If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Случайно на някой да му се намира 'The Book of Ceremonies' (accompanied by the Greek text) in two volumes by Ann Moffatt and Maxene Tall, Canberra 2012 (Byzantina Australiensia 18)
Ко речи? Е, ти пък, драги ми декапитаторе, искаш съвсем нови книги, дето мастилото още не е засъхнало по тях. Нали трябва някой на Запад да ги сканира и да ги направи пъблик. Дето се вика - бошлаф работа... Това да не са ти руснаците, които чакат година-две и ги пускат на пистата, като в повечето случаи дори самите автори ги мятат в електронен вид на някой исторически портал
п.п. и понеже няма как да докопам списанията "Минало", вземи и ми изпрати (ей тук - mchristo@mail.ru) ъпдейтнатата си статия за федератите, за аноната, и за реформите на Анастасий Дикор - нъл бистрихме нещо с теб в началото на годината по тези проблеми?
Аз я бях виждал книжката, но не помня scribd ли беше или по руските торенти и сега не мога да я открия.
В "Журнал за исторически и археологически изследвания" излезе, иначе ей тука съм я качил и нея и още 2-3 по-интересните материалчета https://uni-sofia.academia.edu/IvanStojanov
Дигитална библиотека Велики рат има за циљ да дигитализује и учини јавно доступним публикације из фондова Народне библиотеке Србије и других установа настале током Првог светског рата, а везане за српски народ. Настала је захваљујући учешћу у међународном пројекту Europeana Collections 1914-1918.
We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Йордан Андреев ни разказва за Втората българска държава; за царят, аристокрацията и народът; за делниците и празниците; за войната и мирът; както и за българската литература по тях времена. Интересно, приятно и полезно четиво!
Значи да очакваме историите на двамата класици? Между другото, сега търся в библиотеката си (не в дигиталната) историята на Мутафчиев, и не мога да я открия. Изданието, мисля, беше от 1986 г. За последно съм я отварял най-малкото преди 20 години.
Арута, а какво стана с книжките на Иван Божилов? Разбрахте ли се с кесаря Stanimir2 кой какво ще сканира?
Значи да очакваме историите на двамата класици? Между другото, сега търся в библиотеката си (не в дигиталната) историята на Мутафчиев, и не мога да я открия. Изданието, мисля, беше от 1986 г. За последно съм я отварял най-малкото преди 20 години.
Арута, а какво стана с книжките на Иван Божилов? Разбрахте ли се с кесаря Stanimir2 кой какво ще сканира?
Нема лошо - бръмчим на всякакви фасони (издания)! Важното е да има сканирани исторически книжки, особено от българските историци (класици). Въобще да има нещо за четене. Нищичко не каза за Божилов? Заложен ли е на конвейер с някаква далечна перспектива?
Comment