Партизанин, теориите ми за конспирации не ми позволяват да взема която и да е страна. За тази идеология която приемате, мислите ли, че ще се сдържите да останете неутрални след като първите жертви паднат, особено цивилни?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ако България е въвлечена във война?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Digmon написа Виж мнениеПартизанин, теориите ми за конспирации не ми позволяват да взема която и да е страна. За тази идеология която приемате, мислите ли, че ще се сдържите да останете неутрални след като първите жертви паднат, особено цивилни?This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеТи пък що реши че те ще те вземат?
хубаво е че петата колона, набира сили. Вече сме трима, я да си признае кой е третия ?
Comment
-
albireo написа Виж мнениеМного ме бива като национален предател, затова...
хубаво е че петата колона, набира сили. Вече сме трима, я да си признае кой е третия ?This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеТи пък, не го взимай насериозно. Някой от отговорилите са бъзикат защото анкетата е некоректно зададена и някой от опциите са меко казано абсурдни, а не защото са потенциални предатели или скатавки.
Интересно ми на автора от къде му е дошло на ума, дано не се притеснил, че атентата в Бургас е предпоставка за воина.
Comment
-
Digmon написа Виж мнениеИнтересно ми на автора от къде му е дошло на ума.
Вместо обаче да занимава форума с тях, му препоръчвам да засити любопитството си по тази тема с книгите от TWTWB серията. Тъкмо за хора на такава възраст са писани, увлекателни са, а и са хубава литература. Ще получи много повече, отколкото първоначално може да предположи, пък и ще си разшири неимоверно познанията по английски.
Comment
-
Сун Дзъ, то е по-вероятно да има постепенна, макар и бърза ескалация отколкото вероломно и неочаквано нападение. Така че някаква мобилизация, дори и да е частична вероятно ще има. Проблема с такава анкета според мен се корени във факта че хората не могат да дадат верен отговор на въпросите по простата причина че и те самите не го знаят. Може да си "мислят" или да "вярват" че знаят как биха се държали но това е предположение. Особено когато става въпрос за отговори тип "ще се запиша доброволец", "ще хвана гората с пушка в ръка" и т.н. геройства. Виж на отговор "ще се отзова ако бъда мобилизиран" съм склонен да повярвам.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеСун Дзъ, то е по-вероятно да има постепенна, макар и бърза ескалация отколкото вероломно и неочаквано нападение. Така че някаква мобилизация, дори и да е частична вероятно ще има.
Нали за сегашно време говорим ?
П.С. Мой близък служеше във военното окръжие и имам представа за нашата мобилизационна система. Това за месец да се получат повиквателни е чиста утопия, разбираш за какво става дума.
Comment
-
Мисля че трябва да се добавят още опции, анкетата не е изчерпателна. Например:
6. Ще стана мародер.
7. Ще отворя черен пазар за оръжие, продоволствия и гориво.
8. Ще изчакам развитието на конфликта в мазето и в подходящ момент ще изляза на площада със знаме и песен според който надделява.
и т.н."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Сун Дзъ написа Виж мнениеАми точно в това се съмнявам (лично мнение) защото ако говорим за сега, а това е епохата на разруха на армията ни, не виждам как някой ще почне да мобилизира... всички отгоре се уповават до последно на "задгранични закрилници".
Нали за сегашно време говорим ?
П.С. Мой близък служеше във военното окръжие и имам представа за нашата мобилизационна система. Това за месец да се получат повиквателни е чиста утопия, разбираш за какво става дума.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеМисля че трябва да се добавят още опции, анкетата не е изчерпателна. Например:
6. Ще стана мародер.
7. Ще отворя черен пазар за оръжие, продоволствия и гориво.
8. Ще изчакам развитието на конфликта в мазето и в подходящ момент ще изляза на площада със знаме и песен според който надделява.
и т.н.
Така че можем да добавим - ако не ме утрепат първи - бягам щото щото нещата отиват на лошо.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Анкетата е смешна, разбира се . Първо: за такива неща реалният отговор може да се даде само в реална ситуация. Второ: всичко е твърде ситуационно, т.е. зависи изцяло от това каква точно е войната, т.е. с кого, кой я е започнал, какви могат да са възможните изходи, какво се случва с населението и прочее, и прочее.
ПП Периодично се появяват такива теми във форума, плод на съчетанието между младост, плам и криворазбран патриотизъм, както посочи Албирео. Да се отговаря сериозно в такава анкета е пошло, според мен. Требе да се поддържа имиджа на Петата колона .
Comment
Comment