Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моделизъм

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Моят флот се здоби с още два кораба: Гнайзеннау и Бисмарк, Ревл 1/1200,
    Общо взето са много прилични, само дето Бисмарк няма торпедни тръби а моделът има, това е защото от него се прави и Тирпиц, лесно се махат, същото трябва да се направи и за Гнайзеннау, кулита им (за разлика от тези на КГ5) са много хубави, спомагателният калибът също, зенитките искат доработка.

Comment

пропуснах да спомена че линейният крайцер ила и катапулт на купола, аз сериозно се замислям да го преработя в най-ранна версия, без атлантически нос.

Comment

Гога да не би да си объркал мащаба. писал си че и двата модела са в мащаб 1:1200 много мънички ми изглеждат нещо.да не би да е 1:120
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Според мен 1:1200 си звучи съвсем нормално. В 1:120 биха заемали половин стая. Виж за сравнение едно самолетче 1:144 колко е голямо и си го представи върху палубата на кораба: това ще е нещо огромно.

Comment

Незнам, но пък мащаб 1:120 си е напълно нормален не мислиш ли?
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

За кораби е малко големичък, струва ми се.

Comment

както каза 1/1200 , линеен кораб е към 20 и няколко санта, а иначе стандарт6ните мащаби са 1/350 (в европа 400) и 1/720 (тук таме 700) има и разни междинни вариации ама те не са масови, примерно 1/570 изгъзица на Ревел, много грозни и дървени модели, 1/600 на Airfix, повечето модели са хубави или много хубави, ама само те правят този мащаб, не е перспективен.
                В малките мащаби се правят предимно ветроходи.

Comment

За тези дето не ги мързи и имат нижното оборудване: тазикораби имат доста неприятни изпъкнали илюминатори, те трябва да се минат с шкурка и после с много тънко свредло или зъболекарска фрезичка да се направят нови. Аз ще гледам да направя своят Шарнхост за Пловдивската изложба

Comment

Време е и аз да направя поредната презентация.
                    ПЗЛ-24 Ястреб на полската фирма Мираж.Мащаб 1:48.Цена 22$ . Кутията както виждате не "грабва" от пръв поглед, но при вида на "Българският" самолет "Полудях" и веднага си го поръчах. Когато дойде изненадата беше приятна, защото получих нещо с качеството на Тамия и Хасегава взети заедно
                    Частите са много качествено отляти и на пръв поглед не търпят забележки. Има фотоецвани части за кабината. Декалите са предназначени само за българският вариант.Който иска да прави самолет на "Комшиите" нека да си поръча такъв.На гърба на кутията са показни самолетите от този тип ,които се продават на пазара и са "предназначени" за комшиите.
                    Надявам се в най-скоро време да започна да го сглобявам.Тогава ще пусна снимки от процеса на сглобяването.
                    Наистина самолетът си заслужава

Last edited by Parabellum; 24-11-2004, 05:24.

Comment

Ууууу, много хубаво, огромните червени кръстове не са най-удачния камуфлаж, но пък изглеждат много красиво, честито. Тези самолети не са получили кой знае колко употреба по време на войната, даже ако не греша една бомбардировка на Божурище ги унищожава, а и нашите летци чупят няколко, ама на кой му пука: важното е че ще стане много готино моделче. Сигурно няма да мирясаш докато не го сглобиш, всички чакаме снимки като го направиш. Интересно кой ли от този форум би искал да го прави в мамалигарски вариант, особено пък въ византийски? :o

Comment

абе Парабелуме ти от кой сайт си ги поръчваш тези модели? плс кажи та и аз да поразгледам...
                        10х
                        "Чуя ли думата култура, зареждам револвера!"

Comment

Още едно "българче", но този път от Чехия.
                          АВИА-Б-135 Лястовица. Производител "Планет " мащаб 1:48 цена 44$
                          Още щом го видях си рекох-това на всяка цена трябва да го имам . Купих си го, въпреки, че ме стресна цената от 44 долара. Обаче като отворих кутията леко останах разочарован. Моделът се оказа Смолен. Естествено ядосах се, но като ми мина ядът забелязах, че мнго лесно мога да го сглобя.
                          Крилото и тялото са отлети като една част. допълнително за крилото са отлели отделно задкрилки, които пък позволяват моделът да се "раздвижи". Има фотоецвани части за кабината. Декалите са само български с два вида бордни номера.
                          Литература по този въпрос са само две книжки.Аеро Свят и Чешкото издания АVIA B-135 на идателство MBI. Така че ще се доверя на тях и лека-полека ще започна да го сглобявам

Comment

Ето нещо готино - нали знаете че си падам по такива неща.
                            Attached Files

Comment

Аз си мислех, че това ти си го правил. Иначе е страхотно

Comment

Ами всъщност това е от любимия ми сайт www.missing-lynx.com
                                и е в серията за Ел Аламейн. Аз се бях разтърсил из нета за снимки за девойката дето искаше доклад и попаднах отново на този страхотен сайт.
                                Събирам снимки Парабелум и познавам хора които могат да направят подобни неща но аз самия не мога макар че много бих искал.

Comment

Working...
                                X