти знаеш ли колко знам аз" Но това е повече проблем на материята с която се работи тук, а и на хората които се чустват достатъчно анонимни в нета и се държат така както никога не биха се държали в лице с опонента си , въпреки че съм присъствал на точно такива спорове и в българската академична общост.... От управата трябва да бъдете много премерени в изказванията си за да не се пораждат у редовите потребители чуство че всички са равни, но някои са по-равни от другите, и същевременно да бъдат безкрайно стриктни в санкционирането на нарушителите на правилата
        may the Force be with you

        Comment


          #5
          Kaто заговорихме за оправта и модераторите, намирам за крайно недопустимо някойси кичещ се с табелка "форумна управа" да ми изпраща ЛС със заглавие "ШО (подчертано от мен) те боли бе: в отговор на мнение изказано от мене в една точно определена и много тенденциозна тема, като в следващо ЛС същият този дето ме призовава да се "държа сполучливо" (каквото и да значи това) обявява всички които са на мнение сходно с моето за балъци, като пътем ми маже по мненията.
          Та във връзка с гореизложеното подкрепям предложението на Елемаг, един (два ако раделът е много голям) модератора на раздел, при това само на този раздел.
          Това което казва Соло също е важно, уж има правила, но те си имат безкрайни изключение и май се прилагат само когато някое самозабравило се модераторче го сърби нещо и се чуди как и с кого да се заяде.
          Аз казах ХАУ.

          Comment


            #6
            Гоги и въобще всички - ако смятате, че някой от управата/модераторите се е отнесъл несправедливо с вас, пишете ми директно на мен.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

            Comment


              #7
              Gaden Gogi написа
              Та във връзка с гореизложеното подкрепям предложението на Елемаг, един (два ако раделът е много голям) модератора на раздел, при това само на този раздел.
              ъъъъъъъъъ, пич, ще се обиждаме ли?! :evil: :lol:

              Иначе системата е проста.
              Един (по изключение двама) модератор. Точен човек, разбира от раздела, който ще стопанисва, отговорно приема поставената му задача, развива раздела си (щото все пак е негов до някаква степен), налага някакви правила на поведение в раздела (и тук е много относително и не трябват едни и също правила за всеки раздел) и това е!
              In My Humble Opinion.

              Comment


                #8
                Imperial написа
                Гоги и въобще всички - ако смятате, че някой от управата/модераторите се е отнесъл несправедливо с вас, пишете ми директно на мен.
                Аз нямах точно това предвид.... Искам да кажа че по-голямата власт е свързана и с по голяма отговорност, и с това че трябва да се дава личен пример за толерантност и спазване на правилата, за да не се получи така че във форума да пишат само хора под името на които седи надписът форумна управа
                may the Force be with you

                Comment


                  #9
                  А те са точно 7 и има и един активен модератор

                  Но промени ще има и то може би сравнително скоро.
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

                  Comment


                    #10
                    Аз вече съм го писал. За публичния профил. Всъщност това са данни, които всеки потребител по свое усмотрение предоставя за сведение на останалите. Но до тези данни има ограничен достъп.
                    И тъй като с тези данни боравенето е трудно, виждам напр. че някои си слагат адреса на страницата там където по принцип има любима картинка или някаква любима фраза. Ще е доста по-удобно, ако това е в публичиния профил. Вярно, че адреса страницата се отваря свободно, но тя е между няколко с ограничен достъп и след няколко несполучливи опита, човек се отказва въобще да пробва.

                    Иначе не е лошо да има постоянна приемна за мнения по форума. Там ще има много плява, но ще е чудесна възможност да се търсят нови и оригинални решения за да се направи форума по интересен и атрактивен. Става дума за разни атракции от рода напр. на вече повсевместно срещаните "усмивчици". Само че да е новост. И да е свързано с насоката на форума - както напр. на "Византийская держава" въведоха и гръцки шрифт за съобщенията.
                    В момента аз нямам идея, но пък ако се появи някой не трябва да го изтърваме и после да има ... ееее, я какво си имат там.

                    Comment


                      #11
                      Мисля че трябва да се направи нов форум-лично творчество,там хората да могат да си пускат различни разкази и подобни неща.Как мислите? :sm186:

                      The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

                      The 2 minute war - FallOut

                      Comment


                        #12
                        Няма достатъчно хора а и форумът е военно-исторически, а не като хомили култ бг. Няма да е толкова качествено, няма да има материал. Тук няма и 5 души, които да пишат.
                        Къмон иу мадърфакърс ал кил иу ол
                        Макс Лес Реновски

                        Comment


                          #13
                          Аз също съм за промени с тия профили. Не знам защо станаха недостъпни, но е недопустимо /всъщност, според мен е/ да не мога да видя информацията, която останалите са РАЗРЕШИЛИ да се вижда от всички. Когато кликна на нечии ник би трябвало поне да ми се появи възможност за изпращане на лично съобщение, ранга, броя на мненията и един куп глупости, които да се виждат и използват.
                          Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...

                          Comment


                            #14
                            Спроед мен някои от разделите, като Елитни например, са доста "непопулярни".Пише се много малко в тях и може би ще е добре ако се премахнат или се слеят с по-посещавани раздели. Мисля също че ще е добре да се наблегне на българската история, защото сега материалите са твърде малко.

                            Comment


                              #15
                              Samurai написа
                              Спроед мен някои от разделите, като Елитни например, са доста "непопулярни".Пише се много малко в тях и може би ще е добре ако се премахнат или се слеят с по-посещавани раздели. Мисля също че ще е добре да се наблегне на българската история, защото сега материалите са твърде малко.
                              Разделите от секция "Елитни" са непопулярни, защото вътре не са разрешени "свободните съчинения".По принцип всеки може да пише в този раздел, но трябав да се съобразява с няколко фактора-точност, конкретност и да цитира използваната от него литература.
                              колкото до Българската история то Вие потребителите създавате този форум, пишейки в него. Ако липсват материали за Българската История, то вината не е в Управата!
                              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

                              Comment

                              Working...
                              X