Въх, абсурд беше да се сетя за Еразъм. А къде е записана тази мисъл?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познай историческата личност по фрагмент от описание,снимка или и двете.
Collapse
X
-
Няма да повярваш! В гръко-латинския му цитатник. Такова нещо, според специалистите, е могло да се появи едва в контекста на новото европейско образование. Което прави въпросния текст бестселър на времето си.
Впрочем, вероятно той `концентрира` по-разширени съждения в такъв смисъл. Ето един пример от 1240 - Bracton, "De Legibus" v. x.] melius & utilius [est] in tempore occurrere, quam post causam vulneratam quaerere remedium - It is better and more useful to meet a problem in time than to seek a remedy after the damage is done.
У Еразъм това става: Prevention is better than cure."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
Има един дребен, но изключително важен детайл, който прави отговора ти грешен.
Велик бог е Ахурамазда
най-великия от всички
той създаде земята
той създаде небето
той създаде човека
той създаде щастието за човека
той направи ***** цар
един цар за всички
един господар за всички
Аз съм *****
великия цар
цар на царете
цар на страните
владеещ всякакви хора
цар на тази обширна земя надлъж и нашир
Ахеменидът
Comment
-
ДарийA strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
А сега де! Кир или Камбиз?A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Има два идентични надписа за двама ахеменидски царе, като разликата е само една дума. По-ранният е монотеистичен, а по-късният е политеистичен. Смята се, че първият цар е наблегнал на монотеизма, за да закрепи несигурната си власт. Вторият е отпуснал юздите, понеже не е имал такива проблеми.
Comment
-
Ксеркс?A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Много интересна загадка, Кухулин! Тъкмо щях да пиша, че Дарий има надписи и от двата вида - в Суза Ахурамазда е просто велик, в Бехистун - най-велик от боговете, но ето, че има познал. Все пак и за мен имаше полза - ето тук е изреден и ахеменидски владетел на име Асина."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеВсе пак и за мен имаше полза - ето тук е изреден и ахеменидски владетел на име Асина.
Comment
-
nikd2 написа Виж мнениеНякой от Артаксерксите?
Comment
Comment