Не знам в кой раздел следва да пусна подобно нещо, но смятам, че проблемът е сериозен и аз лично не съм в състояние да му намеря решението, а съм бил свидетел, потърпевш или негов създател много пъти.
Представям ви схематично една дискусия.
Теза:
аргумент 1
аргумент 2
аргумент 3
аргумент 2, обаче според следващия участник съдържа невярна фактологична информация
или е продукт на грешна преценка на пишещия ( според отговарящия )
Той съставя своя теза, която вече оборва самия аргумент 2, привежда и свои аргументи. И от дискусия по темата, се минава към дискусия на самия аргумент.
Тогава стават две неща - идва модератора и недвусмислено призовава да се спре разводняването на темата или модератора си затваря очите и накрая никой не си спомня за какво всъщност се говореше в началото. И двете провалят дискусията - във втория случай ясно защо, а в първия - защото аргумента си остава спорен, съответно тезата към която е прикрепен също става спорна.
Как според вас следва да се реши подобен проблем?
Представям ви схематично една дискусия.
Теза:
аргумент 1
аргумент 2
аргумент 3
аргумент 2, обаче според следващия участник съдържа невярна фактологична информация
или е продукт на грешна преценка на пишещия ( според отговарящия )
Той съставя своя теза, която вече оборва самия аргумент 2, привежда и свои аргументи. И от дискусия по темата, се минава към дискусия на самия аргумент.
Тогава стават две неща - идва модератора и недвусмислено призовава да се спре разводняването на темата или модератора си затваря очите и накрая никой не си спомня за какво всъщност се говореше в началото. И двете провалят дискусията - във втория случай ясно защо, а в първия - защото аргумента си остава спорен, съответно тезата към която е прикрепен също става спорна.
Как според вас следва да се реши подобен проблем?
Comment