If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
При късо съединение, Юлиян Август, токът спира много бързо да тече, защото или прекъсва защитата, или изгаря някой елемент и проводимостта спира или при особено тежки случаи просто запалва проводниците. Такова дълго прегаряне за каквото говориш просто не може да стане
...и затова в България ежедневно изгарят по няколко автомобила без външна причина, именно в резултат на късо съединение. Опа, пардон, в резултат на "тероризъм"
Докторите казват - алкохола е враг, Господ казва - обичай врага си!?
За мен версията терористичен акт е измъкване от отговорност. Виновните много добре знаят, че журналистите са племе гладно за сензации и се възползват от това.
Аз ако бях терориста и щях да паля влака (не му разбирам много, но...), ще го направя в спалния вагон, а не в кушета и то ще го подпаля от две места - единия и другия край, като преди това ще елиминирам възможността шафнера да вдигне тревога или събуди пътниците.
Също против тази хипотеза ми изглеждат и двата еднакво изгорели вагона. Ако единия е бил подпален с напалм, а другия е нормално и бавно горящ, защо и той е до такава степен унищожен като първия?
Какъв е проблема да възникне пожар в пространството над купетата? Затворено пространство - малко кислород - малко пламък, но висока температура и много дим. В един момент избива някъде и лумва с "всички сили" защото вече кислорода необходим за горенето е налице или температурата на облицовъчните материали се вдига до точката на самозапалване и става едно голямо буффффф.
Агобот, я пак прочети какво ТОЧНО съм написал. Айде да не ми перифразираш думите...
Асене, пиши, пиши, аз надлежно си водя записки...
"Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
А защо да поема отговорност? Не е задължително Алкайда да го прави...
Не знам дали има смисъл да отговарям, при положение, че има специализирана тема, където бая съм писал по въпроса. Все пак, вкратце - целта на терористичният акт е най-общо казано - терор, сплашване, най-често за да се създаде определено настроение в обществото по даден въпрос. Ако никой не знае, че съответният акт е бил умишлен, ако не знае с каква цел е бил извършен, то няма как да се постигне основната цел, т.е. да се създаде съответното настроение. Затова или се поема отговорност или по някакъв друг начин се информира, че е извършен именно терористичен акт, а не нещо друго. Иначе каква цел ще обслужи подобно нещо?
AYB написа
Ти си много наивен бе! Абе от умишлени пожари изгоряха половината гори на България.
Въпросът е към Агобот, но... първо, гори горят (интересно словосъчетание) далеч не само умишлено (колко гори изгарят заради паленето на стърнища) и второ, което е по-важно, в случая с горите има определен интерес. Какъв е интересът в този случай? Не случайно споменах криминална версия, но тя трябва да има някаква цел, каква ще е тя?
Юлиане, сигурно си прав, макар че аз лично съм наблюдавал друго (и талашитът, и фазерът горят, естествено, след като бъдат запалени). Въпросът е в друго - подобни пожари се случват в други държави, пък там не се говори за тероризъм. Може би става въпрос за някакво достатъчно рядко стечение на обстоятелства (ако бе по-често, щяха да се случват повече пожари и вероятно вече щеше да бъде направено нещо по въпроса). Не знам точно какво - не съм специалист, но поне е ясно защо се е разгорял огънят щом веднъж вече е пламнал - това го написахме (и аз и други, и ти включително). Така или иначе, прави се експертиза и предполагам, че ще има някакво становище.
Аха. То ако се намеси Галахад, сигурно ние ще се окажем извършителите. Но това си е за "Майтапи", а темата ако и да не е сериозна, то е по мнтого сериозен повод. Така или иначе, мисля си, че има по-лесни начини за ликвидиране на човек, нещо, котео разни бандитски групировки често демонстрират (или поне се вижда по новините).
Аха. То ако се намеси Галахад, сигурно ние ще се окажем извършителите. Но това си е за "Майтапи", а темата ако и да не е сериозна, то е по мнтого сериозен повод. Така или иначе, мисля си, че има по-лесни начини за ликвидиране на човек, нещо, котео разни бандитски групировки често демонстрират (или поне се вижда по новините).
Следователите да установяват каква е причината, но според мен има нещо "гнило"...
Това го разбрахме. Не разбрах какви са основанията затова подозрение. Впрочем, не е задължително да има нещо рационално зад тях, де, най-често няма, по мои наблюдения, което не спира всякакви подозрения да се ширят из обществото.
Ако някой искаше покушение срещу проф. Рашев, далеч няма нужда да пали цял влак. Още повече, че това е невероятно несигурен начин да се отървеш от точно определен човек.
"Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Това го разбрахме. Не разбрах какви са основанията затова подозрение. Впрочем, не е задължително да има нещо рационално зад тях, де, най-често няма, по мои наблюдения, което не спира всякакви подозрения да се ширят из обществото.
Ами бая оръжия са измислени - хей, има цял раздел във форума, посветен на това, че и ти, AYB, често пишеш в тях. Доколкото съм забелязъл, най-често бандити (че и обикновени хора по битови поводи) се избиват, използвайки хладно или огнестрелно оръжие. Но виж пожарите определено са рядкост като средство за убийство. Пък и да повторя - сред жертвите има ли някой, който да е подходящ кандидат за цел? Оставям настрана Зиези и подозренията му, все пак темата не е в "Майтапи".
AYB написа
Аз ги казах. Няма да се повтарям...
Да, така е, че имаш подозрение, че има нещо "гнило". Защото материалите, от които се правят вагоните и купетата не горят и прочее, докато напалма гори. М`да, убедително си е. А мотиви - че за какво са?
Ами бая оръжия са измислени - хей, има цял раздел във форума, посветен на това, че и ти, AYB, често пишеш в тях. Доколкото съм забелязъл, най-често бандити (че и обикновени хора по битови поводи) се избиват, използвайки хладно или огнестрелно оръжие. Но виж пожарите определено са рядкост като средство за убийство. Пък и да повторя - сред жертвите има ли някой, който да е подходящ кандидат за цел? Оставям настрана Зиези и подозренията му, все пак темата не е в "Майтапи".
...Но е натрупан и огромен опит при разследването на подобни инциденти! Оръжията оставят много следи, огъня - не...
След известно време ще четем тая тема и ще се хилим... предлагам да се съгласим че е било терористичен акт на Прогресивния Сарматен Фронт и да се разотиваме.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Да, така е, че имаш подозрение, че има нещо "гнило". Защото материалите, от които се правят вагоните и купетата не горят и прочее, докато напалма гори. М`да, убедително си е. А мотиви - че за какво са?
За мотивите можем само да гадаем - много възможности има.
Dinain написа
След известно време ще четем тая тема и ще се хилим... предлагам да се съгласим че е било терористичен акт на Прогресивния Сарматен Фронт и да се разотиваме.
И за не се съмнявам, че ще се замажат нещата, ако наистина има нещо престъпно.
Last edited by ; 05-03-2008, 17:00.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Comment