Библиотека (оттук, оттам...)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Aruta
    редовен
    • Feb 2008
    • 183

Наскоро качих билингвата на Дука, сега дойде ред и на текста на Сфранцес и ПсевдоСфранцес. Също така са сканирани и пътуванията по България на Иречек. И не на последно място една интересна история на Полша

1. Georgios Sphrantzes Memorii 1401 - 1477. ed. by. V. GrecuBucuresht 1966
    http://www.mediafire.com/view/83q7q9...resht_1966.pdf

2. К. Иречек. Пътувания по България. София 1974.
    http://www.mediafire.com/view/loaqz0...0%B8%D1%8F.pdf

3. М. Тимовски, Ян Кеневич, Й. Холцер. История на Полша. Велико Търново 1998.
    http://www.mediafire.com/view/xpc24k...D0%9E_1998.pdf

Comment

• Guy de Mont Ferrand
      chevalier
      • Nov 2006
      • 4570

Aruta, идеален си! Брависимо от мен
      A strong toun Rodez hit is,
      The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

• monte christo
        граф Опсикийски
        • Aug 2006
        • 963

Guy de Mont Ferrand написа
        Aruta, идеален си! Брависимо от мен
        Той е идеален, ама ти не си Намери ли донор за публикуване на дисертацията? Ако не си - не се прави на интересен, ами я качвай тук да се ограмотяваме за твоя сметка

Comment

• Guy de Mont Ferrand
          chevalier
          • Nov 2006
          • 4570

monte christo написа
          Той е идеален, ама ти не си Намери ли донор за публикуване на дисертацията?
          Хе-хе, добре, я сега си представи, че всеки пита: "намери ли донор?" и така никой не става в крайна сметка. Тааа...

Comment

• Aruta
            редовен
            • Feb 2008
            • 183

В линка по-долу ще намерите някои доста интересни томчета от типа на Одърци, Ятрус-Кривина, Копривлен и т. н.
            https://www.mediafire.com/folder/2a2...7h/ARCHAELOGIA

Comment

• monte christo
              граф Опсикийски
              • Aug 2006
              • 963

Монферат, гледам, че по българските телевизии се е разразила мания някаква си (търкане на билети от националната лотария). Опитай, пък белким Рая ти е дошла на гости за да те покани на гости при Захари

-----

Арута, направо си рок, брадър! Има ли мегдан и за други броеве на Stratum plus? Този журнал е много як. Що не му намалиш размера на този брой с разните му там твои химии?

Comment

• monte christo
                граф Опсикийски
                • Aug 2006
                • 963

Горещо препоръчвам: Архив журнала Stratum plus! (https://www.e-anthropology.com/Arhiv/default.aspx)

Comment

• Aruta
                  редовен
                  • Feb 2008
                  • 183

monte christo написа
                  Монферат, гледам, че по българските телевизии се е разразила мания някаква си (търкане на билети от националната лотария). Опитай, пък белким Рая ти е дошла на гости за да те покани на гости при Захари

-----

Арута, направо си рок, брадър! Има ли мегдан и за други броеве на Stratum plus? Този журнал е много як. Що не му намалиш размера на този брой с разните му там твои химии?
                  Доста картинки има в този скан и за това са го сканирали малко по тежичък

Comment

• KIZIL DELI
                    es-Seyyid Ali Sultan
                    • May 2007
                    • 1875

monte christo написа
                    Монферат, ... пък белким Рая ти е дошла на гости ...
                    Идея си нямаш това колко страшно звучи това, ще ме спукаш

Comment

• Guy de Mont Ferrand
                      chevalier
                      • Nov 2006
                      • 4570

Нарича се "съобразяване с реалностите"

Comment

• monte christo
                        граф Опсикийски
                        • Aug 2006
                        • 963

KIZIL DELI написа
                        Идея си нямаш това колко страшно звучи това, ще ме спукаш
                        Къзъл бей - винаги съм се радвал на позитивното ти настроение. Явно си приучил Мерйем да ти налива хабсбургска грозданка

Comment

• KIZIL DELI
                          es-Seyyid Ali Sultan
                          • May 2007
                          • 1875

monte christo написа
                          Къзъл бей - винаги съм се радвал на позитивното ти настроение. Явно си приучил Мерйем да ти налива хабсбургска грозданка
                          Мерито съм научил на каквото трябва и за разлика от теб не мръкна. Ето в твоя чест почвам да качвам де що имам кирилска статия в една папка и който иска да си дърпа каквото го влече. Ще вземе време, така че следи и ако закъса процеса значи съм забравил да качвам и ме подсещай (сиреч не е от лошотия, от простотия е).
                          Ей го линка към папката - https://www.mediafire.com/folder/9ox...5695/BG_statii

Comment

• monte christo
                            граф Опсикийски
                            • Aug 2006
                            • 963

KIZIL DELI написа
                            Ето в твоя чест почвам да качвам де що имам кирилска статия...
                            Мер(х)аба, ефенди! Евалла! Оставам безмълвен - ти направо си Ел Дорадо

Другите нека се стискат, нека... Спомняш ли си разговорът ни отпреди половин година, когато ми казваше, че файда йок от разни статии и овехтели по компютрите непубликувани дисертации, щом няма да бъдат споделяни със жадните за знания.

Comment

• KIZIL DELI
                              es-Seyyid Ali Sultan
                              • May 2007
                              • 1875

monte christo написа
                              Спомняш ли си разговорът ни отпреди половин година, когато ми казваше, че файда йок от разни статии и овехтели по компютрите непубликувани дисертации, щом няма да бъдат споделяни със жадните за знания.
                              Не, не помня, но звучи като мен. Нали знаеш как се проклинат един друг пожарникарите: "пожавам ти да ти дойда на гости по служба" Горе-долу и историците могат да се кълнят така - "дано никой не те прочете" (само под секрет, имам чувството, че съм виждал и историци, които ще бъдат щастливи, ако никой не им чете нещата, които им трябват за нашивки, но тва е друга тема). Бавно върви ъплоада, качвам по азбучен ред, проверявайте периодично.

Comment

• monte christo
                                граф Опсикийски
                                • Aug 2006
                                • 963

KIZIL DELI написа
                                Горе-долу и историците могат да се кълнят така - "дано никой не те прочете" (само под секрет, имам чувството, че съм виждал и историци, които ще бъдат щастливи, ако никой не им чете нещата, които им трябват за нашивки, но тва е друга тема).

KIZIL DELI написа
                                Бавно върви ъплоада, качвам по азбучен ред, проверявайте периодично.
                                Страхотна съкровищница, няма спор. Гледам - имена на големи български османисти; предполагам, до ден днешен останали неразбрани от историческата гилдия в Булгаристан. БНТ1 и История.бг най-накрая се сафирясали и ще правят предаване за българете по османлъка, разбра ли?

Comment

Working...