Кухулин написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за форума (т.е. книга за оплаквания и препоръки)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Zalmoxis написа Виж мнениеМи да, човешкият живот е по-важен, разбира се. Не можеш да проповядваш насилие.
Zalmoxis написа Виж мнениеЗначи ти действително виждаш нещата така.
Zalmoxis написа Виж мнениеЗа мен пък нищо не е абсолютно. Моралността не е черно-бяла, а петниста. И ако залиташ в някоя крайност, може да станеш фанатик.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеМорала може да бъде "петнист" само при едно условие - че си осъзнал в дълбочина изворите, историческото развитие и изобщо същността му. Всяка друга проява на "петнист морал" я считаме за аморална
Comment
-
Пичове, прекалено много форумно пространство изхабихте да се занимавате с един човек, който беше изгонен за това, че злорадстваше и от терористичните действия на ислямистите.
Здравият разум показва, че човек трябва дебил да е толерантен към хора проповядващи идеологии проповядващи унищожение на всички, които не ги изповядват. Става въпрос за комунисти, националсоциалисти и ислямисти. На такива не трябва да им се дава никаква възможност да се изказват, тъй като в момента, в който вземат властта унищожават всички инакомислещи. Справка - Германия през 30-те г. Не давам за пример комунистическите режими, тъй като за разлика от националсоциалистите в Германия, те навсякъде в Европа дойдоха на власт благодарение не на демократични избори, а бяха донесени от дулата съветските танкове.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениенарушаването на свободата е нарушаване на свободата"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
Съгласен съм с Кухулин по този въпрос (затова и репликата ми към Торн за дисонанса: не можеш едновременно да бъдеш защитник на свободата на словото и да бъдеш цензор; ако се опиташ, ще ти се наложи да си затвориш едното око и да увърташ): ако постановим свободата на словото като основан ценност, никой не може да страда заради мнение, коте о е изказал - всеки има право на мнение. Но това никога не е била основна ценност във форума - иначе щеше да залегне в основата на правилата му, а не е. Имаме изрично правило по този въпрос: 1.3. То ясно показва към какъв вариант на "свобода на словото" сме избрали да се придържаме. Видно е, че не сме в съгласие с Волтер по този въпрос.
За Вшталий нещата са ясни - някои го познаваме, така че ни е ясно, че цялата работа с "платеното писане" е смешка. То е видно и без да го познаваш, но всичко зависи от това колко си предубеден поначало (или защо въобще пишеш във форума).
За изгонването му всичко е ясно: ако домакинът сметне, че не иска повече да те пуска в дома си, това е. Не е "злорадствал" тогава (така и написах), просто това е начинът, по който той възприема нещата. Въпрос на култура, лично мнение и прочее неща. Впрочем, и тези неща след няколко десетилетия ще са обект на исторически интерес. Нормални неща, различните общества имат различна култура и ценности, нищо изненадващо няма в това, освен ако не решиш, че някакви ценности или морал са универсални.
Това изчерпва въпроса, поне за мен.
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеЧе каква свобода е нарушена, нали се е изказал!?? Щото правим разлика `га банват за изказване (кат оня нещастник наскоро от завода за риба в Сибир, дет се оплакал на пряката линия, че не вземат заплати) и кога - за това с КАКъВ деец си изразил съпричастие (напр.като одобрение), което например може да прерасне в намерение и ти да направиш така. ТОва е състава на закононарушението, на свободата на словото нищо не й е.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеПредставих си за момент как средностатистическия руски бизнесмен нарамва калашника и тръгва да стреля френски гейове Гледката ми хареса"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
gollum написа Виж мнениеА, ти за това ли? Да, "клуб" (споменах го, просто защото кало нещо изказваше някакви претенции към употребата на "форум" и я замени с "клуб") дотолкова, доколкото има пенсионерски квартални клубове или дори кръчми, които някои наричат с подобно име. Т.е. такъв, ако щеш, соц-клуб .
Иначе някога имаше идеи за "клуб" в пълния смисъл на думата, но никога не са стигали по-далеч от общи пожелания - дори не се е действало за осъществяването им. Ако има "нещо-като-клуб", то това са "Лакърдийки" - по идея. Но осъществяването му само можеш да го видиш.
Така че предлагам: или сменяйте табелата от "форум" на "клуб" и оставайте едно затворено и самодостатъчно общество, обречено на естествено самозадушаване и отмиране, или приемете възможността тук да има хора, които не познавате, не сте сядали заедно на маса и не ви оказват внимание като на привилегирован елит.
Всичко това не е за мен причина да ви мразя, завиждам, или да се опитвам да ви го върна за повече или по-малко привилегирования статут. Само че уважението се печели по друг начин.
И, впрочем, спестете си бележките от типа "Ами като не ти харесва, ходи си на село!" - ако ще е на този принцип, то тогава трябваше още на входа да сте ме предупредили. А аз вече съм вътре в ресторанта, поръчал съм си, а нещо поръчката се бави, и имам право да съм недоволен, защото никъде не пише, че навреме се обслужват само част от клиентите.
Нейсе, не знам дали се изразих достатъчно добре, затова ще продължа само с още един пример: поне два пъти се опитвам да изпратя лично съобщение до модератор, и в момента, в който го изпратя, то изчезва все едно не съм го писал. Т.е., извинете за примера (не ви възприемам за обслужващ персонал), но все едно едни клиенти да ги чуват и да им приемат поръчките, а други просто да не ги "снимат".
П. С. Видях (може би със закъснение) мнението на Голъм за домакина и дома му. Само че ако има "дом" в Интернет, той се казва "блог" или нещо друго подобно, а не точно "форум". И не се оставя отворена врата пред място за много посетители. Иначе стават недоразумения като в настоящата ситуация тук.Last edited by vassiln; 14-06-2016, 00:42.
Comment
Comment