gollum написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Клуб "Военна история"
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
"Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
-
Между другото, piston, понеже споменах, че въпроса със стрелците сме го обсъждали, но си отскоро във форума и може да си ги пропуснал, затова пускам теми, в които тези въпроси са обсъждани.
За войната (като гледам, почти нямаме за отделните сражения, а е жалко - трябва да се поправи този пропуск):
"Стогодишната война"
(има няколко тъповати и не на място мои поста (ба, доста съм се променил за тези години), но иначе темата става, има и писания (вероятно бърз преразказ) за въпросното сражение)
"Победата в Битката при Азенкур е преувеличение" (слагам я само за пълнота, иначе - бъррр!)
По самото въоръжение най-вече "Стрелците с лък и арбалет: екипировка, тактика и други въпроси" (виж в началото и средата най-вече).
"Тежката конница: предназначение, тактика и други въпроси" я добавям по очевидни причини.
"Тактиката на Средновековна Европа" (има връзка с темата, макар и далечна)
"Стрела или куршум" (има някаква връзка с темата)
"Дискусията за лъкове" я слагам само за пълнота, защото реално не засяга въпроса.
Направих този списък с идеята ако ти се занимава да ги прегледаш, пък може някъде да се продължи дискусията. Може да се направи и самостоятелна тема за Креси и Ажинкур.Last edited by gollum; 16-01-2013, 14:57.
Comment
-
Почти сигурно следващата лекция ще е в понеделник, предполагам, същият час, но за залата не знам точно. Това за да можете (на които им се идва) да си предвидите нещата. Лекцията се очертава да е много интересна, тема - "Воините за обединение на Германия". Лекторите този път ще са тандем - албирео и Юлиян (същият тандем е отговорен за лекцията върху Бурската война). Плакатчето, предполагам, ще е готово днес до края на деня (дано да намеря време) и най-вероятно утре ще се появи съответната обява. Но тъй-като е достатъчно скоро избързвам с тази предварителна обява.
Comment
-
Виж, ако наистина мислиш, че ще имаш проблем с минаването, може да организираме една среща преди, хъм, старците-пазители на академичното светилище и да го щурмуваме съвместно. Аз мога да съм пред южния вход (откъм спирката на метрото) - говоря за входа към двора на университета през южното крило - вероятно около шест без десет. Лекцията при всички случаи ще си струва, така че е глупаво да се пропусне заради престараващи се портиери.
Comment
-
Абе, зависи, мен са ме спирали към шест без петнадесет. Просто са си такива.
Ок, който чувства, че може да го спрат или нещо подобно - да заповяда, ще изчакаме до към шест без пет и влизаме. За разпознаване - аз не приличам на аватара, който ползвам - малко под средния ръст съм, пълноват, с очила и брада, с кафяво късо палто, плюс зелена раница. Мисля че ще се разпознаем.
Comment
-
Защо просто не обходите в тил през северното крило??? Другият вариант е влизане поединично с някоя тълпа студенти(-ки), като държите л.к. в готовност, ако ви спрат, смирено казвате, че сте си забравили книжката в общежитието, не влизате в пререкания, благодарите учтиво когато ви пуснат и това е..."Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
Comment