Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Галерия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ами аз отворих само един албум в раздел Възраждане, докато разберем кое как работи

Значи работата е следната:

В "категории" не може да се качват снимки.
    В "категории" могат да се слагат "албуми", в които вече може да се слагат картинките.

Ето аз как си слагам танкчетата:

Световна История / ... Втора Световна ... / Военна Техника / албуми Германска бронирана техника и Съветска бронирана техника

като примерно може всъщност да се разбие на категории Авиация, Флот, Сухопътна и вътре албумите

А как да стане разделението примерно във Възраждане? Категория Хладно Оръжие с какви албуми? Примерно по народи ли? Давайте идеи.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

ooo получих си rebate-то :rock:
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Честито, знам че го чакаше отдавна. Иначе по въпроса за галериите: мисля че на Възраждането един албум за хладно оръжие стига, все пак в България не е имало чак толкова много неща. Ще те помоля да махнеш мандауто оттам преди някой случайно да е останал с впечатлението че даяките от Борнео са се заселили около Трявна в един момент. Остава обаче другият основен проблем: как да преместя тези снимки от моите потребителски албуми в публичните?

Comment

чакай да прибера прането
          albireo написа

Comment

И ядох даже, обаче ако си обърнал внимание на темата за LOTR, няма как да не седна да си го гледам сега

До утре
            albireo написа

Comment

Imperial Friedrich написа
              И ядох даже, обаче ако си обърнал внимание на темата за LOTR, няма как да не седна да си го гледам сега

До утре
              ОК, до утре

Comment

Империал може ли да ми преместиш "Цветните снимки на германски офицери" и т.н. във ВСВ категорията на галерията?

Comment

Аз пак да помоля най-учтиво и без изобщо да целя с това да създавам напрежение, да бъдат създадени албуми в почти всички категории, за д аима къде да се кават снимки, че имам някои, които искам да кача, а не искам да ги качвам в моите потребителски албуми, че от там не мога да ги преместя. :imprulz:

Comment

Търпение де
                    albireo написа

Comment

За съжаление, наистина се оказа, че не може да се местят картинки от личен в публичен албум. Даже администратора не може. Обаче може пък да ги мести из самите публични. Ще трябва да се качват на ръка наново... :shrug:

Ще отворя хладни албуми в останалите категории, пък от там вече ще е лесно да се местят ако се наложи.

Имам и един принципен въпрос:

Иска ми се цялата галерия да се придържа към някакъв стандарт на самите картинки. Примерно аз съм качил на танковете разни цветни рисунки. Сложих две оръдия съвременни снимки просто да видя как стоят. Мисля си обаче, дали не е най-добре да има основно исторически снимки, а вече на оръжието, което ви е лична колекция, разбира се ще качвате вашите си снимки.
                      Last edited by Imperial; 16-12-2004, 02:23.
                      albireo написа

Comment

ОК, ще ги сваля тогава, ще ги изтрия и ще ги прекача. Само пусни едно съобщение като станат готови албумите, за да знам кога да почвам да действам.

Comment

Виж и другия ми въпрос

Албуми за хладно оръжие вече има струва ми се навсякъде.
                          albireo написа

Comment

Как да ти отговоря, не ми е съвсем ясен въпроса? При хладните оръжия има две категории: такива, които са били издавани за въоръжение в армиите, и които са били стандартни, т.е. от един тип има много общо взето идентични, както и такива, които не са произвеждани масово и са съответно уникални. В първата категория попадат саби, щикове, кортици, бойни ножове и т.нт., а във втората попадат останалите оръжия, например повечето от Възраждането и почти всички от Средновековието. Със сигурност и там може да се разграни1ат различни типове, например при средновековните мечове има няколко приети научни класификации, като ти I, II, ... X, XI според Oakeshott, а е ясно че има разлика между ятаганите и шпагите. Понякога разликите между отделните ятагани може да са доста значителни, затова не знам доколко само една снимка би могла да бъде преставителна. При античните оръжия проблемът е подобен, макар и малко по-различен: просто някои от тях не са запазени в идеално състояние.
                            С това не искам да кажа, че ще кача хиляди снимки: просто искам да кажа че подходът при хладните оръжия ще е малко субективен. Ще е малко като музей: от по-редките неща ще има по-малко образци, от някои други повече.
                            Аз така разбрах втория въпрос, но ако греша нещо, поясни.

Comment

Имах предвид общия вид ))

Да не стане каша от рисунки, архивни снимки и лични цветни снимки

Само че май няма начин да не стане такава каша

Аз си поемам албумите за ПСВ и ВСВ не-Българска бойна техника и ще се опитвам да поддържам някакъв консистентен изглед, пък в останалите правете каквото щете
                              albireo написа

Comment

При оръжието става дума само за цветни снимки Черно-бели не вярвам да има много, най-много да има няколко цветни рисунки и то само за много антични оръжия.

Comment

Working...
                                X