Партизанин, теориите ми за конспирации не ми позволяват да взема която и да е страна. За тази идеология която приемате, мислите ли, че ще се сдържите да останете неутрални след като първите жертви паднат, особено цивилни?
Ако България е въвлечена във война?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ти пък, не го взимай насериозно. Някой от отговорилите са бъзикат защото анкетата е некоректно зададена и някой от опциите са меко казано абсурдни, а не защото са потенциални предатели или скатавки.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Comment
-
Е, чак пък "национален предател", ИМХО много високо се целиш. За такова високо признание трябват сериозни заслуги в полза на вразите, предишен опит (ако е на висока длъност в правителството е плюс) и много всеотдайност. Ти така като гледам най-много до ренегат да го докараш (не че те обезсърчавам де).This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Разбирам, че ти се общува, но заяждането из форуми, не е съвсем същото като писането. Дори и в общите приказки.
Предлагам да го спреш.Comment
-
Е не насериозно не съм го взел, нито пък ще тръгна някой да виня за решението му. Вярно предложените отговори не са обектив и въобще зависи от самата ситуация, но може да се расъждава в известна степен.
Интересно ми на автора от къде му е дошло на ума, дано не се притеснил, че атентата в Бургас е предпоставка за воина.Comment
-
Сърце младо не трае, обяснимо е щом пише в подобни форуми и е на такава възраст, да го занимават такива въпроси.
Вместо обаче да занимава форума с тях, му препоръчвам да засити любопитството си по тази тема с книгите от TWTWB серията. Тъкмо за хора на такава възраст са писани, увлекателни са, а и са хубава литература. Ще получи много повече, отколкото първоначално може да предположи, пък и ще си разшири неимоверно познанията по английски.Comment
-
Сун Дзъ, то е по-вероятно да има постепенна, макар и бърза ескалация отколкото вероломно и неочаквано нападение. Така че някаква мобилизация, дори и да е частична вероятно ще има. Проблема с такава анкета според мен се корени във факта че хората не могат да дадат верен отговор на въпросите по простата причина че и те самите не го знаят. Може да си "мислят" или да "вярват" че знаят как биха се държали но това е предположение. Особено когато става въпрос за отговори тип "ще се запиша доброволец", "ще хвана гората с пушка в ръка" и т.н. геройства. Виж на отговор "ще се отзова ако бъда мобилизиран" съм склонен да повярвам.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Ами точно в това се съмнявам (лично мнение) защото ако говорим за сега, а това е епохата на разруха на армията ни, не виждам как някой ще почне да мобилизира... всички отгоре се уповават до последно на "задгранични закрилници".
Нали за сегашно време говорим ?
П.С. Мой близък служеше във военното окръжие и имам представа за нашата мобилизационна система. Това за месец да се получат повиквателни е чиста утопия, разбираш за какво става дума.Comment
-
Мисля че трябва да се добавят още опции, анкетата не е изчерпателна. Например:
6. Ще стана мародер.
7. Ще отворя черен пазар за оръжие, продоволствия и гориво.
8. Ще изчакам развитието на конфликта в мазето и в подходящ момент ще изляза на площада със знаме и песен според който надделява.
и т.н."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)Comment
-
Това е обусловено от чисто икономически и социални дадености, в смисъл не е някакъв интересен феномен, или нещо такова, по-скоро е едва ли не логично. България е най-бедната държава в Европа, нещо с което не е свикнала и реално до момента не се е случвало дори когато сме били част от османската империя. Общо взето икономически сме го бутали в средната част от европейската скала по икономическо развитие като около 30-те години на 20-ти век показваме заявки леко да надвишим средната част на скалата, особено по промишлено производство. Подобно е положението ни и по времето на СИВ и на студената война. Не за пръв път в историята си България се сблъсква някакъв (макар и не фатален) демогравски срив, но за пръв път е немощна икономически - това си е постижение за цялата ни история. Така че разрухата на армията ни е чисто икономическа - нямаме пари да издържаме хората които имат желание да защитават държавата.Ами точно в това се съмнявам (лично мнение) защото ако говорим за сега, а това е епохата на разруха на армията ни, не виждам как някой ще почне да мобилизира... всички отгоре се уповават до последно на "задгранични закрилници".
Нали за сегашно време говорим ?
П.С. Мой близък служеше във военното окръжие и имам представа за нашата мобилизационна система. Това за месец да се получат повиквателни е чиста утопия, разбираш за какво става дума.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Има го и момента "скатаване по заповед" изобретен от грузинската армия. Над някакъв сборен пункт за новобранци, точно като цялата тълпа била там прелетял руски Су 25 и метнал една бомба. Бомбата убила две момчета и командира разпоредил - бягайте от тук прибирайте се вкъщи.Мисля че трябва да се добавят още опции, анкетата не е изчерпателна. Например:
6. Ще стана мародер.
7. Ще отворя черен пазар за оръжие, продоволствия и гориво.
8. Ще изчакам развитието на конфликта в мазето и в подходящ момент ще изляза на площада със знаме и песен според който надделява.
и т.н.
Така че можем да добавим - ако не ме утрепат първи - бягам щото щото нещата отиват на лошо.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Анкетата е смешна, разбира се
. Първо: за такива неща реалният отговор може да се даде само в реална ситуация. Второ: всичко е твърде ситуационно, т.е. зависи изцяло от това каква точно е войната, т.е. с кого, кой я е започнал, какви могат да са възможните изходи, какво се случва с населението и прочее, и прочее.
ПП Периодично се появяват такива теми във форума, плод на съчетанието между младост, плам и криворазбран патриотизъм, както посочи Албирео. Да се отговаря сериозно в такава анкета е пошло, според мен. Требе да се поддържа имиджа на Петата колона
.
Comment
Comment