виталий написа
Ма гледам народа нещо явно е станал с .... напред, само на заяждания го обръща. Месира попита за мнения, така че давайте, най-добре във формата "да" и "не" Пък накрая ще теглим чертата.
Моето мнение: Аз лично бавно чета руски и по-дългите статии поради това и липса на време са практически недостъпни за мен. С удоволствие бих ги имал и преведени на български. Но същевременно знам колко е досадно и трудоемко да превеждаш. Хм...
Моя отговор е - да, статиите ако се постват да се превеждат (или поне да се пише резюме след тях от постващия) Отбележете става въпрос за статии само, разговори и тн въобще не влизат в сметката, те не са проблем (както и Воланд достатъчно ясно си каза, ма кой да чете...)
Друго нещо - постването на линк вместо превод на статията разбира се ще е мързеливо избягване от превода, но пък и постващия трябва да е наясно, че много малко хора ще му прочетат материала. Така че ако държите на това, което пускате и ако искате да ви прочетат превеждайте. (за мен това е достатъчна причина да положа малко труд, за другите не знам)
Comment