Битката за река Кола (1940)?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познай битката по снимка! ¹2
Collapse
X
-
Моя грешка, сега погледнах снимки от войната, бях забравил, че все още са с ония идиотски шапки, "умоотводите". А на снимката ми изглеждаха различно, но не ги разпознах
А битката ... това може спокойно да е някоя атака от началото на войната.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеАбсолютно вярно, обаче според условията трябва и име на битката
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеБойните действия се водят в най-източния сектор на линията Манерхайм. Участва 49-та стрелкова дивизия. Споменава се река - "Кървавата река"
П.П. В случай, че по някаква случайност съм познал: преотстъпвам правото на въпрос.
Comment
-
Смели поляци-шляхтичи срещу гнусни шведи-протестанти-неверници, истински Сенкевич(вече не помня как се зовеше героят от "Потоп", но той геройстваше по време на тази обсада срещу разни обсадни топове), отупан от прахта, това требе да е обсадата на Ченстохова (хем манастирските кули прозират през дима барутен, а и иконата говори сама за себе си?Last edited by gollum; 19-04-2009, 09:22.
Comment
-
Изпуснах лесния въпрос със Северната война. Но тук и на мен ми прилича на баталия, в която са замесени нашите момчета полячета, защото с тия чобански мустаци ако не са те, то трябва да са други южняци, но къде другаде свещенници в такива раса!
А иначе на всички забавляващи се: "Христос воскресе!"Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
-
gollum написа Виж мнениеСмели поляци-шляхтичи срещу гнусни шведи-протестанти-неверници, истински Сенкевич(вече не помня как се зовеше героят от "Потоп", но той геройстваше по време на тази обсада срещу разни обсадни топове), отупан от прахта, това требе да е обсадата на Ченстохова (хем манастирските кули прозират през дима барутен, а и иконата говори сама за себе си?
Comment
-
Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
-
Sula написа Виж мнениеТова е от мен, за да се поупражняваме![ATTACH]14438[/ATTACH]
Comment
-
Гост
Sula,кво ли щеше да е да беше изтрил поне оригиналното име на файла.
P.S.Докато се наканя да пиша са ме и изпреварили.
Comment
-
ОК. Отново не се спарвих, въпреки, че следвах инструкциите. Някой от "позналите" ще предложи ли нещо?Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
Comment