Няма никакъв водоем.Това, което замаглява гледката е газ.В дясно ясно си личи каската на войникът, което трябва да ви насочи към страната, която представлява в конфликта.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познай битката по снимка! ¹2
Collapse
X
-
Last edited by AggressiveRefrain; 30-01-2011, 12:06.Политикът трябва да може да предскаже какво ще стане утре, след седмица, след месец и след година. А после да обясни защо това не е станало
-
О, аз по никакъв начин не съм "знаещ", но е тази битка. 25.09.1915 г., голяма британска офанзива.
Сравнително известно сражение е, мисля че за пръв път четох за него в онази история на ПСВ от Дейвид Стивънсън. Но нямаше да се сетя, докато не спомена газова атака и годината - оттам-насетне беше лесно (големите сражения с използване на газ през 1915 година не са толкова много, а се съмнявах, че ще сметнеш за "лесно", ако беше някой малък сблъсък). За мен снимката бе твърде неясна и така и не различавам особено каската на войника в дясно (вижда се, че в ляво има някакъв офицер с фуражка, но не е много ясен; а това на преден план дори прилича на сняг).
Comment
-
Не, не е битката за Японско море. Като подсказване качвам четири от главните участници в сражението при Тсушима - два японски и два руски броненосеца. Сравнете ги с корабите, изобразени на картината и мисля ще се сетите.
ПП Между другото, втората ми загадка беше за Тсушима, но сега няма особен смисъл да я пускам, затова я прикачвам към този пост - просто защото картината ми харесва . Става въпрос за zagadka2.jpg.
Comment
Comment