Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Галерия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Вижте какво прави "конкуренцията"
    Форум "История на оръжието"

За галерията хубаво е, че е посочено горе. Не съм се ровил много, но май темите са си с отделни галерии.

Но пък не можах да намеря къде е темата за хусарите; явно е ползвана книга, защото е доста подробна и с доста илюстрации - има изображения на унгарски оръжия, брони, миниатюри... доста интересно.

Comment

Интересно, има много хубави снимки и картинки обаче изобщо не са организирани и човек трябва да рови доста, ако иска да намери нещо конкретно. Иначе за зяпане става.

Comment

По лошото е, че някои неща е трудно въобще да се намерят. Намери ли темата за хусарите. Много е хубава, но и трудна за откриване.

Comment

Не, не можах.

Comment

Galahad написа
            Вижте какво прави "конкуренцията"
            Форум "История на оръжието"
            Ние не сме им конкуренция-да не забравяме че в бившият СССР живеят 180 милиона души, а у нас в България само 6 милиона.Така че това което сме направили до този момент наистина е много.
            А колкото до снимките, аз смело мога да заявя, че няколко потребители от нашият форум притежават такива руски оръжия, за които руснаците дават мило и драго да се докопат до тях защото ги нямат-навремето са ги унищожили.
            Но времената в България винаги са били такива , че Българинът е принуждаван да укрива собственото си оръжие с което прадядо му се е бил при Одрин и Сливница , при Завоя на река Черна и Шипка!
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Ние не сме им конкуренция-да не забравяме че в бившият СССР живеят 180 милиона души, а у нас в България само 6 милиона.
              Да, ама нали трябва да ходим на обмяна на опит в чужбина. Но щом и по изборите депутатите не ни отпуснаха пари, не ни остава нищо друго освен да го правим виртуално.

А за хусарите ще потърся.
              Докато се ровичкам, ето някои неща, които закачам пътем - който иска да види, да натисне бембяното

Рисунки на средновеквони унгарци

Св. Теодор Тирон Х²V в, Цариград

Още международен опит - играят си на войници, спретнали са си даже кумански стан

А тук има хубави миниатюри и печати на унг. крале

Е добре, като намеря статията за хусарите ще дам връзка.

Comment

Така като гледам в играта, тези които са играли с ВБЦ са отнесли доста бой. Иначе картинките на унгарците са интересни. Любопитно е, че унгарското въоръжение от типично източно е преминало в напълно западно, но с идването на Османлиите унгарците са взаимствали доста неща от тях: шлемове, брони, саби и боздугани.

Comment

Така, както обещах, ето ги хусарите. Статията е общо на 4 страници - текст и илюстрации. На места е поразкъсана от малко спам :horse: , но така е на форумите. Проследява историята на унг. конници от ²Хв. до залеза на коницата. :sm229:

Ако съм сложил правилно картинката хусарът, който ще се види не е съвременна реконструкция, а миниатюра от 1650г.
                  Last edited by mellisa; 29-05-2005, 12:36.

Comment

Гледам, че хората слагат разни неща. И тъй като имам сръбски медал "За храброст" от 1912 реших да го сложа в галерията, та после да мога да го показвам.
                    Уж го качих и като си гледам профила имам използвани 90 КВ. Да ама не се намирам в потребителските галерии или казано по-точно - въобще не мога да се намеря.

А, и още нещо - не може ли горе при "Списък","Търсене", да се вмъкне едно "Галерии". Мераклиите да разглеждат картинки винаги са много и не е лошо малко да бъдат улеснени. :mazacho:

Comment

Значи когато някой иска да качва нещо в галерията, а не може да намери подходящ раздел, да пише тук първо.

Второ, искам да помоля всички, които качват грамадни картинки, първо да ги смалят до нормални размери. За количеството картинки, които имаме, сме се раздули твърде много и това е заради твърде големите снимки, които се качват. (като казвам големи имам предвид над 1000 пиксела ширина/височина, често има и дори над 2000, и над 500КБ размер, опитайте се да ги смалявате до 800 пиксела ширина макс.)
                      albireo написа
                      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Забелязал съм, че някои сайтове за снимки не се церемонят, а директно преобразуват снимките, които не отговарят на техните изисквания. Т. е. качваш снимка, която е 1000 пиксела на широчина - няма проблем, прекарваме го през ImageMagick примерно и на изхода получаваме 800 пиксела широчина, 30 KB размер и съответстващо на големината качество
                        Разбирам, че това е малко грубо, но в техния случай - с тоновете снимки - е оправдано.

Comment

.
                          Last edited by ; 21-03-2006, 08:05.

Comment

valo написа
                            Дали ще бъде качена една снимка в голям формат, показваща всички подробности или три по-малки снимки - ефекта като заето пространство ще е същия.
                            Това съвсем не е вярно, при положение че има достатъчно култура при работата с изображенията. А да си поиграе човек с форматите и степените на компресия и да се понаучи кое как е не отнема много време. Освен това се качват едни снимки в които поне 50-60% от площта е просто фон, а това има огромно значение когато говорим за снимка от порядъка на 1600х1200 или дори повече.
                            albireo написа
                            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Попаднах на една колекцийка от оцветени снимки от ПСВ. Преди имаше подобна тема, но е пратена в архива и затова поствам тук.

Ето и снимките: Оцветени снимки от ПСВ
                              Dulce et decorum est pro patria mori

ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
                              СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
                              НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
                              СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.

Comment

Готини, странно как света става друг в цветно. Аз бях почнал да сънувам в сепиа

Comment

Working...
                                X