Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ако България е въвлечена във война?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ако България е въвлечена във война?

Ако България е въвлечена във война с някоя от съседките си какво бихте направили?
    30
    Ùå ïîñòúïÿ â àðìèÿòà êàòî äîáðîâîëåö
    40.00%
    12
    Áåãàì â ÷óæáèíà íàäàëå÷
    16.67%
    5
    Ïðîäúëæâàì ñè æèâîòà êàêòî äîñåãà
    13.33%
    4
    Ùå ñòàíà ïàðòèçàíèí
    13.33%
    4
    Ùå ïðåìèíà íà ñòðàíàòà íà àãðåñîðèòå
    16.67%
    5

Въпросът е зададен много некоректно. Пита се "ако България е въвлечена във война", а от отговорите на анкетата става ясно, че има "агресори", т.е. България е нападната. Има огромна разлика между това дали България напада някого (например атакува Македония) или тя самата е нападната (например от Турция).
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

bonebiter написа Виж мнение
      Ако България е въвлечена във война с някоя от съседките си какво бихте направили?
      Ако ни нападнат си продължавам живота, тъй като сме в НАТО и страните от Западна Европа (да не говорим за американците) са длъжни по договор да ни защитят, тъй като нашата територия е на север от тропика на рака. Ако ние нападнем някой, то в правителството вече съвсем ще са изкуфели и аз лично ще се махам и ще отивам в Европейския съюз преди да са ни изгонили от Шенген за глупостите

Comment

Ако ние нападаме - не участвам в такова!
        Ако нас ни нападат - се бия!
        Няма какво повече да се обсъжда!

Comment

ще отивам в Европейския съюз преди да са ни изгонили от Шенген
          а не трябва ли преди да ни изгонят от Шенген, първо да ни приемат там?

Comment

Съгласен съм с останалите. Ако България извърши военна авантюра, освен във въстание срещу правителството в друго не участвам.
            Ако сме нападнати и ме мобилизират ще отида и ще опитам да си свърша работата. Ако не ме мобилизират, ще си скъсам задника от бачкане за да подпомогна военното усилие.
            This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

"Ако ние нападаме - не участвам в такова!
              Ако нас ни нападат - се бия!
              Няма какво повече да се обсъжда! "

В съвременните етнически и религиозни конфликти, аз тебе ти мене е малко разтегливо понятие..... един ден пред CNN може да се окаже че, ние нападаме пък реалността да е друга....така че, такова крайно мнение буди съмнение за готовността да се отзовеш за страната си.

Иначе не е лош резултатът от анкетата, само дето е объркана.
              "Ще постъпя в армията като доброволец" не е вярно и коректно, защото правилното е "Ще се бия за родината" или нещо от сорта проди простата причина че, 70% от годните да носят оръжия сме запасняци и сме длъжни да отидем (изключвам последните набори които не ходиха в казармата но и те са запасняци).
              Съответно "Ще продължа живота си както до сега" автоматично става "Ще дезертирам" , а "Ще се бия на страната на агресора" не го коментирам защото явно има значение кой е "Агресора"...."Ще стана партизанин" също не го коментираме, защото означава или "Ще дезертирам" или "Ще се предам" поради това че, няма такъв род войски в БА.
              Sub sole nihil novi est

Comment

Каквото и да се случи(ние ли нападаме, нас ли ни нападат) обяви ли се мобилизация си имам определени задължения и просто смятам да си се явя на служба на указаното място и в указаното време и да си изпълнявам задълженията на младши офицер.
                Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Sailor_Malan написа Виж мнение
                  Каквото и да се случи(ние ли нападаме, нас ли ни нападат) обяви ли се мобилизация си имам определени задължения и просто смятам да си се явя на служба на указаното място и в указаното време и да си изпълнявам задълженията на младши офицер.
                  Ами мисля че ,това е нормалното разсъждение на всеки гражданин на страната. Аз също ще си отида на мобилизационният сбор и ще гледам да си свърша работата нищо че ме зачислиха в охраняващ ПТ взвод на ГЩ т.е. при нормално развиващи се бойни действия реално може и да не ме използват.
                  Иначе срущу сериозен противник като Турция или НАТО- вска страна (имам в предвид разполагаща с М1А3 или други тежки танкова) , с ЕСПГ-то ще дам фира в началната фаза.....
                  Sub sole nihil novi est

Comment

Отговорът си е ясен: Обичам Родината, мразя държавата.
                    Ясно е, че ако се нападне Родина, ще я защитаваме. Вероятно бих/бихме/ участвали и в акция в подкрепа на Македония /ако я напънат шиптърите/.
                    Но оттам нататък държавните мероприята са доста мъгляво понятие, особено ако пак трябва да защитаваме Родината някъде из азиатските пясъци.
                    http://www.bukvite.com

Comment

Гласувах "Ще премина на страната на агресорите".
                      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа Виж мнение
                        И аз. На такава тема какво друго да и гласуваш...
                        Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Малеее...Пепел ти на езика . Да ида оше от сега на стари години да тренирам за норматив. Колко беше за 3 км.? Дано поне за среден 3 го докарам...
                          Last edited by pehotinec; 19-07-2012, 22:03.
                          "Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"

Comment

Dinain написа Виж мнение
                            Уважавам. Ти ще си ни тайното оръжие.

Comment

albireo написа Виж мнение
                              И аз. На такава тема какво друго да и гласуваш...
                              Ти пък що реши че те ще те вземат?

Comment

Working...
                              X