Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Майтапи ¹ 4
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Last edited by messire Woland; 28-11-2012, 19:27.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
Хванали македонец на българската граница - опитвал се да премине нелегално и сега го разпитват:
- Како се казуваш? - попитал българският митничар с лош македонски диалект.
- Я не се казувам - отговорил македонецът.
- Не се ли казуваш, бе?!
Бой... След малко:
- Како се казуваш?
- Я не се казувам.
- Не се ли казуваш, бе?!
Пак бой... Трети път:
- Како се казуваш?
- Я не се казувам!
Митничарите викнали преводач да го попита как се казва, че явно не разбира от бой. Преводачът:
- Како се казуваш?
Македонецът:
- Я не се казувам.
Преводачът:
- Еми Яне се казва човекът, к'во го биете..."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
Ето още малко упражнения по развален западнобалкански :
Шефо собрал работниците и им вика:
- Имам лоша вест. Ради економската криза е мора да отпушта неко¼ од вас.
- Мене не можете, ¼а сам национално малцинство и е ве тужа ако ме отпуштите - вика циго.
- £а сам жена. Одма е ве дам на суд поради шовинизам - рекла секретарката.
- Само покуша¼те, па е завршите на суд поради расна дискриминаци¼а - ¼авил се и муслимано.
- Само проба¼те па е ве суда ради дискирминаци¼а поради годините - рекол 70-годишнио водач на групата.
Сега сите погледи се завртели нака¼ младио, бел здрав работник. Он на момент се замислил и тихо рекол:
- У последно време ми се чини дека сам ге¼!
Comment
-
кало написа Виж мнениеНай-тъпото в българските вицове за македонци е, че авторите им и бъкел не знаят нито диалекта, нито езика. предният виц го доказва за пореден път, правейки смешни авторите си, както и онзи - за Луната (каквато дума в македонски няма).This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеЕ, те тези вицове се правят за да са смешни за нас-българите. Какво ти пука, че били на "развален македонски". То е същото и с вицовете за цигани. Колко цигани си чувал да казват "аз съм болна, децата и тя", "ми отмаа два шамара с крак", "ще се самоубеся и ще изчезна безкрайно" и т.н.
Comment
-
кало написа Виж мнениеВ случая с вицовете, осмиващи македонци, обаче (често от неподкованата с нищо позиция на по-висшестоящи "българи") се проявява пълната некомпетентност на измислящия ги, и то - по темата на самия виц.Last edited by Amazon; 01-12-2012, 21:31.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
Comment