А защо темата "Помощ за домашното и всякакви малки въпросчета" да не се отключи? Там който иска ще псува мързеливите ученици, който иска ще им помага - все пак никой не се е родил научен.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Технически въпроси що се отнася до портала
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Грей е категорично прав, че скоро това ще се окаже най-активната тема,
но тоя народ има нужда от историческо обучение - защо пък да не го подпомогнем? Ясно ми е, че учениците предпочитат леснията, но все пак...
Мисля, че ако се направи един подфорум за подобни неща, ще е полезно, особено ако не подаваме всичко сдъвкано, както естествено ще се иска на мнозинството. Смятам, че това е в състояние да промени някои нещица в подготовката по история, които много отдавна плачат за промяна и не се опасявам, че ще се получи параофициозно обучение.
Освен това популярността на форума рязко ще нарасне.
Comment
-
Учениците искат всичко сдъвкано и изплюто. Не искат да положат минимално усилие.
Мързелът /поне в тая му форма/ не трябва да се стимулира. Ако ще и по 20 нови регистрации на ден - мисля, че БС не се нуждае от това и е достатъчно популярна и не е това целта - да й се радват учениците щото получават всичко наготово.
Comment
-
Нямам предвид някаква кардинална промяна, съвсем пък не нов подфорум. Имах предвид когато някой зададе въпрос, да има възможност да му се отговори тук, на място с линк, препращане към теми във форума, препращане към раздел или с посочване на литература по въпроса "Потърси и прочети еди коя си книга", дори и елементарното "Ползвай функцията "Търсене" на форума" или " Въпросът е безумно формулиран, защото...". Силно се съмнявам, че тук има ентусиасти, които ще развият цяла тема в отговор, с което ще способстват развитието на мързела у младото поколение. Пък ако има - мързелът не е проблем на Бойна Слава, нито цел е превъзпитаването на това поколение, цел е да се пише за история и да се разбира историята. Не че отключването на тази тема ще доведе до сакралното повишаване на нивото на форума, но и някакви явни противоречия с идеята на форума не виждам.
Все пак това е една дреболия, така че каквото решите.
Comment
-
Гост
Хана написаНямам предвид някаква кардинална промяна, съвсем пък не нов подфорум. Имах предвид когато някой зададе въпрос, да има възможност да му се отговори тук, на място с линк, препращане към теми във форума, препращане към раздел или с посочване на литература по въпроса "Потърси и прочети еди коя си книга", дори и елементарното "Ползвай функцията "Търсене" на форума" или " Въпросът е безумно формулиран, защото...". Силно се съмнявам, че тук има ентусиасти, които ще развият цяла тема в отговор, с което ще способстват развитието на мързела у младото поколение. Пък ако има - мързелът не е проблем на Бойна Слава, нито цел е превъзпитаването на това поколение, цел е да се пише за история и да се разбира историята. Не че отключването на тази тема ще доведе до сакралното повишаване на нивото на форума, но и някакви явни противоречия с идеята на форума не виждам.
Все пак това е една дреболия, така че каквото решите.
Във форума е писано,писано-почти няма тема незасегната от световната и българска история,включая и съвсем дребни и малкопознати неща са дискутирани надълго и нашироко.
Е вярно,че наготово да се плесне съдвкано и изплюто е най-лесно,ама...
Блез Паскал навремето го е казал-"На света има достатъчно много светлина-за който иска да му е светло,и достатъчно много мрак-за който иска да му е тъмно."Та и с форума така.
Е друг е въпроса че чукча нечитател,ама...
Comment
-
Аз също мисля, че е удачно да има подобна тема. Всъщност идеята ми е там да се концентрира част от постовете тип "Е т'ва е самолетоносач, ве....". Всъщност някъде бях писал, че който иска да помага и така дава линкове и информация.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
Comment