Андите се виждат ясно на последната картинка, трябва да е някое сражение от войните за независимост (т..е Боливар). Те не че са чак толкова много, но и малко не са. Спомням си, че конницата на Боливар доста разчита на улани, въоръжени с копия, даже имаше цяло конно сражение между тях и испанска кавалерия.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познай битката по снимка! ¹2
Collapse
X
-
И за мен тези планини силно промениха посоката. Залагам на Аякучо 9 декември 1824г.Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
-
Не останаха много планини в Амириките. Значи пак се връщаме на север в Корделиерите. Битката при Монте де ла Круцес (Cruces) 30.Х. 1810г.?Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеМалко разпускане след орлите и лъвоветеПишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Sula написа Виж мнениеНе останаха много планини в Амириките. Значи пак се връщаме на север в Корделиерите. Битката при Монте де ла Круцес (Cruces) 30.Х. 1810г.?
Comment
-
Odzava написа Виж мнениеПри такава схемичка и аз мога да постна снимка на някое морско сражение
Comment
-
Burdokva написа Виж мнениеНа мен ми приличат на съветски пехотинци... Зимната война с Финландия от 1939-40г?
Comment
-
Снимката е цветна (не ми се вярва да е възстановена), но това както и да е. Шапките и каската не изглеждат като да са съветски. Даже хич. Пушките с тия щикове ... не знам, може и руснаци да са, но може и да са някакви други. Аз поне не мога да стигна по-нататък без някаква ... хъм, подсказка.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Burdokva написа Виж мнениеНа мен ми приличат на съветски пехотинци... Зимната война с Финландия от 1939-40г?
Comment
Comment