Дайте едно рамо - почти съм убеден, че съм виждал електронна версия на книгата на Желязкова. Разпространение на исляма в западнобалканските земи под османска власт, но не я намирам. Някой да може да помогне?
Библиотека (оттук, оттам...)
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Значи, Дели, порових се напред-назад, но електронна книжка не открих.
Среща се само това от книгата на Желязкова:
²²² ГЛАВА. КОЛОНИЗАЦИЯТА НА АЛБАНИЯ, ЗАПАДНА МАКЕДОНИЯ, КОСОВО И БОСНА И НАЧАЛОТО НА ЕТНО-РЕЛИГИОЗНИТЕ ПРОМЕНИ.
2. Османо-тюркска колонизация в Западна Македония.
Comment
-
Благодарности графе, да и аз само това намирам, нещо ще да съм се объркал. Иначе книгата я има в кажи-речи всяка библиотека в България (аз беля лично имам 2 копия, но не са ми под ръка), та не е апокриф
Comment
-
Електронна краеведска библиотека - Регионална библиотека "Захарий Княжески" Стара Загора
We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
---H. L. Mencken---Comment
-
-
Извинете, някой знае ли къде може да се намери или свали изследването на Й.Чангова ,,Ловеч. Цитаделата на Средновековния град XII - XIV в.", С., 2006 ?
Благодаря предварително !"Най-тежкият грях спрямо ближните ни не е омразата, а безразличието ни към тях. Това е същността на безчовечността."
Джордж Бърнард ШоуComment
-
В линка са качени пресканираните томове на ГИБИ от 1-ви до 7-ми включително и ЛИБИ от 1-ви до 5-ти включително.
https://www.mediafire.com/folder/lt98b4dwwb4ry/FONTESComment
-
О, чудесна работа на Aruta (Team)
Надяваме се, че по нататък ще бъдат сканирани (професионално) и останалите томове от ГИБИ
Хубаво е, че сте решили да ги сканирате отново, защото досега някои от сканираните томовете наистина приличаха на кодекси[1] (в буквалния смисъл на думата - неспазвана резолюция, съответно и dpi, някои страници в колър, други в халфтон, трети в битонал). Все пак нека благодарим и на тези хора, които по-рано са събирали страниците лека-полека 
[1] В това отношение например досега ГИБИ 2 нямаше равен - абсолютен средновековен кодекс, че и pdf-монстер
Лично за мoe ползване го бях врътнал в djvu през tiff - и страници дропвах, и резолюции оправях, и текстът едитвах (контраст и рязкост, особено в последната третина на тома), нещата криво-ляво се пооправиха, но си остана... кодекс
Comment
-
Marilyn Stokstad, ,,Medieval castles", 2005
Marilyn Stokstad - Medieval castles / Средневековые замки [2005, PDF] » Средние века :: RuTracker.org
А.Олмстед, ,,История Персидской империи", 2012
Олмстед А. - История Персидской империи [2012, FB2/RTF/PDF, RUS] » Древний мир. Античность :: RuTracker.org
M.Philippides, W.K. Hanak ,,The Siege and the Fall of Constantinople in 1453", 2011
Philippides M., Hanak W.K. - The Siege and the Fall of Constantinople in 1453 / Осада и падение Константинополя в 1453 г. [2011, PDF, ENG] » Средние века :: RuTracker.org
Linda E. Mitchell, ,,Family Life in The Middle Ages", 2007
"Най-тежкият грях спрямо ближните ни не е омразата, а безразличието ни към тях. Това е същността на безчовечността."
-
Liberte, egalite, fraternite
Viva la revolution
http://hristoen4ev.blogspot.com/Zalmoxis написаИмайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
- това се случва, когато се докладват богопомазани като Тора.dibo написаПреценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.Comment
-
"Най-тежкият грях спрямо ближните ни не е омразата, а безразличието ни към тях. Това е същността на безчовечността."
-
Качих наличните ми томове на CFHB - CORPUS FONTIUM HISTORIAE BYZANTINAE ако потрябват на някого
https://www.mediafire.com/folder/3cbppekk9oc9f/CFHBLast edited by Aruta; 06-12-2013, 18:53.Comment
-
Страхотни сте! Това не го видях: Ников, Петър - Бележки за Югоизточна България през епохата на Тертеровци, 1908Някой светъл ден ще ги пресканирам и уеднаквя като формат ама не знам кога
П. Ников, Татаробългарските отношения презъ средните векове съ огледъ къмъ царуването на Смилеца.
http://www.mediafire.com/?4fqgv48plxj2vux
П. Ников, История на Видинското Княжество до 1323 година. ГСУ ИФФ, XVIII - 1922g
http://www.mediafire.com/?l4snrfgbfxdxjc1
Имам и една голяма молба (към всички). Може ли да се намери Манов А. "Потеклото на гагаузите: Техните обичаи и нрави", Варна, 1938. После са я инкриминирали и така до сега... А би трябвало да е най-доброто изследване за гагаузите в България. Втори том е с автентичен фолклор. Срамота, в Молдова я има на румънски и турски, а тука е табу. При това автора Атанас Манов е достаен български офицер! Уви, царски, та и научните му работи пострадват... Благодаря и много разчитам да се намери или сканира на български!Last edited by Ben Gagauzum; 07-12-2013, 06:17.
Comment
-
Още една онлайн библиотека:
Онлайн библиотека Струмски представлява едно сборно място на книги от народа за народа - тук ще намерите най-вече книги, но и брошури, вестници, списания, албуми, резолюции, позиви, меморандуми, декларации и статии писани от революционери, общественици и писатели родени в областта Македония и представени тук в свободна електронна форма - .pdf формат.We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
---H. L. Mencken---Comment
Comment