Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моделизъм

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

едни снимки а познаите от каде са
    Attached Files

Comment

Я Пико се появи отново.Де се губиш бре?
      Значи снимките не мога да позная откъде са, но 109-ката си я бива.Само дето юнакът е трябвало да се потруди повечко върху "Х"-са
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа
        Значи снимките не мога да позная откъде са, но 109-ката си я бива.Само дето юнакът е трябвало да се потруди повечко върху "Х"-са
        хоби 2003 или и 4 не съм сигурен но си прав
        за х-са тои го прави точно преди да го занесе трябва да видиш кокпита
        и мотора от близо просто са прекрасна работа като на чесовникар
        тогава за мене имаше полущрителна награда а за гоги трето място
        за неговият шърман
        сори че се загубих аз влизам малко не редовно нямам нет в нас
        за съжеление влизам вечер към 1-2 часа до към 6-7

Comment

Здравейте, гледам че тука се събират хора запалени по моделизма та да ви питам - някой занимавал ли се е да си прави хартиени модели? Нямам предвид сгъване на самолетче от лист от тетрадка - става дума за истински, качествени модели - но от хартия. На мене лично хартиените модели ми харесват повече от пластмасовите - по-трудни са за изготвяне, при достатъчно старание се получават не по-лоши на външен вид от пластмасовите си събратя, камуфлажа е по-качествен от този правен с четка на пластмасовите модели и т.н. Това разбирасе си е мое мнение , всичко е въпрос на вкус.

Ако някой все пак се интересува от хартиени модели на avatarseven.data.bg съм качил мирър на небезизвестния , но за съжаление вече закрит руски сайт за хартиени модели modelarz.narod.ru - ако някой го интересува може да намине и да си хареса нещо. Там можете да си изтеглите, принтирате и сглобите около 200 модела на различна историческа и съвременна техника.

Успех в нелекото ни, но интересно хоби !

Comment

Здравейте, гледам че тука се събират хора запалени по моделизма та да ви питам - някой занимавал ли се е да си прави хартиени модели? Нямам предвид сгъване на самолетче от лист от тетрадка - става дума за истински, качествени модели - но от хартия. На мене лично хартиените модели ми харесват повече от пластмасовите - по-трудни са за изготвяне, при достатъчно старание се получават не по-лоши на външен вид от пластмасовите си събратя, камуфлажа е по-качествен от този правен с четка на пластмасовите модели и т.н. Това разбирасе си е мое мнение , всичко е въпрос на вкус.

Ако някой все пак се интересува от хартиени модели на avatarseven.data.bg съм качил мирър на небезизвестния , но за съжаление вече закрит руски сайт за хартиени модели modelarz.narod.ru - ако някой го интересува може да намине и да си хареса нещо. Там можете да си изтеглите, принтирате и сглобите около 200 модела на различна историческа и съвременна техника.

Успех в нелекото ни, но интересно хоби !
            Този сайт ми е във фаворитите знам го питай в "Криле" ТИГ
            и
            Last edited by Док Холидей; 17-05-2005, 00:40.

Comment

Даобре дошъл Аватар 7, аз се занимавам с хартиени модели, но за жалост дата.бг не мога да го отворя от САЩ.Ако може прати ми на имейла всичко каквото имаш за ВСВ.Аз съм решил да направя нещо като сайт за този вид моделизъм.
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Парабелум, няма проблеми, но големината на миръра е 200 мегабайта. По-лесно ще ми е да ми кажеш кой БГ сървър виждаш и там да кача архива на миръра, примерно ако виждаш free.datacom.bg няма да е лошо. Ако пък държиш да ти го пратя на пощата прати ми адреса си на ЛС , защото форума нещо не ми дава да ти видя публичната информация.

Comment

Parabellum написа
                  Изложбата е 2004, а месерът е гола вода, пълна осерка, казвам го защото съм го виждал на живо, боядисан с краката, особенно карайщата на крилата бяха ужасни. А иначе аз съм първи в моят клас, ама ги досвидя наградата и ми дадоха 3-та, изобщо изложбата беше пълна ебавка с моделистите поради което магазинът фалира доста скоро след нея.
                  Както се казва каквото повикало такова се обадило.

Относно диорамата, човекът си е предложил адресът за конструктивна критика, ама ние ще си помисли дали да се хабим да му пишем фермани. Но по същество: танковата броня не ръждясва, дори изваден от блато Т-34 не прилича на неговата фантазия, друг въпрос че дори обикновенна стомана ще и трябва бая време че да добие посоченият вид.
                  Иначе ако пропуснем момента с автентичността е мноооого добре направено.
                  Last edited by Gaden Gogi; 17-05-2005, 13:48. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Gaden Gogi написа
                    Изложбата е 2004, а месерът е гола вода, пълна осерка, казвам го защото съм го виждал на живо, боядисан с краката, особенно карайщата на крилата бяха ужасни. А иначе аз съм първи в моят клас, ама ги досвидя наградата и ми дадоха 3-та, изобщо изложбата беше пълна ебавка с моделистите поради което магазинът фалира доста скоро след нея.
                    първи в класътми само през трупъми ако разбираш
                    аз тогава трябваше да съм първи а не с недъгава награда
                    но ти си заслужаваше 3 то то място
                    омфг месера си е много готин това че ти завиждаш си е оделна тема
                    маи мисля да я пусна в общи приказки или маи не

Comment

За Пико 1: Ти може и да е трябвало, ама точно заради такива Бай Ганьовщини въпросният магазин фалира, просто защото си награждаваха свои хора (В твоят случай обаче просто нямаше как да стане) при това с явно некадърни и засрани модели. Ноо такава е реалността в България, всеки се мисли за по-тарикат от другият и се опитва да прекара клиентите а после реве че тук бизнес не можело да се прави и че правителство и политици му били виновни

Почвам да се уморявам от някои хора, които очевидно не си взимат поука. При следващи обидни реплики ще има административни мерки.
                      TVV
                      Last edited by TVV; 19-05-2005, 10:46.

Comment

piko1 написа
                        омфг месера си е много готин това че ти завиждаш си е оделна тема
                        Пико аз самият забелязах наистина детското боядисване на месера. Все пак чест и слава на пича дето се е навил да участва в изложбата, но явно самият той не е имал конкуренция, защото както забелязах от табелката месерът е в мащаб 1:32-един твърде хубав, но непопулярен мащаб у нас в БГ.

Comment

Parabellum написа
                          Пико аз самият забелязах наистина детското боядисване на месера. Все пак чест и слава на пича дето се е навил да участва в изложбата, но явно самият той не е имал конкуренция, защото както забелязах от табелката месерът е в мащаб 1:32-един твърде хубав, но непопулярен мащаб у нас в БГ.
                          хъм може и да си прав но на снимката не се вижда
                          все пак е с четка боядисван
                          Last edited by TVV; 19-05-2005, 10:48. Причина: Знаем кой е започнал първи, но не отговаряй

Comment

Parabellum написа
                            но явно самият той не е имал конкуренция, защото както забелязах от табелката месерът е в мащаб 1:32-един твърде хубав, но непопулярен мащаб у нас в БГ.
                            По мои спомени този месер не беше сред наградените, но може и да греша. Относно популярността: за българските реалии това е доста скупо нещо, а предвид че самолет в този мащаб за да е добър се прави супер детайлен това допълнително му вдига цената в пъти. Последният път като ми беше хрумнало със супер детайлизация да се занимая пресмятах за един Pz III колко ще ми излезне, самият танк е 14 лева, а интериора за отделението за управление, куполата и машинното заедно с екстериора излизаше 90, при самолетите е същото.
                            Мястото което заемат също не е без значение.

Comment

Така е Гога,
                              Например Ме-109Г6 на Трумпетер в мащаб 1:24 струва 120 долара.Самият аероплан се състои от 560 части.Колесниците са гумени бъкано е с фотоецвани части към него в кутията.
                              Аз съм си го заплюл отдавна сега гледам са го пуснали с намаление за 60 долара, но ще почакам още.
                              Представете си това нещо като се тръгне да се боядисва колко боя ще глътне-чак тръпки ме побиват.

Comment

прав си защото имаше само 2 модела в този мащаб
                                не се и съмнявам за цените но модела е на мачбокс един от наи добрите
                                не помня как се беше здобил с него
                                но има страшна детаилировка
                                парабелум барат как си

Comment

Working...
                                X